in ,

Metamask Kurulumu Nasıl Yapılır?

Metamask üzerine kapsamlı rehber yazısı sizlerle…

Ethereum sayesinde, dağıtılmış bir yapıya sahip olan internete, uzun süredir beklenmekte olan Web 3.0’a ulaşabilme ihtimali de ortaya çıkmış oldu. Web 3.0 tek hata noktasının yer almadığı ve veri üzerinde mülkiyet sağlanabilen bir merkeziyetsiz ortam olarak nitelendirilebilir.

Metamask Kurulumu 2022!

Bu altyapı tüm sektörler tarafından ilgi çekmektedir. Merkeziyetsiz finans le blockchainler arasında bir köprü kurulabilmesi amaçlanmaktadır. Kripto destekli krediler elde edebilmek, Ethereum üzerinde Bitcoin kullanabilmek, tokenları ve kripto paraları sadece güvene dayalı olmayan yollardan takas edebilmek mümkün hale gelmiştir.

Ethereum ile ilgilenmek olan pek çok insan MetaMask ile ilk tercih edilen cüzdan olma yolundadır. Kullanıcılar desteklenen web sayfaları ile doğrudan etkileşim kurabilecek haldedir. Bu şekilde iletişim kurulabilmesi için bir tarayıcı uzantısı sunulmaktadır.

MetaMask Nedir? 2022

Metamask nedir soruları pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Bir Ethereum cüzdan olarak kısaca tanımlanabilmektedir. Ethereum tabanlı olan her türlü tokenı desteklemektedir. Bununla birlikte başka birilerinden token alabilmek ve farklı entegrasyonlar ile birlikte takas edebilmek mümkün hale gelmiştir.

Metamask’i ilginç kılan noktalardan biri ise web siteleri ile arayüz kurabilmesi ve bu şekilde etkileşime imkan tanımasıdır. Metamask uzantısı ile birlikte web sitesi cüzdanlarında ping atar ve kişiler işlemi kabul etme ya da etmeme gibi seçenekler sunulur. Bu şekilde işlemler yürütülür. Metamask coin cüzdanı olarak kullanılabilmektedir. Ancak asıl kullanım amacı merkeziyetsiz uygulamalarla sorunsuz bir şekilde arayüz kurabilmesi ile ilgilidir.

Metamask Ne Zaman Ortaya Çıktı? 2022

Son zamanlarda gündemde epey yer kaplamakta olan merkeziyetsiz finans insanların hayatlarına merkeziyetsiz uygulamalar sokmuştur ve bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu ise Ethereum Blockchain ağı üzerinde yapılmıştır. Bu sistem üzerinde etkileşime geçilmesini sağlayan ve bir köprü olan, aynı zamanda kripto para cüzdanı olarak kullanılmakta olan araç Metamask olarak tanımlanabilmektedir.

Bu sistem 2016 yılında Blockchain yazılım şirketi olan ConsenSys tarafından ortaya çıkarılmıştır. Bu sistem Ethereum tabanlı olan token’lar için bir cüzdan olarak kullanılabilmektedir. Matemask cüzdan aynı şekilde Ethereum tabanlı olan merkeziyetsiz uygulamalara erişebilmeyi de mümkün kılmaktadır. Ethereum ekosistemi ile ilgilenmekte olanların Matemask gibi uygulamalara ihtiyacı olmaktadır. Bu sistem basit bir cüzdan olmaktan çıkmıştır. Ethereum ile entegre olmuş olan web siteleri ile etkileşim kurulabilmesine imkan tanımaktadır.

Metamask Kullanımı 2022

Yerleşik bir tarayıcı uzantısı olan Metamask kullanımı ile birlikte oyun platformlarına, şans oyunu sitelerine diğer pek çok uygulamaya kolay bir şekilde erişim kurabilmek mümkün hale gelmiştir. En popüler olan Ethereum cüzdan çözümleri içerisinde yerini almaktadır.

Kişiler tüm blockchain verisini indirmek zorunda kalmadan Ethereum ekosistemi ile birlikte etkileşime girebilmektedir. Merkeziyetsiz borsalara, oyun sitelerine kolay bir şekilde kolay erişime olanak tanımaktadır.

