in , , ,

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

Gürcistan milletvekilleri kripto madencilerine vergi muafiyeti vermeyi önerdi.

Daha önce Bitmain, ISW Holdings ve Bit5iv gibi şirketler ile anlaşan Gürcistan hükümeti sınırları içerisinde ekim ayına kadar 56.000 Bitmain cihazı daha aktif olarak kazım yapmaya başlayacak

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

Gürcistan’da 5 milletvekili, meclise yerel kripto madencilerini “satış ve kullanım vergisinden” muaf tutacak bir yasa tasarısı sundu. Mevzuatta, “Dijital varlıkların ticari madenciliğinde kullanılan elektriğin satışını veya kullanımını muaf tutmak için” eyalet vergi kanununu değiştirmeyi teklif ediyor. Kanun değişikliği 7000 metrekarelik bir tesiste faaliyet gösteren ticari madenciler için özel olarak geçerli olacak.

Önerilen bu yasa tasarısı, kripto madencilerini mağaza kurmaya ve farklı alanlarda da yatırım yapmaya teşvik ediyor.

Gürcistan milletvekilleri kripto madencilerine vergi muafiyeti vermeyi önerdi.

Elektrik Harcamaları ve Vergi İndirimleri Tercih Sebebi!

Elektrik maliyeti, madencilik şirketleri için en büyük tercih sebeplerinden biri. Dolayısı ile elektrik harcamalarındaki vergi indirimi hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Dünyanın dört bir yanında madenciler ile ilgili muafiyet ve indirim haberleri yayılmaya ve yatırımcıların dikkatlerini çekmeye devam ediyor. ABD Hükümeti de daha önce, kripto madencilerinin IRS raporlama kurallarından muaf olduğunu onaylamıştı. Umarız ülkemizde de bu tarz muafiyet ve vergi indirimleri açıklanmaya başlar ve kripto sektörü ile ilgili gerekli düzenlemeler hızla sonuçlanır. Regüle edilmiş bir sektör yatırım için de çok daha uygun olacaktır.

 

Kripto Madenciliği Hakkında Daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız Discord Adresimize Bekleriz.

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

13 Comments

2022'de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri

2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri

DeFi sektörü, önemli büyüme kaydeden ve halen kaydeden sektörlerden biri haline geldi. Her gün daha fazla finansal kurum, gelecekte bunu yapmak için büyük bir plan olarak DeFi'yi benimsiyor. Bu yükselişin nedeni, DeFi'nin hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için sunduğu sonsuz fırsatların bir sonucudur. CoinGecko'ya göre DeFi'nin toplam piyasa değeri, 2021'in erken başlangıcına kıyasla, piyasa değerinin 21 milyar dolar civarında olduğu zamana kıyasla 105 milyar dolardan fazla. Bununla birlikte, Alfprotocol CEO'su Matas Sauciunas, geçtiğimiz günlerde Alfprotocol'un Solana'da DeFi'nin ana sayfası haline geldiğinden bahsettiği bir röportaj verdi. Bunun yanı sıra, likidite temini ve verim çiftçiliği için bir protokol geliştirmek için kullandıkları önemli Girişim Sermayesi finansmanını güvence altına almak. Alfprotocol'ün ne hakkında olduğu hakkında konuşan Matas, protokolün Solana blok zinciri üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir uygulama olduğunu söylüyor. Kullanıcıların, teminat sağlayarak faiz kazanmak ve bazı fonları ödünç almak için jetonlarını tedarik etmelerini sağlar. Alfprotocol ayrıca, kullanıcıların çiftliklere jeton sağlayarak likidite sağlayıcıları olmak için şirket içi yerleşik merkezi olmayan borsasını kullanmalarını sağlar. Böylece, karşılığında getiri ödülleri ve jeton ödülleri kazanırlar. Daha fazla açıklayarak, Alfprotocol'un, kullanıcıların likidite tedarikine yatırım yaparken pozisyon büyüklüğünü artırmak için kullanmaları için kaldıraç sağlamayı amaçladığını belirtti. Matas, kendisinin ve ekibinin Solana'yı seçtiklerini çünkü süper hızlı, kaldıraçlı bir protokol oluşturduklarını iddia ediyor. Solana'nın onlara işlemlerde hızlı ve aynı zamanda kullanımı ucuz bir blok zinciri sağlayabileceğine inanıyor. Ayrıca Solana ağındaki DeFi protokolleri hala erken aşamada. Matas, Alfprotocol'un bazı avantajlarını vurguladı. İlk yararın, kullanıcıların hepsi bir arada bir yere sahip olacakları olduğunu iddia ediyor. İkinci olarak, risk arayan yatırımcılar, likidite sağlamak için daha yüksek kaldıraç (bazı durumlarda 200 kata kadar) kullanma fırsatına sahip olacaklardır. Üçüncü olarak, tüm ekip oluşturmanın ve protokol üzerinde işbirliği yapmanın şeffaf olduğunu onaylar. Yani, gelişim durumu, eğitim materyali ve daha fazlası hakkında düzenli güncellemeler sağlarlar. Alfprotocol hala geliştirmenin erken aşamasında ve halka açık IDO'sunun 2022'nin 2. Çeyreği içinde düzenlenmesi planlanıyor. Ardından, tam olarak çalışan bir protokolün 2022'nin 3. çeyreğinin sonlarında başlatılacağını açıklıyor. Ayrıca projenin şu anki destekçilerinin Zen Capital, Dust Ventures, DIB Ventures, SRT Ventures, Alpha Hunt ve Scorpio VC olduğunu açıkladı. Matas, kullanıcıların protokolün ilk aşamasında Alfprotocol belirteçlerinin tahsisini uygulama fırsatına sahip olduğunu belirler. Bu raundun Pre-IDO raundu olduğunu ve web sitelerinde mevcut olduğunu belirtiyor.

Alfprotocol CEO’su: “Alf, Solana’da DeFi için Ana Sayfa Olmayı Amaçlıyor”