in , , ,

2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

2022’de işlem yapılacak ilk 10 NFT pazarının tarafsız bir listesini hazırladık.

Aşırı derecede abartıldıklarına dair yaygın iddialara rağmen, NFT’ler hala yüksek talep görüyor. Bu, son birkaç yılda muazzam bir artışla gelişmekte olan kripto sektörünün artan pazar büyüklüğü ile açıkça görülmektedir. En iyi NFT pazar yeri hangileri?

Örneğin, NFT satış hacimlerinin yalnızca 2021’de tahmini 25 milyar dolara ulaştığı ve önceki yıl kaydedilen nispeten yetersiz 94,9 milyon dolardan hızla yükseldiği bildiriliyor. Aynı şekilde, NFT pazarının büyüklüğü 2020’de 340 milyon dolardan 2021’de yaklaşık 41 milyar dolara yükseldi ve bu, henüz yedi yıllık endüstride patlayıcı bir büyüme olduğunu gösteriyor.

Sürekli artan sayıda NFT projesi, daha fazla insanın katılmaya nasıl başlayacaklarını ve hatta yönetim kuruluna hangi pazar yerini seçeceklerini araştırıyor.

NFT sanatını satın almayı, satmayı, takas etmeyi planlıyor olun, yaratıcı ortamınıza uygun bir pazar yeri seçmek çok önemlidir. Bu amaçla, 2022’de işlem yapılacak ilk 10 NFT pazarının tarafsız bir listesini hazırladık. 2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri hangileri gelin beraber inceleyim.

2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

Decentraland

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri decentraland

Büyük olasılıkla aşina olduğunuz tipik NFT pazar yerlerinden biri olmasa da, Decentraland, NFT’lerin basımı, alışverişi ve ticareti söz konusu olduğunda kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Ancak, diğer pazar yerlerinin aksine, burada bulunan ve ticareti yapılan en yaygın NFT’lerin tam olarak çerçevelenmiş sanat eserleri, memler veya avatarlar olmadığını ve bunun nedeninin doğasında yattığını anlamalısınız.
Decentraland, kullanıcıların araziler gibi sanal mülkleri NFT’ler şeklinde satın alabilecekleri bir 3B sanal dünyadır. NFT’ler olarak sanal araziler elde etme yeteneği, Decentraland’ın NFT pazarına yaklaşımını emsalleri arasında oldukça benzersiz kılıyor. Dolayısıyla, NFT olarak sanal arazi ve mülk satışı sunan bir pazar yeri arıyorsanız, Decentraland mükemmel bir yer.

 

Axie Marketplace

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri axie

Eğer bir GameFi hayranıysanız, büyük olasılıkla ‘Axie Infinity’ adıyla tanıyorsunuzdur. Ancak bu kişilerden biri değilseniz, Axie Infinity, oyuncu katılımını teşvik etmeye yardımcı olan oyun içi ekonomisiyle öne çıkan NFT tabanlı bir çevrimiçi video oyunudur.
Oyun içi ekonomi açısından, Axie Marketplace, Axie Infinity’nin resmi çevrimiçi mağazasıdır; burada oyuncular, sanal arazi gibi herhangi bir oyun içi öğeyi veya Axies’in kendileri de dahil olmak üzere oyunun mekaniğinde kullanılan diğer öğeleri (Axie’nin görevinde ve savaşlarında diğer oyunculara karşı rekabet etmek için kullanılan NFT biçimindeki efsanevi evcil hayvan karakterleri) kolayca bulabilirler. ).

Axie pazarında bir satın alma işlemini tamamlamak için, oyuncuların Axie Shards olarak da bilinen Axie Infinity jetonlarını zaten almış olmaları gerekir. Axie ekosisteminin yerel belirteci olarak ikiye katlanan Axie Shards, ERC20 (Ethereum) belirteç standardı kullanılarak oluşturulmuştur ve Axie ağının ötesinde alınıp satılabilir. Başka bir deyişle, oyuncular bu Axie Shard’ları veya oyun içi öğelerini çeşitli diğer NFT pazar yerlerinde ve ayrıca Coinbase Global gibi bazı kripto para borsalarında takas edebilirler.

