in , ,

BTCnin düşüşü için dip nokta mı ?

Bitcoin’in düşüşü devam edecek mi? Yoksa dibi gördü mü ?

En büyük piyasa değerine sahip kripto para olan Bitcoin, Fibonacci göstergesine göre 0,786 seviyesine ulaşmış durumda. Bitcoinin düşüşünün en dibi görmesi mümkün mü?  Doların durumu ve Bitcoinin düşüşü piyasaları nasıl etkileyecek? Bitcoine dair yazılan haberler ne kadar doğru? Bitcoinin düşüşü daha ne kadar devam edecek? Bu sorulara uzmanların verdiği cevaplar neler oldu? Hep beraber inceleyelim.

Bitcoin'in düşüşü

S&P 500 ve Bitcoinin Düşüşü Arasındaki İlişki Nasıl ?

Bu durumu açıklığa kavuşturmak için  S&P 500 ile mevcut duruma bir göz atmak gerekebilir. Hem BTC hem de S&P 500 Endeksi geçen ay düştü. S&P 500, son 30 günde %7,52, BTC -%33,50 düştü.
BTC ve S&P 500 arasındaki ilişki bugün S&P 500’ün %0.22, BTCnin ise %2.56 artmasıyla da görülebilir.

Bitcoin düşüş sebepleri

ABD Merkez Bankası ve Geleneksel Pazar

Bu durum Bitcoinin düşüşü ile ilgili henüz dibi görmediğine dair kuşkular oluşturdu. ABD Merkez Bankasının para politikasını gevşetmesiyle geleneksel pazarda toparlanma görülmesi tarihsel olarak olağan bir durum. Bitcoinin ise geleneksel pazarın insafına kalmış olabileceği düşünülüyor.
Bitcoin yatırımcıları için adeta bir umut ışığı olan bu durum, BTCnin düşüşünün ne kadar gerçekleşebileceğini ölçmelerine yardımcı olacak.
Yalnız ABD Merkez Bankası son 40 yılın en yüksek faiz oranını belirleyerek para gevşetme politikasından fazlasıyla uzaklaştı. Fed ayrıca yıl boyunca daha fazla faiz artışı olacağını belirtti.
Bu durumda BTCnin daha dibi görmediği sonucu çıkarılabilir

Bitcoinin Düşüşü, Petrolde Olduğu Gibi Sıfırın Altında Kalabilir Mi?

Son kripto para piyasası çöküşünden önceki en beklenen tahminlerden biri, Bitcoinin (BTC) bir yarılanma olayından önce önceki bir döngünün tüm zamanların en yüksek seviyesini hiç test etmemiş olmasıydı. Ve sonra bu sefer, 2020’deki yarılanma öncesi yüksek olan 19.000 doların altına düştü.

Pandemide petrolün sıfırın altını görmesiyle Bitcoinin düşüşü arasında bir bağlantı olabileceği hissedarları korkuttu.

Bitrue kripto borsasında araştırma analisti Whitney Setiawan, “Bitcoinin düşüşünün sıfırın altında olabileceğini önermek neredeyse düşünülemez” dedi. “Tedarik, mevcut küresel tedarik zincirinin bürokrasilerinden etkilenmiyor. Ham petrol arzı neredeyse sonsuzdur ve bu, kişinin ne kadar ödemeye istekli olduğunu olumsuz etkileyebilir ve bu da fiyatını düşürebilir.”

Bitcoinin düşüş sebepleri

20.000 Doların Üzerinde Tutulmaya Çalışıldığı İçin Bitcoin %5 Düşüyor

20.000 doların üzerinde kalmaya çalışıldığı için Bitcoinin düşüşü %5 oldu. Kripto Para, Mayıs ayındaki enflasyon raporu ve Federal Rezerv(Merkez Bankası)’in faiz oranlarını %0,75 artırma kararının ardından kripto ve borsalar kayda değer bir yukarı ivme kazanmak için mücadele ederken, son birkaç hafta içinde 17.000 ila 22.000 dolar arasında nispeten dar bir aralıkta işlem görüyor. Uzmanlar ayrıca Ukrayna’da devam eden savaşa ve hisse senedi ve kripto piyasalarında fiyatların neden düştüğünü gördüğümüz için enflasyonun 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştığına işaret ediyor.

Uzmanlar, kripto piyasasının son zamanlarda borsayı giderek daha fazla takip ettiğini ve bunun makroekonomik faktörlerle daha da iç içe olduğunu söylüyor. Ethereum da bu durumun .

Döviz komisyonculuğu Oanda’da kıdemli bir piyasa analisti olan Edward Moya’ya göre, Bitcoinin düşüşü  20.000 doların altına düştüğünde durum daha da kötüleşebilir.

Moya, Bitcoinin düşüşü 20.000 doların altını gördüğünde, “17.000 dolar seviyesine kadar destek gelmeyebilir” diyor. “Başka bir kripto düşüşü ihtimali ise, 2019 yazının en yüksek seviyesi 14.000 dolar civarında olana kadar büyük bir destek görmeyebilir.”

Bitcoin, 25 Aralık 2021’den bu yana 50.000 doların üzerinde değil. İniş ve çıkışlara rağmen, Bitcoinin fiyatı, artan enflasyonla geri çekilen 10 Kasım’daki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.000 doların üzerinde olduğundan bu yana yaklaşık %70’lik bir değer düşüşü gördü. İş piyasasında gecikmeli toparlanma ve Fed’in ekonomiyi desteklemek için pandemi önlemlerini gevşetmeye başlayacağına dair süregelen sinyallere rağmen Bitcoinin düşüşü yüksek oldu.

 

Bitcoin Alışverişi İçin %10 Komisyon İndirimli Binance Linkimiz;

Bitcoin Alışverişi İçin %40 Komisyon İndirimli Gate.io Linkimiz;

Tıkla Üye Ol: Gate.io

KriptoHaber: Bitcoinin Düşüşü Benzeri Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Luna Coin Krizi Sürüyor 

Sandbox Türkiye Daveti

Gala Coin Nedir? Gala Coin Geleceği 2022 Yorumları

Aeternity (AE) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 Gidişatı Nasıl Olacak?

Ripple Coin İçin SEC Davası Umduğundan İyi Gidiyor

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

luna coin

LUNA Coin Krizi Sürüyor!

Dip Dalgada Gelecek Vaadeden Coinler Hangileri?