in , ,

NFT Nedir? NFT’ler Hakkındaki En Önemli Tahmin!

NFT’nin ne olduğunu ve Market Decipher’ın raporunu sizler için özetleyeceğiz.

Bu koleksiyon pazarında NFT Geleceği Nedir? NFT Token/Coin Örnekleri Nedir? NFT Satış Siteleri Nelerdir? gibi birçok kafa karıştırıcı soru var. Sizlere yardımcı olmak için bu yazımızda NFT Geleceği ‘nden bahsedeceğiz. Bu raporu sizlere açıklamadan önce ilk olarak Non Fungible Token Yani NFT Nedir? sorusunu açıklamak isteriz. Sonra sizler için, somut olması açısından NFT Örnekleri Ne? sorusuna cevap vereceğiz. “Azuki NFT nedir?” “ApeNft Geleceği, ApeNft Coin Nedir?” gibi. Ayrıca NFT sektörüne kripto paralardan gelmeyenler aklına ekstra takılan sorular var. Ve çok merak edilen Kripto Para NFT Token, NFT Coin Nedir? NFT Coin Fiyatı‘dan bahsedeceğiz. Son olarak bu pazarı anlamanız için NFTmarket, NFT Satış Siteleri‘ni anlatacağız. Bu sitelerin en iyi ve en çok işlem hacmine sahip olanlardan bahsedeceğiz. “Opensea NFT Nedir?“, “Binance NFT Nedir?” gibi. Ve sizlere bu marketlerde NFT Satın Alma ‘yı anlatacağız. Hatta kendiniz için NFT Yapmak, NFT Oluşturma aşamalarını göstereceğiz.

Market Decipher, küresel koleksiyon pazarı ile ilgili bir rapor yayınladı. Rapora göre 2021’de en hızlı büyüyen sektörler arasında spor hatıraları, NFT ve oyuncak koleksiyonları yer alıyor. Ayrıca Market Decipher koleksiyonların gerçek değer olarak 412 milyar dolar ve toplam 692.4 milyar dolara ulaşacağını tahmin etti. Ve “Koleksiyon Pazarı ve NFT Pazar Büyüklüğü, İstatistikler, Büyüme Eğilim Analizi ve Tahmin Raporu, 2022 – 2032” adlı son raporunu yayınladı.

NFT Nedir? NFT Token / Coin Nedir? NFT Geleceği ve Satış Siteleri 2022

Non Fungible Token Yani NFT Nedir?

Hem finans hem de sanat dünyasında popüler hale gelen NFT nedir? Değiştirilemez tokenlar demektir. NFT, dijital ürünlerin sahipliğini kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcıdır. Dijital sanat eserlerini ve diğer koleksiyonları, doğrulanabilir varlıklara dönüştürebilmektir. Blok zincirinde ticareti kolay, türünün tek örneği bir token haline gelir.

Non-fungible token yani değiştirilemez token. Aslında bu çok açıklayıcı bir tanım olmamakla birlikte size NFT nedir? ‘i daha detaylı ve basit yoldan anlatmayı deneyeceğim. Örneğin, bir Bitcoin (BTC) değiştirilebilir, birini başka bir bitcoin ile takas edebilirsin ve tamamen aynı şeye sahip olabilirsin. Başka bir örnekle 100 Doları değiştirdiğinde iki tane 50 dolar alsan da yine aynı şeye sahipsindir. NFT satın alındığında bunu yapamazsın. NFT sürekli aynı kalan, tek bir tokendır.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz bu konuyla ilgili  NFT Nedir? Yatırım Yapmalı Mıyım? yazımıza göz atabilirsiniz.