 

NBA Top Shot

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri nba top shot

Bu özel NFT pazarı, sıfırdan Basketbol taraftarları düşünülerek oluşturuldu ve Ulusal Basketbol Birliği’nin (NBA) NFT alanına dönüşünü temsil ediyor.
NBA Top Shot sayesinde, video klipler ve maç özetleri de dahil olmak üzere erkekler ve kadınların önde gelen basketbol liglerinden özel anların dijital bir kopyasını almak isteyen basketbol severler tam da bunu yapabilir.

Dapper Labs tarafından desteklenen resmi NBA Top Shot sitesinde oyuncular, NBA’de etkili anları temsil eden özel dijital NFT kartları satın alabilir, satabilir ve toplayabilir. Bu anlar paketler halinde basılıyor ve ziyaretçiler daha da yüksek kazançlar için bunları toplayıp toplayabiliyor ya da bunları pazarda takas edebiliyor.

NBA Top Shot pazarının tek dezavantajı, özellikle dünyanın önde gelen basketbol ligi tutkunlarına yönelik olması ve bu nedenle NFT projeleri için diğer sporları veya diğer ortamları barındırmamasıdır.

 

Mintable

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri mintable

 

Yukarıda belirtilen temalı NFT pazarlarından farklı olarak Mintable, dijital ürünler için dinamik ve çok yönlü bir çevrimiçi mağazadır. Pazar yeri, kullanıcıların dijital öğelere göz atmalarına, teklif vermelerine ve satın almalarına olanak tanır.
Doğal olarak, bu dijital öğeler blok zincirinde bulunur ve satın alındıktan sonra NFT’ler olarak bir kullanıcının cüzdanına yatırılır. Alana yeni başlayanlar için Mintable, NFT’lere ilk kez girme konusunda en iyi pazarlardan birini sunar, çünkü para basmadan (yani NFT öğeleri oluşturma), satış, dağıtım ve dağıtıma kadar çok çeşitli faaliyetleri kapsar. dijital eşya ticareti.

Mintable’ın masaya getirdiği hoş bir avantaj, gezinmesi kolay kullanıcı arayüzüdür; bu, platformu yeni başlayanlar için mevcut birçok diğer pazara kıyasla daha az ezici bir alternatif haline getirir.

 

Larva Labs / CryptoPunks

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri larvalabs

 

Eğer NFT alanına üstünkörü bir bakış attıysanız, o zaman ‘CryptoPunks’ ismine rastlamış olma ihtimaliniz yüksektir. Aslında, muhtemelen NFT hakkında konuşmayan çok az makale vardır. Gelişmekte olan endüstride oynadıkları önemli rol nedeniyle CryptoPunks’a önemli bir atıfta bulunun.
İlginç bir şekilde, CryptoPunks’ın geliştiricisi olan Larva Labs, dışarıdan o kadar iyi bilinmese de, Ethereum ağındaki en eski değiştirilemez token örneklerinin arkasındaki beyinlerdir.

Başlangıçta 2017 yılına kadar ücretsiz olarak sunulan CryptoPunks, o zamandan beri kripto dünyasının en pahalı NFT koleksiyonlarından biri haline geldi. Bu nedenle, bu özel pazar yeri, profesyonel tüccarlar ve yüksek kazançlı kripto meraklıları için en uygun olanıdır.

Şu anda, Larva Labs resmi web sitesindeki her bir CryptoPunk zaten satın alındı, ancak ilgilenen yatırımcılar yine de bu çok değerli parçalar için çeşitli üçüncü taraf pazarlarında teklif verebilirler.

 

Binance NFT

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri binancenft

Dünyanın en büyük kripto borsası piyasası, ana web sitesinde talep edilen varlıklar için kendi özel şubesini kurarak NFT yarışında geride kalmamayı garantiledi. Binance NFT, oyunda nispeten yeni olmasına rağmen, NFT ticareti söz konusu olduğunda mevcut en güvenilir pazar yerlerinden biridir.
İlginç bir şekilde, doğal olarak Binance Akıllı Zinciri üzerinde çalışır ve daha geniş “Binance hizmetlerinin” bir parçası olarak kabul edilirken, Binance NFT aslında “Hash Muse Pte Ltd.” adıyla anılan tamamen farklı bir kuruluş tarafından işletilmektedir.

