in , ,

MetaMask Cüzdan Sistemi İle Alakalı Aradığınız Her Şey Bu Yazıda…

Kripto dünyasının gözde cüzdan sistemi MetaMask hakkındaki soru işaretlerini gideriyoruz…

Kripto para meraklıları için daha geniş bir çekici özellik yelpazesine sahip bir cüzdan sistemi olan MetaMask, kullanıcılara BlockChain tabanlı uygulamalara bağlanmanın en basit ama en güvenli yolunu sağlar. Metamask cüzdan merkezi olmayan web’de etkileşim kurarken kontrol her zaman sizdedir. Peki “MetaMask ne zaman kuruldu?” , “MetaMask cüzdan nasıl kullanılır?”, “MetaMask güvenli midir?”, gibi kullanıcıların en çok sorduğu soruları bu yazımızda açıklığa kavuşturacağız…

MetaMask nedir? 2022

MetaMask Nedir? 2022

MetaMask, kullanıcılara BlockChain tabanlı uygulamalara bağlanmanın en basit ama en güvenli yolunu sağlayan bir cüzdan sistemidir. Ayrıca Ethereum ve ERC20’yi depolamak, göndermek ve almak için kullanılan bir web tarayıcı uzantısıdır.

Metamask, seçilen ağa doğrudan bağlanan arayüz gibidir, bu da varlıklarınızı kimsenin elinde tutmadığı anlamına gelir. Varlıklar, kendi özel anahtarınıza sahip olan tek kişi olduğunuz blok zincirinde saklanır.

MetaMask Ne Zaman Kuruldu? 2022

MetaMask, ConsenSys tarafından 2016 yılında oluşturulmuştur. 2019’dan önce yanlızca Google Chrome ve Firefox tarayıcıları için bir eklenti olarak kullanılan MetaMask günümüzde ise en popüler Soğuk cüzdan olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Resmi sitesi ise metamask.io olarak hizmet vermektedir.

metamask cüzdan nasıl oluşturul

MetaMask Ne İşe Yarar? 2022

MetaMask Ethereum blok zinciri ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanıdır. Kullanıcıların, daha sonra merkezi olmayan uygulamalarla etkileşim kurmak için kullanılabilecek bir tarayıcı eklentisi veya mobil uygulama aracılığıyla Ethereum cüzdanlarına erişmelerine olanak tanır.

MetaMask Güvenli Midir? 2022

MetaMask oldukça güvenli bir cüzdan sistemidir. Bir MetaMask cüzdanı oluşturduğunuzda, size 12 kelimelik Gizli Kurtarma Cümleniz verilir. MetaMask, sunucularındaki kişisel veya özel verilerinizin hiçbirini kontrol etmez. Her şey tarayıcınızda şifrelenir ve MetaMask şifreniz ile korunur. MetaMask cüzdanı, kötü niyetli web kullanıcılarının kripto para birimlerini çalmak için kullandıkları saldırılara karşı karşı maksimum güvenlik sağlar. Karşı karşıya olduğu en yaygın risk ise kimlik avı saldırılarıdır.

Metamask güvenli midir? 2022

 

MetaMask Ücretsiz Mi? 2022

MetaMask , iOS ve Android için ücretsiz bir mobil uygulama olarak çalışması ile birlikte; Chrome, Firefox, Brave ve Edge masaüstü tarayıcıları için bir uzantı olarak da çalış bir uygulamadır. Firefox, Brave veya Edge kullanıyorsanız MetaMask indirme sayfasını ziyaret ederek, desteklenen tarayıcılar kısmından tercih ettiğiniz tarayıcının simgesini seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

MetaMask Cüzdanı Nasıl Oluşturulur? 2022

MetaMask cüzdanı oluşturabilmek için öncelikle resmi sayfasına olan metamask.io sayfasına ilerledikten sonra ;

Yeni bir cüzdan oluşturmak için önce MetaMask uzantısını yüklemeniz gerekiyor. Tarayıcınıza bağlı olarak öncelikle uzantıyı yükleyerek işlemlere başlıyoruz.

metamask nasıl yüklenir? chrome 2022

  • MetaMask’i açmak için sağ üst köşedeki uzantı simgesine tıklayın,
  • En son sürümü yüklemek ve güncel bilgilerden haberdar olmak için şimdi deneyin seçeneğini işaretleyin,
  • Devam’ı tıklayın,
  • Yeni bir şifre oluşturun.

metamask nasıl cüzdan oluşturulur? 2022

3.Gizli Sözcükleri Göster’i tıklayın

Bu nokta ise çok önemli MetaMask’in size temin etmiş olduğu 12 adet kurtarma kelimeyi özenle saklamamız gerekiyor. Yaptığımız tarayıcı ya da bilgisayar değişikliği işlemleri sonucunda bu kelimeler cüzdanımıza tekrar ulaşabilmemiz için hayati önem taşıyor.

Metamask 12 güvenlik kelimesi nedir? 2022

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Top 6’da Hangi Metaverse Projeleri Var?

Kripto Swaps Nedir? İşte Kripto Swap İşlemleri İle Alakalı Tüm Detaylar!

Free Cloud Mining (Ücretsiz Bulut Madenciliği) Hakkında Her Şey Bu Yazıda!

 

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

ton coin nedir ? 2022

Ton Coin(Cyrstal) Nedir? Miningi Nasıl Yapılır? 2022 Yılında Yükselişe Geçecek Mi?

NFT NASIL ALINIR NASIL SATILIR

NFT Nedir? Yatırım Yapmalı Mıyım?