in , , , ,

Ergo Coin (ERG) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ergo Coin (ERG) Coin projesiyle ilgili tüm detaylar yazımızda….

Ergo Coin (ERG) tamamen yeni DeFi işleviyle verimli ve güvenli finansal sözleşmeler için bir platform oluşturmak üzere tasarlanmış UTXO tabanlı bir blok zinciri protokolüdür. Ergo Coin (ERG) Nedir? Ergo Nasıl Çalışır? Ergo Coin (ERG) Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 sorularının cevapları yazımızda sizlerle.

Ergo Coin (ERG) Nedir? 2022

Ergo blok zinciri, fikir birliği mekanizması için iyi bilinen bir Proof Of Work (PoW) algoritması kullanır. Akıllı sözleşmeler kullanarak sıfır bilgi kanıtı, döngü imzası ve özelleştirilebilir blok boyutu gibi bir dizi gelişmiş özellik kullanır.

Ergo Coin (ERG)’nin Sigma protokolleri ve blok zinciri mimarisi, geleneksel akıllı sözleşme işletim sistemlerinde yapılması zor olan görevleri yerine getirirken gizliliği korur ve güvenliğin tehlikeye atılmamasını sağlar. Bugün, merkezi olmayan finans (DeFi) kullanım yelpazesi önemli ölçüde trend oluyor. Bu popüler DeFi platformlarından bazıları şunlardır: Stablecoin, NFT, Oracle Havuzları ve katılımcıların işlemleri kimin yaptığını bilmeden harcama yapmalarını sağlayan ErgoMixer.

Ergo Coin Nedir? Egro Coin Nasıl Kazılır? Ergo Coin Değeri

Ergo Nasıl Çalışır? 2022

Kullanıcı dostu ErgoScript programlama dili sayesinde akıllı kontratlarda barındırılan her Ergo token bir koruma katmanına sahiptir. Dolayısıyla coin’in ne zaman, kim tarafından ve hangi koşullar altında kullanılabileceği önceden belirlenmektedir. ErgoSript, kriptografide kullanılan zero-knowledge proof için yapı taşları olan Sigma Protokollerini kullanmaktadır.

Bu durum pratikte bir sigma (Σ) protokolünün kontrattan doğan parayı güvence altına alabilmek adına 3 katlı bir proofing mekanizması etrafında döndüğünü belirtir:

  • İlk olarak doğrulayıcıdan onaylayıcıya gönderilen mesaj
  • Onaylayıcı tarafından gönderilen rastgele sorgulama
  • Doğrulayıcıdan onaylayıcıya gönderilen cevap mesajı

Bu sigma protokollerini temel alan ErgoScript betik programlama dili ile akıllı kontrat geliştirmek oldukça kolay hale gelmiştir. Ayrıca bu meseleye Ergo’nun light node’lar üzerine verdiği desteğin de yardımı dokunmaktadır. Bu kapsamda ne bir blockchain kopyası ne de 7/24 çalışması gerekecek bir blockchain yazılım paketi depolanmak zorunda değildir. Bu da depolama alanına ve bilgi işlem gücüne olan ihtiyacı önemli ölçüde azaltmış olduğu için Ergo’yu bir mobil dostu haline getirmektedir.

Ayrıca kendisini C, Java veya Python gibi genel amaçlı programlama dillerinden ayıran özel bir durum söz konusudur. ErgoScript yaptığı işte en iyisi olacak şekilde özel olarak DeFi (Merkeziyetsiz Finans) adına tasarlanmıştır. Spesifik olarak tam-Turing tarzına sahip olması ile kontratlara dayalı para ve önceden tahmin edilebilirliği sayesinde spam saldırıları açısından daha düşük bir potansiyele sahip olmaktadır.

Ergo Coin (ERG) Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022

Ergo Coin madenciliği Ethereum gibi GPU ile madenciliği yapılmaktadır. Elektrik tüketimi Ethereum ve diğer kazım yapılabilen coinlere göre daha azdır fakat fiyat performans açısından şuan Ethereum kadar getirisi yüksek ve şimdilik avantajlı değildir.

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Altcoin Haberleri:

Alephium (ALPH) Nedir? Alephium Madenciliği Nasıl Yapılır?

Cortex Coin (CTXC) Nedir? Cortex’in 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

The Sandbox (SAND) 2022’de Yükselir Mi? SAND Coin Fiyat Analizi

TON Coin’in 2022 Yılı Gidişatı Ne Olacak?

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT'leri de Yasaklandı

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT’leri de Yasaklandı

Rusya'da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!

Rusya’da Kripto Ticareti Yeniden Yükseliyor!