Binance NFT, büyük bir pazara sahiptir ve pazarın çeşitli para basma olanaklarından ve EVM desteğinden etkin bir şekilde yararlanabilen NFT hayranları için potansiyel olarak nihai hedef olabilir. Teknik olarak, Ethereum Virtual Machine (EVM) için destek sunarak, son kullanıcılar zincirler arası uyumluluğun keyfini çıkarır ve kaynağı ne olursa olsun her türlü NFT öğesini barındırabilir.

Genel olarak konuşursak, Binance NFT pazarı, son kullanıcılara, belirli dijital öğelerle bağlantılı, değiştirilemez bir token olarak temsil edilebilecek dijital blok zinciri tahsilatlarını basmak, satmak, satın almak, teklif vermek, toplamak, ticaretini yapmak, sergilemek ve başka şekillerde işlem yapmak için olanaklar sağlar. medya ve sanat (‘NFT Medya’). Binance off-shoot, aşinalık düzeyleri ne olursa olsun, NFT projeleriyle ilgilenen herkes için harika bir seçimdir.

SuperRare

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri superrare

SuperRare, daha fazla sanat eseri veya ünlüler tarafından onaylanmış NFT öğeleri yerine sanatsal amaç gösteren çalışmalara öncelik veren daha tipik sanat merkezli NFT pazarlarından biridir.
SuperRare, pazarında yer alması kabul edilen öğeler açısından herkesin bildiği gibi seçici olduğu için nadir parçalar için bir ev olarak kabul edilir. Çeşitli raporlara göre platform, platformunda NFT’leri listelemek veya nane yapmak için başvuran sanatçıların yalnızca %1’ini kabul ediyor ve böylece marka için bir tür elitist itibar yaratıyor. Bu nedenle, kabul edilenler, yüksek oranda seçilmiş yaratıcılardan oluşan prestijli bir liste arasında yer aldıkları için kendilerini şanslı sayabilirler.

Yukarıda bahsedilen yaklaşım aynı zamanda NFT platformunu üst düzey bir galeri olarak konumlandırıyor, ancak bu da sanatçıların bir başyapıtın birkaç basımı yerine orijinallerinden yalnızca birini basmasına izin veren katı bir maddeyle geliyor. Bu şekilde SuperRare, her parçanın nadir bulunan bir buluntu olmasını sağlayarak özel platformda satılan öğelerin değerini daha da artırır.

Nifty Gateway

2022'de En İyi 10 NFT Pazar Yeri nifty gateway

Bu özel NFT pazarı, şimdiye kadar satılacak en pahalı NFT’lerden bazılarına ev sahipliği yaptığı için üst düzey varlıkları satın almak isteyenler için bir başka en iyi seçimdir. Referans olarak, Beeple’ın ‘Crossroad’ adlı başyapıtı ve Pak’ın ‘The Merge’ adlı eseri, Nifty Gateway’de sırasıyla 6,6 milyon dolar ve 91,8 milyon dolar gibi çığır açan bir fiyata satılarak şimdiye kadar satılan en pahalı NFT’lerden ikisi olarak yerlerini aldı.

Aşırı NFT satışlarıyla ilgili aralıksız manşetler göz önüne alındığında, platform o zamandan beri platformu NFT’leri basmak için ilk tercihi haline getiren bir dizi ünlünün ilgisini çekti. Bu nedenle, Nifty Gateway artık bir dizi ünlü NFT’ye ev sahipliği yapıyor ve bu da onu ünlü hayranlar arasında öncelikli bir hedef haline getiriyor.

