in , ,

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

Ethereum’un yükseltmeleri bu patlamanın nedeni gibi görünüyor.

  • Ethereum, 2021’de Visa’dan 4,5 kat daha fazla işlem gerçekleştirdi.
  • Ethereum’un yükseltmeleri bu patlamanın nedeni gibi görünüyor.
  • NFT’ler de bu başarıda rol oynuyor.

Akıllı sözleşme işlevine sahip açık kaynaklı blok zinciri Ethereum, 2021’de VISA’dan 4,5 kat daha fazla işlem gerçekleştirdi.

Ethereum, Visa'dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

 

Medium’da yayınlanan ayrıntılı bir rapor, Ethereum’un 2021’deki işlemlerde 11,6 trilyon ABD Doları eşdeğerini ele aldığını gösterdi. Visa, tahmini olarak 10.4 trilyon ABD Doları işlem gerçekleştirdi. Ve böylece, ikinci en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi, dijital ödemelerde dünya liderlerinden biri olan VISA’dan daha iyi performans gösterdi.

Yine de 2021, Ethereum için kolay bir yıl değildi. Platform sayısız zorlukla karşılaştı. Ölçeklenebilirlik sorunlarının yanı sıra, rakip akıllı sözleşme platformlarının gelişi, Ethereum’un hakimiyetini tehdit etti.

Ancak, Ethereum hepsini ezmeyi başardı. Özellikle ağ, yenilikçi protokolleri sayesinde zirvede kalmayı başardı. Ethereum, Ağustos 2021’de teknik bir yükseltme geçirdi. Bu yükseltme, 4500 ETH’nin 24 saat içinde dakikada 2 ETH’de yakılmasıyla sonuçlandı. Ve bu, gaz ücretlerini düşürmeye yardımcı oldu. Bu yükseltmenin yanı sıra Ethereum, Katman 2 ölçekleme çözümlerini de devreye aldı. Bütün bunlar Ethereum’un işlem kapasitesini artırdı.

2021’de Ethereum’un L1’i günde 1,2 milyondan fazla işlemi işleyebildi. Bu, saniyede 15 işlem anlamına gelir. Katman 2 kullanıma sunulduğunda, bu daha da büyüdü. Bu gelişmeler, Ethereum’u bu kadar rekor düzeyde işlem hacmi elde etmeye iten önemli bir nedendir.

Ethereum’un devasa patlamasının bir diğer önemli nedeni, yaratıcı ekonominin ana akım haline gelmesidir. Ethereum’daki yaratıcı ekonomi, NFT’lerin genişlemesiyle gelişti. Bu, Ethereum’u dünya çapında yaratıcılar için en büyük platformlardan biri olmaya itti.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

Haftalık NFT İncelemesi!

Yooshi, Huobi Borsası ile Ortaklığa Başladı.

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

FTX'ten Sam Bankman-Fried

FTX’ten Sam Bankman-Fried: “Kripto daha sıkı düzenlenmeli!”

haftanın yükselebilecek coinleri 2022

Bu Hafta Takip Edilmesi Gereken 5 Kripto Para!