in ,

ABD Yatırım Şirketlerinden Cowen, Kripto Departmanı Açtı

Cowen yatırım şirketi kripto departmanı açıldı. Cowen şirketinin kripto için planları ne?

Cowen yatırım şirketi kripto departmanı açıldı. Cowen şirketinin kripto için planları ne?

Cowen yatırım şirketi kripto departmanı açıldı. Cowen şirketinin kripto için planları ne?

Cowen Kripto Sektörüne Girdi

Cowen ilk olarak, Mayıs 2021’de Standard Custody and Trust Company ile bir ortaklığa girerek kripto para saklama işi için planlarını duyurdu. Büyük bir bağımsız Amerikan yatırım şirketi olan Cowen, resmi olarak özel bir kripto para birimi ve dijital varlık bölümü başlattı.

Cowen Digital olarak adlandırılan Cowen’in yeni işi, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin (BTC) ve diğer dijital varlıklar gibi kripto para birimleri için alım satım ve saklama hizmeti sunmak üzere tasarlandı.

Cowen, yeni kripto bölümünü başlatmak için PolySign’ın soğuk depolama odaklı yan kuruluşu Standard Custody and Trust Company ile işbirliği yaptı. Duyuru notlarında, bankanın aynı zamanda iş ve uyumluluk hizmetleri sunan aracılık odaklı bir firma olan Digital Prime Technologies’in de müşterisi.

Cowen Kripto Sektörüne Girdi

 

Cowen’nın Planları Ne?

Cowen başlangıçta, Mayıs 2021’de kripto saklama işine geçme planlarını duyurdu ve o sırada Standard Custody and Trust Company ile bir ortaklığa girdi. Şirket ayrıca, Ripple baş teknoloji sorumlusu David Schwartz tarafından ortaklaşa kurulan Standard’ın ana şirketi PolySign’a 25 milyon dolar yatırım yaptı. Duyuruya göre Cowen, son 15 aydır Cowen Digital’i başlatmak için gerekli altyapı ve sistemleri oluşturmak için çalışıyor.

2021’in sonlarında yaklaşık 16 milyar dolarlık varlığı yöneten Cowen, Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir yatırım şirketidir. Cowen CEO’su Jeffrey M. Solomon, şirketin “yeniliğin ön saflarında kalarak” müşterilerini geride bırakmaya kararlı olduğunu söyledi:

“Cowen Digital sayesinde müşterilerimiz artık kurumsal kalitemiz ve tamamen entegre uçtan uca yürütme ve saklama yeteneklerimizle kripto ve dijital varlık piyasalarına erişebiliyor.” Duyuru notları, Cowen Digital için gelecekteki işlevlerin türevleri ve vadeli işlemleri, finansman çözümlerini ve ayrıca merkezi olmayan finansmanı ve ödenemez belirteçleri yönetmek için kurumsal araçları da içerecektir.

Haber Ne Zaman Geldi?

Amerikan yatırım şirketlerinden Goldman Sachs’ın dijital varlık yatırım firması Galaxy Digital ile ortaklaşa ilk tezgah üstü kripto opsiyon ticaretini gerçekleştirmesinden kısa bir süre sonra geldi. Daha önce, JPMorgan Chase, Şubat ayında Decentraland metaverse’de bir sanal salon başlattı.

 

Kripto paralar ile alakalı diğer haberlerimiz için KriptoHaber.com.tr sitemizi takip etmeyi unutmayın…

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

Küresel Düzenleyiciler Ukrayna Savaşında Kripto Kullanımını İzliyor

Fed, 2018’den Beri İlk Faiz Artışı!

Fed İki Günlük Toplantıya Başladı!

Rusya’nın Saldırganlığı Bitcoin ve Kriptoyu Nasıl Etkiledi?

 

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

NFT Nedir? NFT Token / Coin Nedir? NFT Geleceği ve Satış Siteleri 2022

NFT Nedir? NFT’ler Hakkındaki En Önemli Tahmin!

Robinhood Kripto Para Yatırımları İçin Bonus! Yeni Banka Kartını Tanıttı...

Robinhood, Kripto Yatırımları İçin Bonus Vaat Eden Yeni Banka Kartını Tanıttı!