Nifty Gateway pazarı, içerik oluşturucuların sınırsız sayıda NFT sürümü basmasına ve bunları taban fiyattan sunmasına olanak tanıyan “açık sürüm” yaklaşımıyla da bilinir. Ancak, bu koleksiyonlar yalnızca sınırlı bir süre için mevcuttur; süre dolduğunda, baskı altında tekrar NFT yayınlanamaz, böylece basılanlar için bir nadirlik biçimi oluşturur.

Pazaryerinin bir başka ilginç yönü de, piyasadakilerin çoğunun aksine, Nifty Gateway’in kullanıcıların fiat para birimlerini kullanarak ürün satın almasına, satmasına ve toplamasına izin vermesidir. Bu karar sayesinde koleksiyonerler, cüzdanlarında kripto para birimi rezerve etmek zorunda kalmak yerine, istedikleri bir işlemi gerçekleştirmek için kredi kartlarını kullanabiliyorlar.

Rarible

rarible

Bu özel NFT pazarının genel olarak sanat, fotoğrafçılık, sanal alan, memler ve oyunlara odaklandığı ve Ethereum, Flow ve Tezos blok zinciri ağlarına dayalı dijital varlıklarla uyumlu olduğu görülüyor.
Rarible, tipik olarak sporseverler, oyuncular, medya markaları ve sanatsal personel için en çekici olanı olsa da, diğer pazarlarda bulunması zor olan çeşitli benzersiz özellikler sunar. Örneğin, platformda gerçekleşen olağan işlemlerin yanı sıra kullanıcılar, özellikle platform yükseltmeleriyle ilgili olarak ağın yönetişim, denetleme ve oylama süreçlerine de katılabilirler.

Üç farklı blok zinciri için destek sunması nedeniyle, kullanıcılar NFT’leri basarken üç farklı birincil jeton arasından seçim yapabilir. Bu şekilde, içerik oluşturucular tipik olarak Ethereum’a atfedilen yüksek gaz ücretlerinden kaçınabilir ve her ikisi de daha düşük karbon ayak izine sahip olmanın ek avantajıyla birlikte çok daha uygun fiyatlı seçenekler sunan Tezos veya Flow’u seçebilir.

Son olarak, Rarible, topluluk merkezli pazarın işleyişine güç veren kendi yerel belirteci RARI’ya sahiptir. ERC-20 belirteci, içerik iyileştirme gibi topluluk etkinliklerini kolaylaştırırken, kullanıcılara platform yükseltme karar alma sürecine katılım için veto yetkisi verir.

OpenSea

en iyi nft marketi opensea

Listenin başında, dünyanın ilk ve en büyük NFT pazarı olmasının yanı sıra, 13 milyar doları aşan net değeri sayesinde NFT satışlarında hakim konumunu koruyan OpenSea yer alıyor.
Ama onu en iyi yapan şey pazarın değeri değil; OpenSea, sanat eserleri, memler, avatarlar, sanal dünyalar ve Alan adlarından Müzik, Fotoğraf, Spor, ünlü NFT’leri ve çok daha fazlasına kadar tüm NFT kategorilerini barındırır.

OpenSea pazarının benzersiz özelliklerinden biri, 150’den fazla farklı ödeme jetonu için destek sunması ve bu da onu rekabet ortamında türünün tek örneği haline getirmesidir. Bu nedenle, NFT alanında yolculuğunuza başlamak istiyorsanız, OpenSea doğru tercih olacaktır. En İyi NFT Pazar Yeri bu şekilde.

 

KriptoHaber: Launchpad Ve NFT Projeleri Hakkında Daha Fazla İçerik;

NFT Alanında Dev Proje! AvaSharks Projesi Nedir? NFT’leri Nasıl Alınır?

BabyRider NFT Koleksiyonu Nasıl Alınır? BabyRider Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

Avalaunch Launchpad nedir? Katılım şartları nelerdir?

Oxbull Launchpad nedir? Katılım şartları nelerdir?

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Kripto Paralarda Düşüş Devam Edecek Mi 2022? Alım Sinyalleri Geldi Mi?

Kripto Borsası Direniyor!

BNY mellon bitcoin

BNY Mellon 2022 Yılında Yeni Bir Projeye İmza Atıyor!