in , ,

Tüm Gözler Asya’da! Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü!

Asya’nın Diğer Yükselen Yıldızları

Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü! Singapur’dan Tayland ve Endonezya’ya: Asya’nın kripto ortamı, Çin’in ani baskısıyla azalmadan gelişmeye devam etti.

Kriptonun temel bir özelliği, yetki alanlarını aşan bir varlık sınıfı olmasıdır. Yine de benimsemeyi ve yeniliği yönlendiren kilit merkezlerden biri Asya’dır. Kore’nin Kimchi Premium ve Bitcoin (BTC) fırsatlarının yoğun günlerinden bu yana bölge, kriptonun gelişim yollarını tanımlamada ve geleceğini belirlemede önemli rol oynuyor.

Chainanalysis’in raporuna göre, 2021’in ilk yarısında Asya, toplam küresel işlem hacminin %28’i için zaten hedefti – 1,16 trilyon dolar değerinde. Orta ve Güney Asya tek başına kripto işlemlerinin yıldan yıla %706 büyüdüğünü gördü ve bu da onu dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü bölgesi haline getirdi.

Geçen yıl, Asya’dan manşetlere Çin’deki gelişmeler damgasını vurdu. Bununla birlikte, bölgenin geri kalanı da Singapur’da dijital varlıklar etrafında düzenleyici netlikle algılanan ve insanlar tarafından desteklenerek çalkalandı. Güneydoğu Asya’da merkezi olmayan finans (DeFi) inovasyonunun hızı, fon yaratma ve projelere yatırımda bir artışla desteklendi. Yatırımcılar, DeFi’nin getiri fırsatları konusunda daha rahat ve kendinden emin hale geldikçe, kurumsal benimseme, 2022’de büyüme yörüngesine devam etmeye hazır.

Kriptonun Yeni Bölümü

Çin Olmadan Yeni Bir Bölüm! (Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü!)

Ülkenin uzun süredir devam eden sermaye kontrolü politikası göz önüne alındığında, Çin’in kripto konusundaki duruşu beklenmedik değil. Son zamanlardaki yaptırımların hızı sektörümüzde pek çok kişiyi şaşırtmış olsa da, oyuncular kredilerine göre hızla adapte oldular. Madenciler Kazakistan ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleştirildi, borsalar ve tüccarlar Singapur ve Hong Kong’a yerleşti.

Kriptonun gelişimi ve yeniliği tek bir yargı alanıyla sınırlı değildir. Yatırım sermayesi ve yetenek, teşvik edici bir ortamın olduğu her yere akar, bu nedenle yenilikçiliği teşvik eden hoş bir düzenleyici çerçeveye sahip ülkeler, ilerici göçmenlik politikalarıyla birleştiğinde büyük fayda sağlayacaktır.

Halihazırda küresel bir finansal hizmet ve varlık yönetimi merkezi olan Singapur, açık ara önde gidiyor – kripto 2019’dan beri yeni mevzuat kapsamında düzenleniyor. Bununla birlikte, birçok oyuncunun Singapur para otoritesinin katı gereksinimlerini karşılamak için mücadele ettiği bildirildiğine göre, kesinlikle yüksek bir çıta belirlendi.

Bu, Singapur’un kripto dostu olması konusundaki iyimserliği azaltmış olsa da, şehir devleti, düşük vergi oranı, sağlam altyapı ve siyasi istikrar ile desteklenen ilerici bir düzenleme söz konusu olduğunda hala liderdir.

Asya’nın Diğer Yükselen Yıldızları!

Singapur dışında Tayland hem kripto girişimlerinin hem de geleneksel finans kurumlarının aktif katılımıyla dolup taşıyor. Tayland’ın dördüncü en büyük bankası olan Kasikornbank, yakın zamanda kendi NFT pazarını tanıtmanın yanı sıra DeFi ile denemeler yapmaya başladı. Ülkenin en eski borç vereni Siam Commercial Bank da Tayland’ın en büyük dijital varlık borsası Bitkub’un çoğunluk hissesini alarak oyuna girdi. Bu arada, Tayland’ın devlete ait Turizm Otoritesi, nakit temelli işlemlere olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir ödeme ekosisteminin parçası olan hizmet belirteçlerini araştırıyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde dijital varlıklara ilginin artması beklenen ülkenin merkez bankası, 2022’nin başlarında bu varlık sınıfı hakkında daha kapsamlı kurallar getirmeyi planladı. Singapur hükümetinin duruşuna benzer şekilde, YİD, gelişmeyi ve yeniliği boğmadan sistemik riskleri azaltmayı amaçlıyor.

Nüfusunun %66’sından fazlasının bankasız kaldığı Endonezya, yeni kripto kullanım durumları için olgunlaşmış bir Asya pazarıdır. Kripto işlem hacmi on kat patlayarak Ekim 2021’de yaklaşık 4,5 milyar dolardan yaklaşık 50 milyar dolara yükseldi. Endonezya Menkul Kıymetler Borsası’nda artık hisse senedi yatırımcılarından daha fazla kripto tüccarı var. Tek ihtiyaç duyulan şeyin internet erişimi olan bir akıllı telefon ve yaklaşık 0,75 dolar olduğu ülkede kripto ticaretinin kolaylığı perakende yatırımcıları kendine çekiyor.

Kriptonun yüksek getiri potansiyelini fark eden geleneksel varlık yöneticileri, Fidelity Investments gibi oyuncuların Hong Kong merkezli bir kripto operatörüne yoğun yatırım yapmasıyla bu varlık sınıfından en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını araştırıyor. Artan kurumsal ilgi, daha fazla dijital varlık yönetimi platformunu, çeşitli risk iştahlarına sahip daha geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap eden daha sofistike ürünlerle yenilik yapmaya ve ortaya çıkarmaya yönlendirdi. Geçen Mart ayında, Güneydoğu Asya’da sigortalı kurumsal kripto ürünleri sağlayan ilk olduğunu iddia eden Malezya merkezli bir Bitcoin fonu başlatıldı.

Eski Para Yeni Para ile Değişiyor!

Önümüzdeki yıllarda, “eski para” holdingleri kendilerini dijital varlıklar etrafında bir gelecek için konumlandırdıkça, Asya kripto projelerine daha fazla yatırım bekleyebiliriz. Asya ayrıca, DeFi hizmetlerinin akıllı telefon erişimiyle bölgenin yetersiz bankalarına hizmet eden hizmetler gibi belirli kullanım durumları ile hızlanabileceği, bölgedeki 290 milyon yetersiz bankanın karşılanmamış ihtiyaçlarına hizmet etmek için muazzam bir yenilik potansiyelini temsil ediyor.

 

KriptoHaber: Ekonomi Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak!

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Dixie'Polis nedir? NFT'ler Nasıl Satın Alınılır? Çekilişe Nasıl Katılabiliriz?

Dixie ‘Polis Nedir? NFT’ler Nasıl Satın Alınılır? Çekilişe Nasıl Katılım Sağlanır?

Oyunların Geleceği 2022

Oyunların Geleceği: Blockchain Oyun Sistemini Nasıl Dönüştürüyor?