in , , ,

Helium Coin (HNT) Nedir? HNT’nin 2022 Gidişatı Ne Olacak?

Hellium Coin projesi ve madenciliğiyle ilgili tüm detaylar yazımızda…

Helium Coin, LoRaWAN özellikli IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için genel, uzun menzilli kablosuz kapsama alanı oluşturan küresel, dağıtılmış bir Hotspot ağı olarak tanımlanıyor. Hotspot’lar, yani Bağlantı Noktaları Helium blok zincirinin yerel kripto para birimi olan HNT üretir ve bedeli HNT ile ödenir.

Helium Coin Nedir? 2022

Nesnelerin İnterneti (IoT) kavramını her geçen gün daha çok duyuyoruz. Bu kavram dahilinde sadece bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve TV gibi elektronik ürünler değil; evimizde, iş yerimizde kullandığımız veya sokakta gördüğümüz her şey ağa bağlı hâle geliyor. Böylelikle her nesnenin verilerine uzaktan erişmek, onları kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Ev ve iş yerlerinden daha geniş ölçekteki yerler için Nesnelerin İnterneti uygulamalarını sağlayan ağları yavaş yavaş görüyoruz. Bunlar LoRaWAN olarak adlandırılan, düşük menzilli geniş alan ağı teknolojisine dayanıyor.

Helium Coin, işin özünde LoRaWAN türünden bir ağdır. Ancak o tür ağlardan farklı olarak merkezi bir yönetim ve kontrol birimi yoktur. Üstelik sadece nesnelerin İnterneti aygıtlarının birbirine ve ağa bağlanmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ağın oluşumuna katkı bulunan noktaların bu işten kazanç sağlamasını da mümkün kılıyor.

Helium Coin Nedir? 2022 HNT Coin

Hellium Coin’in İşleyişi 2022

Helium Blockchain, yeni bir kripto para birimi olan HNT’de kablosuz ağ kapsama alanı oluşturan herkesi ödüllendiren benzersiz bir teşvik modeli oluşturuyor. Bir kablosuz ağ oluşturmak ve dünya çapında milyarlarca Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazına bağlantı sağlamak için yüzlerce uyumlu Hotspot kullanılabiliyor. Artık milyonlarca yeni ve mevcut çözüm, sensör ve cihaz, LoRaWAN kablosuz protokolü ve Helium Blockchain’in güçlü bir kombinasyonu olan ‘LongFi’yi kullanarak Wi-Fi veya hücresel olmadan İnternet’e bağlanabiliyor.

Bunlara ek olarak herkes sadece The People’s Network’ü kurarak ve yeni bir proof-of-work modeli olan Proof-of-Coverage’e katılarak HNT kazanabilir. HNT ayrıca IoT cihaz verilerini aktarmak yoluyla da kazanılabilir. Ağı kullanmak ve verileri aktarmak için IoT cihazlarının Veri Kredilerini kullanması gerekiyor.

Helium Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022

Helium Coin Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022

Helium blok zinciri, kablosuz kapsama alanı sağlamak ve Helium Ağı’nı doğrulamak için Hotspot’ları ödüllendirir. Hotspot’lar, Helium Token, yani HNT ile ödüllendirilir. Her devirde, mevcut konsensüs grubu blok zincirinde yaklaşık 30 blok çıkarıyor. Her blokta, Hotspot’lar çeşitli türlerde işler gerçekleştirir ve belirli bir dağılıma göre ödüllendirilir. Kapsam Kanıtı sorgulama ve sorgulanma, tanık olma, konsensüs grubunda bulunma, ağ üzerinden veri transferi veya güvenlik gibi kriterlere göre Hotspot’lar arasında HNT paylaşımı gerçekleştirilir.

Helium Coin (HNT) Madenciliği Hangi Cihazlarla Yapılır? 2022

Helium blok zinciri içinde HNT üretiminde yer almak için Hotspot olarak adlandırılan bir ağ cihazına ihtiyacınız var. Helium’un web sitesinde lisanslı ve onaylı cihaz listesini bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları ise; Sensecap, Bobcat, Nebra, RisingHF, LongAP, Kerling, Heltec, Milesight IoT’dir. Cihaz satın alımı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus teslimat tarihidir. Telimat tarihleri marka bazında 9 hafta ile 15 hafta arasında değişmektedir.

Helium Coin Nereden ve Nasıl Satın Alınır? 2022

Hellium Coin, Binance, Gate.io ve FTX borsalarında işlem görmektedir. USDT, BUSD ve BTC işlem çiftleriyle alım ve satımı gerçekleşmektedir.

 

Binance %10 Komisyon İndirimli Referans Linkimiz:

https://accounts.binance.com/en/register?ref=YD0LZVG5

 

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Altcoin Haberleri:

Alephium (ALPH) Nedir? Alephium Madenciliği Nasıl Yapılır?

Cortex Coin (CTXC) Nedir? Cortex’in 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

The Sandbox (SAND) 2022’de Yükselir Mi? SAND Coin Fiyat Analizi

TON Coin’in 2022 Yılı Gidişatı Ne Olacak?

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Babyrider Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

BabyRider NFT Koleksiyonu Nasıl Alınır? Oyun Ne Zaman Çıkacak?

Rekor NFT Kartı Satışı! Sorare Erling Haaland

Erling Haaland NFT Kartı 684.000$’a Satıldı!