in , ,

FTX’ten Sam Bankman-Fried: “Kripto daha sıkı düzenlenmeli!”

FTX’ten Sam Bankman-Fried, kriptonun daha sıkı düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’nin kriptonun düzenlenmesi için lider olarak adım atması ve dijital varlık yatırımcıları için koruma sağlaması gerektiğini söyledi.

New York Ekonomi Kulübü ile Perşembe günü yaptığı röportajda 29 yaşındaki kripto milyarderi , hükümetin kripto kurallarına dahil olma vizyonunu netleştirdi ve “Amerika kenarda oturmak yerine gözetim sağlamalı” dedi.

FTX Sam Bankman

Bankman-Fried, “Ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve tüketiciyi korumak ile sistemik risk ve mali suçlara karşı koruma sağlamak arasında bir denge kurabilmelidir.” dedi.

Herhangi bir sektördeki yasal ilerlemenin şu anda zor olduğunu kabul etti, ancak yeni bir yasa çıkmasa bile düzenleyici planların planlandığını görmek istediğini söyledi.

Muhtemel düzenleyici hamleler arasında Bankman-Fried, jetonlar ve sabit paralar için bir kayıt sistemi önerdi. Ayrıca, daha net bir piyasa gözetimine, yani hangi düzenleyicinin sorumlu olduğu konusunda daha fazla netliğe ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Diğerleri ayrıca federal hükümete Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Hazine Departmanı yetkililerinin kripto kurallarını üstlenme niyetlerini bildirdiği için üst düzey bir düzenleyici atama çağrısında bulundu.

Ancak Bankman-Fried, yönetim kurulu genelinde daha fazla eğitime ihtiyaç duyulduğundan kriptonun düzenlenmesi düzenleyici tarafın bulmacanın sadece bir parçası olduğunu söyledi.

Bu duygu, güvenlik firması Guidepost Solutions’ın uyumluluktan sorumlu kıdemli genel müdürü Eric Young tarafından tekrarlandı .

Önümüzdeki iki yıl içinde, yatırımcıların ve düzenleyicilerin artan sayıda dijital varlık arasında ayrım yapmasına ve anlamasına yardımcı olacak eşzamanlı bir “eğitim yarışının” yanı sıra düzenleme ihtiyacının yoğunlaştığını görmeyi bekliyor.

Son zamanlarda 3,6 milyar dolara el konulması ve 2016 kripto borsası Bitfinex hack ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir kara para aklama planına ilişkin tutuklamalar da ihtiyacın altını çizdi.

Young, Insider’a “ABD’de veya küresel olarak, dijital varlıkları düzenleme yarışının daha da hızlanmasına yol açan başka bir büyük kripto skandalı veya kaybı olacak” dedi.

Staking sağlayıcısı Allnodes’ta iş geliştirme başkanı Tally Greenberg, kriptonun düzenlenmesi ilerlemenin varlıkların daha somut tanımlarını, onları kimin ve hangi amaçla düzenlemek istediğini kabul ederek başlaması gerektiğini söyledi.

Greenberg, “Uygun tanımlar olmadan, kodla yazılmış bir akıllı sözleşme uygulanabilir olabilir de olmayabilir de” diyen Greenberg, “bir NFT bir mülk olabilir veya olmayabilir ve kafa karışıklığı ortaya çıkacaktır” dedi.

Yatırımcıların riskli kripto bahisleri yapmasını önlemeye yardımcı olmak için SEC gibi bir düzenleyicinin, yatırımları değerlendirirken finansal kurumların izlemesi için bir standart oluşturabileceğini önerdi.

Greenberg, “Fakat aynı zamanda, bu tür bir mevzuatın tasarlanması dikkatlice düşünülmelidir.” Dedi. “Sonuçta bu, kendi kendini yöneten insanlardan oluşan bir ağı düzenlemeye yönelik eşi görülmemiş bir girişimdir.”

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

Haftalık NFT İncelemesi!

Yooshi, Huobi Borsası ile Ortaklığa Başladı.

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Telcoin, DeFi Destekli Dijital Varlık Alım Satımlarını Başlattı!

Telcoin, DeFi Destekli Dijital Varlık Alım Satımlarını Başlattı!

Ethereum'un yükseltmeleri bu patlamanın nedeni gibi görünüyor.

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!