Kripto Para NFT Token, NFT Coin Nedir? NFT Coin Fiyatı

Bazı NFT koleksiyonlarına ait “token” ya da NFT ile ilgili coinler görmüşsünüzdür. Bu da akıllara Kripto Para NFT Token, NFT Coin Nedir? NFT Coin Fiyatı Nedir? gibi soruları getiriyor. NFT üzerine birçok çözüm veya bakış açısı getiren NFT Coin vardır. Farklı projeler ile NFT kategorisinde yer alırlar. Aynı zamanda NFT koleksiyonları kendilerine ait NFT Token çıkarabilirler. Bu tokenların gerçek değeri olabileceği gibi, projenin içinde farklı amaçlarda da kullanılabilinir. İstediğiniz NFT coin fiyatı ve tokenların fiyatına CoinMarketCap/NFT üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca ilginize çekebilecek bu 3 coine bakmanızı öneririz: 2022’de Yükselmesi Muhtemel 3 Ucuz Metaverse/NFT Coini

NFT Token / Coin Nedir?

NFT Örnekleri Nedir?

NFT’leri bir kişi veya grup oluşturulabilir. Son zamanlarda birçok NFT, birçok ekip tarafından koleksiyon olarak piyasaya sürülüyor. Peki en bilinen NFT Örnekleri Ne? En iyi örnek asıl adı Mike Winckelmann olan sanatçı Beeple’in “İlk 5000 gün” adlı eseridir. Eser, dünyaca ünlü Christie’s adlı bir açık arttırmada satılmış olup, dijital sanat açısından bir mihenk taşı olma özelliğini taşıyor. Ve bu PNG resim dosyası formatında olan NFT 69,346,250 $ değerinde. Ayrıca NFT koleksiyonların da ilklerinden sayılan en yüksek işlem hacmine sahip Bored Ape Yach Club NFT koleksiyonu var. Bu koleksiyonun güncel en düşük fiyatı 100 ETH (4.455.149TL) değerinde. Bu ve başka bir koleksiyondan daha bahsederek aklınızdaki NFT Örnekleri Ne? sorusuna cevap verebileceğiz.

Azuki NFT Nedir?

Azuki gelecek vadeden bir anime NFT koleksiyonudur. Çünkü ekip bu yılın başlarında piyasaya sürdü ve yalnızca son 30 günde 300 milyon dolardan fazla satış gerçekleştirdi. İlk ayında dijital tahsilat işlemlerinde 1 numara oldu.

Azuki NFT hakkında güncel haberleri okumak ve daha detaylı bilgi almak isterseniz Azuki NFT Yaratıcıları HYPETALKS Web3’te Konuştu!  isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Koleksiyona buradan ulaşabilirsiniz: Azuki

NFT Geleceği ve Satış Siteleri 2022

Ape NFT Geleceği, Ape NFT Coin Nedir?

Opensea platformu üzerindeki en yüksek hacime sahip olan koleksiyondur. Toplam hacim 463.700 ETH (~2 milyar TL) ‘dir. Ayrıca Bu koleksiyonun güncel en düşük fiyatı 100 ETH (4.455.149TL) değerindedir.

Son dönemde çıkan kendilerine ait token olan ApeCoin büyük bir çıkış yakaladı. Ve bu denli büyük bir koleksiyona ait olmasından dolayı fiyat dalgalansa bile talebin fazla olduğu için artmasını muhtemel görüyoruz. Tabi ki de bu görüşümüz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Ayrıca bu token hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz bu yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz: Bored Ape Yat Kulübü ‘ApeCoin’ Token’ı Piyasaya Sürdü

Koleksiyona buradan ulaşabilirsiniz: Bored Ape Yacht Club

NFT Geleceği

“Çevrimiçi koleksiyon satışları istikrarlı bir şekilde büyüyor. Bunun sebebi şüphesiz, gelişmekte olan ve gelişmiş bölgelerde nadir koleksiyon parçaları toplama isteğidir. Bu isteğin popülaritesinin artmasının bir sonucudur. Tüketici gelirinin arttığı ve e-ticaretin büyümeye devam ettiği gelişmekte olan ülkelerde, antikaların ve koleksiyon ürünlerinin artması bekleniyor. Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar yaygın olarak kullanılabilir hale geldiğinden beri koleksiyon satışları önemli ölçüde arttı. Çevrimiçi yatırımcılar ve koleksiyonerler tarafından üretilen, NFT’lere olan talep nedeniyle, dijital koleksiyon fiyatları yükseldi. Geleneksel koleksiyon ürünleri de giderek daha popüler hale geldi.”

