in ,

Biyoteknoloji Hisseleri 2022! Hangi Biyoteknoloji Hisselerine Yatırım Yapılmalı?

Biyoteknoloji hisseleri hangileri? Hangi biyoteknoloji hisselerine yatırım yapılmalı?

Biyoteknoloji hisseleri 2022! Biyoteknoloji hisseleri hangileri? Hangi biyoteknoloji hisselerine yatırım yapılmalı? ABD biyoteknoloji hisseleri hangileri? Bu yazı biyoteknoloji hisselerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılara rehberlik etmek için yazılmıştır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!

Biyoteknoloji Hisseleri Hangileri?

Piyasaların genel eğilimini yansıtan biyoteknoloji sektörü, Nasdaq Biyoteknoloji Endeksi (NBI) %12 düşerek 2022’ye iyi bir başlangıç yapamadı.

Bununla birlikte yatırım firması Cowen’ın biyoteknoloji analisti Yaron Werber”e göre, bu durum 2022’nin geri kalanı için bir gösterge değil.

Cowen’a göre, Yıllık Sağlık Konferansını (Şubat sonu Mart başı) yıllık performansı tahmin etmek için bir “zaman noktası” olarak ele alınabiliriz ve bu yılki bulgular iyimser bir tablo çiziyor.

Biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren bazı umut verici şirketlere bakmanın zamanı geldi. İnceleyeceğimiz üç hisse senedi bizlere yükseliş profili sunuyor. Analistler tarafından güçlü al sinyali veren bu üç hisse senedi önümüzdeki aylarda ciddi kazanımlar getirmesi muhtemel. Şimdi onları bu kadar çekici kılan şeyin ne olduğuna değinelim.

Biyoteknoloji Hisseleri 2022

Biyoteknoloji hisseleri 2022! Biyoteknoloji hisselerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için ABD borsasındaki yükselmesi muhtemel 3 biyoteknoloji hissesini inceledik.

biyoteknoloji hisseleri 2022

Altimmune (ALT)

İlk olarak, karaciğer hastalıkları ve obezite için tedaviler olarak belirtilen yeni peptit bazlı terapötikler üzerinde çalışan klinik aşamalı bir biyofarma olan Altimmune’a göz atacağız. Altimmune’un lider olduğu alanlar, obezite, alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalığı (NAFLD) ve alkolsüz steatohepatit (NASH) tedavisi için test edilmekte olan farklı bir peptit bazlı ikili  GLP-1/glukagon reseptör olan agonisti olan ALT-801 bulunmaktadır.

Obezite, NASH’ın yaygın bir nedenidir ve ALT-801 bunu ele almaktadır. Onaylanırsa, ALT-801 obezite ve NASH tedavisinde oyunun kurallarını değiştiren bir ilaç olabilir.

Bu yılın başlarında FDA, obezite için pemvidutid’în faz 2 klinik denemesi için Araştırmaya Dayalı Yeni İlaç (IND) uygulaması için her şeyi açıklığa kavuşturdu. Şirket, çalışmayı bu çeyrekte başlatmayı hedefliyor. 24 haftalık tedaviyi takiben vücut ağırlığındaki değişiklikleri değerlendirmek için 2022’nin dördüncü çeyreğinde bir ara analiz planlamaktadır.

Dördüncü çeyrekteki analizden önce, üçüncü çeyrek faz 1b NAFLD çalışmasından 12 haftalık kilit verilerin yayınlanması bizlere gelecekle ilgili ışık tutacaktır.

Genel olarak analistlere göre, bugüne kadarki pemvidutide verileri bize göre oldukça ikna edici. ALT hisseleri 2022’de olumlu sinyaller veriyor.

Buna göre,  ALT hisseleri bir Üstün Performans (Al Sinyali) olarak değerlendirilirken, 24 dolarlık fiyat hedefi hala makul bir hedef olarak değerlendiriliyor.

ABD biyoteknoloji hisseleri

Adicet Bio (ACET)

Bakacağımız bir sonraki biyoteknoloji hissesi, kansere karşı tasarlanmış T hücre bazlı tedavilerin geliştirilmesini hedefleyen bir şirket olan Adicet. Bunu yapmak için klinik aşamadaki biyoteknoloji, gama delta T hücreleri adı verilen farklılaştırılmış bir T lenfosit sınıfını kullanır.

Gama delta T hücrelerinin benzersiz özellikleri göz önüne alındığında tedaviler daha uzun süreli terapötik aktivite üretme potansiyeline sahiptir ve aynı zamanda daha iyi bir güvenlik profiline sahiptir ve bu da onları tedavi çok çekici hale getiriyor.

Adicet’in üretim hattının çoğu hala erken aşamadadır, ancak gelişmede yol ve ilerlemeye öncülük eden ADI-001, Hodgkindışı lenfoma tedavisi için endikedir.

Aralık ayında devam eden 1. Aşama denemesinden alınan bir ara veri raporu oldukça umut vericiydi. Şirket 2022’nin birinci çeyreğinde ek ara veriler sunmaya devam ediyor.

Bir başka önemli gelişmede, Ocak ayında Regeneron, Glypican-3’ü hedefleyen allojenik bir gama delta CAR T hücre tedavisi olan ADI-002’nin dünya çapındaki özel haklarını lisanslamaya karar vererek katı tümörler programına dahil oldu. Sonuç olarak, şirket 20 milyon dolarlık bir ücret aldı.

Yukarıdakilere dayanarak, Adicet, şirketin ileriye dönük tedavilerinin “evlat edinen hücre tedavisi alanında ilgi çekici yeni bir tedavi sınıfını” temsil edebileceğini ve hisse fiyatının da çekici görünebileceğini düşünen Guggenheim analisti Michael Schmidt’in dikkatini çekti.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Schmidt, ACET hisselerine 22 dolarlık bir fiyat hedefi koyuyor. Peki bunun yatırımcılar için anlamı ne? Mevcut seviyeden %102 artış!

Son 6 analist incelemesinin tümü olumludur ve doğal olarak Güçlü Al derecelendirmesi mevcuttur.

biyoteknoloji hisseleri hangileri?

Seres Therapeutics (MCRB)

Son olarak, “devrim niteliğinde mikrobiyom terapötikleri” olarak adlandırdıkları şeyle hastaların yaşamlarını etkilemeyi uman bir klinik aşama şirketi olan Seres Therapeutics var.

Araştırmalar, bağırsak mikrobiyomunun insan vücudunun sağlığında büyük bir rolü olduğunu göstermiştir. Bağırsak mikrobiyomunun önemli bir bileşeni olan bakteriler, diğer mikroorganizmalar ve konakçı ile etkileşime giren metabolitler oluşturarak, metabolizma, bağışıklık ve inflamatuar yanıtlar dahil olmak üzere çeşitli vücut fonksiyonlarını etkileyebilir.

MCRB Satın Al olarak derecelendiriliyor ve hisseler için 25 dolarlık bir fiyat hedefi belirlenmiş durumda. Hedefe ulaşılması durumunda yatırımcıları %239’luk güçlü bir getiri bekliyor.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Binance Güvenilir Mi? Binance Kimlik Doğrulama

Binance Güvenilir Mi?

Kıdemli Rus Milletvekili Bitcoin ile Gaz ve Petrol Alım Satımını Önerdi

Kıdemli Rus Milletvekili Bitcoin için Gaz ve Petrol Alım Satımını Önerdi