Metamask Özellikleri

Metamask giriş yaptığı tarih 2016 olarak tarihlendirilmektedir. Bu zamanda kadar 400 bini aşkın kullanıcıya sahip olmuştur. 2019 yılında ilk olarak Firefox ve Chrome masaüstü tarayıcılarında eklenti olarak kullanılabilmekte idi. Sonrasında da Andorid ve iOS destekli olan mobil cihazlarda kullanılabilir hale gelmiştir.

Metamask uygulaması ileri seviye şifreleme teknoloji ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Bu özelliği ile en büyük Ethereum cüzdanı olmaktadır. Şifre ve gizli anahtarları her kullanıcının cihazında güvenli bir şekilde saklayabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcılar farklı ağlar arasında geçiş yapabilmektedir. Metamask ağlar arası transfer işlemlerine izin vermektedir.

Güvenli bir şekilde şifreleri anahtarları saklamakta olan bu sistemde Metamask Binance Smart Chain bağlantısı kurulabilmektedir.

Metamask Kurulumu 2022! Nasıl Yüklenir?

Cüzdanı kullanabilmek için uygun olan tarayıcının eklentisinin yüklenmesi gerekmektedir. Metamask ağ ekleme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Kullanılan tarayıcıdan bağımsız olarak kurulum işlemleri ve kullanımları tamamen aynı olarak ilerlemektedir.

Kurulum işlemleri sonrasında başla butonuna tıklanarak, cüzdan oluştur seçeneklerine tıklanması gerekmektedir. Bu şekilde kişiler kendi cüzdanlarını oluşturmaktadırlar. Onaylama işlemleri tamamlandıktan sonra kurulum işlemleri de tamamlanmaktadır. Bu noktadan sonra kişiler kullanıma başlayabilmektedirler.

Mobil üzerinde kurulum gerçekleştirmek isteyenlerin ise ilk olarak uygulamayı indirmeleri gerekmektedir. Uygulamaya girildikten sonra hesap açılması gerekmektedir. Uygulama ilk olarak kullanıcılara bir hesapları olup olmadığını sormaktadır. Hesabı olanlar giriş yapabilirken, olmayanların hesap açmaları gerekmektedir. Hesap açabilmek için ilk olarak mail adreslerinin ve sekiz haneli şifrenin girilmesi gerekmektedir. Şifre doğrulamak için girilen şifre ile birlikte 12 kelimelik kodu bir yere kaydetmek gerekmektedir. Bu kod ile birlikte hesap kullanıma hazır bir hale gelebilecektir.

IOS için de öncelik olarak Apple Store’a girilmesi gerekmektedir. Sonrasında uygulama yüklenmeli gerekli işlemler gerçekleştirilmektedir. Android için de Play Store’a giriş yapılması gerekmektedir. Ardından gerekli işlemler yapılarak kullanıma hazır hale getirilebilmektedir. Uygulama yüklendikten sonra kişiler hesap açma işlemlerini tamamlarlar. Bu şekilde Metamask rahatlıkla kullanılabilir hale gelir.

Metamask İşlem Ücretleri

Metamask Ethereum ağının yoğunluğuna göre her işlem için varsayılan bir Gas ücreti talep etmektedir. Buna ek olarak kullanıcılara parametre olarak özelleştirme imkanları da tanımaktadır. Parametre özelleştirme imkanı tanımaktadır. Kullanıcılar sekme üzerinden Gas ücretlerini ve Gas limitlerini değiştirebilmektedirler.

Ücretler işlem maliyetlerini tanımaktadır. Gas limitleri ise kullanıcıların tek seferde ne kadar ödemek istediklerini tanımlamaktadır. Metamask cüzdan çevrim içi yapısı ile Metamask güvenlik seviyesini arttırmaktadır. Hem masaüstü hem de mobil platformlarda kolaylıkla kurulabilmesi gibi kullanılanım özellikleri ile rakiplerinin önüne geçmektedir.

Written by Kripto Egitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

kripto para yatırımı

Her Kripto Yatırımcısının Bilmesi Gereken 3 Bilgi: Meme Coinlere Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

token ile coin arasındaki farklar nelerdir?

Token İle Coin Arasındaki Farklar Nelerdir?