“2021 boyunca, NFT Koleksiyon pazarı 7,29 milyar dolara ulaştı ve 2022’de %202 büyümeye tanık olacak”

Dijital medya, NFT’lerle dolup taşıyor. Sanat, eğlence ve medya dünyalarının neredeyse tüm köşelerinin aniden kabul edilmesi nedeniyle, bir zamanlar blockchain endüstrisinin bu karanlık kısımları son aylarda patladı. Ve Mart 2021’in başlarında yapılan bir müzayedede, dijital sanatçı Beeple tarafından 69 milyon doların üzerinde bir dizi NFT sattı. Bugüne kadar satılan en pahalı dijital sanattı ve gelecek için bir emsal oluşturdu. Yeni pazarlar ve yatırım biçimleri, NFT’ler için en heyecan verici fırsatı temsil ediyor. Market Decipher tarafından yapılan veri analitiği, kripto para varlıklarının artan popülaritesi nedeniyle 2021’de NFT satışlarının önemli ölçüde arttığını gösteriyor. 2020’den 2021’e kadar NFT’deki büyüme binleri aştı. 2022’de, gelirde %202’lik bir sıçramaya tanık olması bekleniyor.

Kripto Para NFT Token, NFT Coin Nedir?

Diğer NFT Gelişmeleri Nedir?

Spotify, kullanıcılar tarafından NFT müzik işleminin uygulanmasıyla NFT çılgınlığına katılma planlarını duyurdu. Popüler bir NFT şirketi olan BAYC, yerel token ApeCoin’i piyasaya sürdü. Crazycats, yeni Web3.0 koleksiyon platformuna giriyor. Universal Music ve Curio Platform, koleksiyon NFT’sini geliştirmek için bir anlaşmaya katılıyor. Marvels ayrıca aksiyon karakterlerinin dijital koleksiyonlarını geliştirmek ve pazarlamak için NFT ve blockchain teknolojisi ortaklarıyla işbirliği yapıyor. Futbol ligleri, ticaret için yeni e-ticaret platformları geliştirme planlarıyla NFT ve spor hatıraları koleksiyonlarına dahil oluyor.

NFTmarket, NFT Satış Siteleri Nedir?

Farklı özelliklere sahip olan birçok NFT satış platformu vardır. Bunlar: Opensea, Binance NFT, FTX NFT’s, Coin Base NFT ve Rarible gibi. Opensea en büyük işlem hacmine sahip olan platformdur. Rarible ise daha az maliyetli ve bireysel NFT üreticilerine öncelik veren bir platformdur. Diğer platformların da farklı özellikleri olup ortak özellikleri bir kripto borsasına aittirler.

Bu platformlar hakkında daha çok bilgi almak için bu yazımızı kesinlikle kaçırmamalısınız:

2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

Opensea NFT Market Nedir?

NFT Yapmak, NFT Satmak

Listenin başında, dünyanın ilk ve en büyük NFT pazarı olmasının yanı sıra, 13 milyar doları aşan net değeri sayesinde NFT satışlarında hakim konumunu koruyan OpenSea yer alıyor.
Ama onu en iyi yapan şey pazarın değeri değil; OpenSeatüm NFT kategorilerini barındırır: sanat eserleri, memler, avatarlar, sanal dünyalar ve Alan adlarından Müzik, Fotoğraf, Spor, ünlü NFT’leri …

OpenSea pazarının benzersiz özelliklerinden biri, 150’den fazla farklı ödeme jetonu için destek sunması. Ve bu da onu rekabet ortamında türünün tek örneği haline getirmesidir. Bu nedenle, NFT alanında yolculuğunuza başlamak istiyorsanız, OpenSea doğru tercih olacaktır. En İyi NFT Pazar Yeri bu şekilde.

