in ,

ABD Bitcoin Madencilik Şirketi Temiz Enerji için Ne Yapıyor?

ABD, kripto madenciliğini daha çevre dostu haline getirmeyi amaçlıyor.

Stronghold Digital Mining, kripto madenciliğini daha çevre dostu hale getirmek amacıyla, Bitcoin madencilerine güç sağlamak için kömür madenciliğinden kaynaklanan zararlı atıkları temiz enerjiye dönüştürüyor. Kripto madenciliğin çevreye etkisi nedir? Bunu nasıl aza indirgeriz bunu inceleyeceğiz.

Pennsylvania’daki bir kripto madenciliği şirketi olan Stronghold Digital Mining (SDIG), yüzlerce Bitcoin madencilik teçhizatına güç sağlamak için eski enerji santrallerinden gelen atıkları enerjiye dönüştürüyor.

Kripto Madenciliğin Çevreye Etkisi Nedir

Kripto Madenciliğin Çevreye Etkisi Nedir?

Şirket, kömür madenciliği sürecinden arta kalan atık madde olan kömür atığını topluyor ve enerji üretim tesislerinde emisyon kontrollü bir ortamda yakıyor.

Kömür atıkları, su ve hava kirliliği ve kömür madenciliği operasyonlarından gelen asitli su olan asit maden drenajı gibi bir dizi çevresel soruna neden olabilir. Bu atığı toplamak ve kripto madenciliği için güç üretirken güvenli bir şekilde bertaraf etmek, sorunu çözmenin verimli bir yoludur.

Pennsylvania eyaleti, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük üçüncü kömür üreticisidir, tahminlere göre, kömür israfı miktarını, çıkarılan 2.200 pound başına 881 pound veya ton başına 400 kilogram olarak belirlemiştir. Stronghold, tek başına Pennsylvania’nın 220 milyon tondan fazla zararlı israfa sahip olduğunu tahmin ediyor.

Bitcoin ve diğer iş kanıtı kripto para birimleri, ağ için madencilik yapmak ve doğrulama sağlamak için enerji yoğun süreçlere güvenmeleri nedeniyle son zamanlarda düzenleyicilerin dikkatini çekti.

Bu ayın başlarında, New York eyaletinin fosil yakıt kullanan iş kanıtı madenciliğini askıya alma önerisi, sürecin olumsuz çevresel etkisine atıfta bulunarak sunuldu ve bu öneri bugün New York Eyalet Meclisi tarafından ileri sürüldü. Kabul edilirse, New York’ta iş kanıtı madenciliğinin 3 yıla kadar askıya alındığını görebilir.

Diğer şemalar, Bitcoin madenciliğini çevre dostu yapmanın yollarını gördü. Bu ayın başlarında, petrol sondaj şirketi ConocoPhillips, Kuzey Dakota’da faaliyetlerinden kaynaklanan doğal gaz yan ürününü yakmak yerine Bitcoin madencilerine satacağı bir program başlattı.

Geçen Ağustos ayında, Birleşik Krallık merkezli bir kripto madenciliği şirketi olan Argo Blockchain, faaliyetlerinin sera gazı emisyonlarında “iklim açısından olumlu” hale geldiğini duyurdu. Teksas’ta planlanan 200 MW’lık madencilik tesisi de yenilenebilir enerjiyle çalışacak.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Worldcoin Sayısız Ülkeden Çekiliyor!

Ukrayna ve Rusya’da Bankalar Bazı Kripto Transferlerini Engelleyebilir!

Vitalik Buterin’den Ukrayna’ya Ethereum Desteği!

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

NFT'lerinizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz? NFT Dolandırıcılığı Önlemleri!

NFT’lerinizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

NFT Nedir? NFT Token / Coin Nedir? NFT Geleceği ve Satış Siteleri 2022

NFT Nedir? NFT’ler Hakkındaki En Önemli Tahmin!