En Pahalı NFT Fiyatı

Beeple’in “İlk 5000 gün” adlı eseri 69,346,250 $ değerindedir. Ve bu en pahalı NFT fiyatıdır. Ayrıca Opensea üzerinde BAYC ve CryptoPunk koleksiyonlarında yüksek satışlar var. 100 ETH (yaklaşık 400.000$)  olarak birçok kez satış gerçekleşti ve devam ediyor. Ayrıca NFT toplayıcısı ve Ethereum (ETH) sahibi, bir CryptoPunk  NFT’sine 23 milyon dolar harcadı. Tarih yazdı, sözde “OG”de bir öğe için şimdiye kadar verilen en yüksek ücret.

Binance NFT Market Nedir?

Dünyanın en büyük kripto borsası piyasasıdır. Ana web sitesinde talep edilen varlıklar için kendi özel şubesini kurarak NFT yarışında geride kalmamayı garantiledi. Binance NFT, oyunda nispeten yeni olmasına rağmen, NFT ticareti söz konusu olduğunda mevcut en güvenilir pazar yerlerinden biridir.
İlginç bir şekilde, doğal olarak Binance Akıllı Zinciri üzerinde çalışır ve daha geniş “Binance hizmetlerinin” bir parçası olarak kabul edilir. Binance NFT aslında “Hash Muse Pte Ltd.” adıyla anılan tamamen farklı bir kuruluş tarafından işletilmektedir.

NFT Nedir? NFT Token / Coin Nedir? NFT Geleceği ve Satış Siteleri 2022

NFT Satın Alma

Dünya’nın en iyi ve en büyük işlem hacmine sahip NFT marketi OpenSea’de NFT Satın Alma çok basit. Öncelikle bir MetaMask Cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. Halen MetaMask Cüzdanınız yoksa bu yazımıza (Metamask Kurulumu Nasıl Yapılır?) veya bu yazımıza (MetaMask Cüzdan Sistemi İle Alakalı Aradığınız Her Şey Bu Yazıda) göz atmanızı öneririz. MetaMask cüzdanınız kurulu ise herhangi bir borsa hesabınızdan, örneğin Binance‘den belirli bir miktar ETH’i MetaMask cüzdanınıza aktarmanız gerekir. Halen Binance hesabınız yok ise bu yazımıza (Binance‘e Nasıl Üye Olunur?) göz atmanızı öneririz. Sonrasında OpenSea web sitesine girerek MetaMask cüzdanınızı bağlayabilir ve almak istediğiniz NFT’leri inceleyebilirsiniz. UNUTMAYIN! Bu bir yatırım tavsiyesi değildir! Lütfen NFT ve coin/token satın alırken veya satarken kar ihtimali gibi zarar risklerinin de olduğunun bilinci ile bilinçli alışveriş yapın.

NFT Yapmak, NFT Oluşturma

Herhangi bir şeyi NFT yapabilirsiniz. Resim, video, müzik, GIF gibi. NFT yapmak, NFT oluşturma çok kolay. Fotoğraf çekererek ya da kendiniz çizerek başlayabilirsiniz. Sonrasında yukarıda bahsettiğimiz platformlar üzerinden çok basit bir şekilde NFT’ye çevirip satabilirsiniz. Opensea’de MATIC üzerinde ücretsiz iken ETH üzerinde tek seferlik bir ücret almaktadır. Rarible bahsettiğimiz gibi bireysel üreticiler için bu konuda daha çok kolaylık sağlıyor. Bu noktada önemli olan müşteri bulabilmeniz.

 

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

NFT’lerinizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

LimeWire NFT Pazar Yeri Olarak Yeniden Diriliyor!

Çin’in İnternet Devi WeChat, NFT Platformlarını Kısıtladı!

Manchester City Metaverse’de Etihad Stadyumu’nu İnşa Edecek!

Written by Mehmet Akif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Kripto Madenciliğin Çevreye Etkisi Nedir? ABD Temiz Enerji İçin Ne Yapıyor

ABD Bitcoin Madencilik Şirketi Temiz Enerji için Ne Yapıyor?

Cowen yatırım şirketi kripto departmanı açıldı. Cowen kripto için planları.

ABD Yatırım Şirketlerinden Cowen, Kripto Departmanı Açtı