in , ,

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak!

ran, uluslararası ödemelerde kripto paraları kullanacak.

İran ABD ambargosunu delmenin yeni bir yolunu buldu! İran, uluslararası ödemelerde kripto paraları kullanacak. Bu hamle İran ve kripto para arasındaki olumsuz ilişkileri nasıl etkileyecek?

İran İslam Cumhuriyeti, yıllar boyunca kripto para birimleri ile karmaşık bir ilişki yaşadı. Gelişmeleri takip eden herkes buna kesinlikle katılacaktır. Son olarak, 28 Aralık’ta yetkili kripto para madenciliği merkezlerinin faaliyetlerini durdurma kararı alınmıştı.

Bununla birlikte aşağıdaki gelişme, bu bölgedeki katı düzenlemelere biraz ara verileceği yönünde algılandı ve kripto para yatırımcılarını umutlandırdı.

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak! İran Ve Kripto Para

 

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Paraları Kullanacak

İran Merkez Bankası (CBI), Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, işletmelerin yabancı ortaklara ödeme yapmak için kripto para birimini kullanmalarına izin vermek için bir anlaşmaya vardı. Yerel haber kuruluşlarına göre, ortaklık İran Merkez Bankası kripto platformlarını kapsamlı ticaret sistemine bağlayacak.

İran Ticaret Geliştirme Örgütü Başkanı Alireza Peyman-Pak şunları söyledi:

Sistemin işleyişi için bir mekanizmayı tamamlıyoruz. Bu, ithalatçılara ve ihracatçılara uluslararası anlaşmalarında kripto kullanmaları için yeni fırsatlar sağlamalı.

Bu gelişme, son açıklamanın hemen ardından geldi.

İran ABD Ambargosunu Kripto Para İle Delecek

Bu kripto para birimleri, ithalatta ödeme yapmak için kullanılabilir ve böylece İran’a uygulanan yaptırımlar nedeniyle tedarikçilerin ABD tarafından cezalandırılma şansını azaltır.

Amerika Birleşik Devletleri, uzun bir süredir İran’a, ülkenin petrol, bankacılık ve denizcilik sektörlerinden yapılanalar da dahil olmak üzere tüm ithalatını yasaklayarak tam bir ekonomik ambargo uyguluyor.

İran Hükümetinin uluslararası ticaret için Bitcoin’i benimsemesinin nedeni tam olarak bu. Ayrıca söz konusu hamle ekonomik krizi dengelemenin bir yolu olarak görülüyor. Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve H. Hanke, İran’daki durumu “klasik bir ölüm sarmalı” olarak nitelendirdi.

Tam bir yasaklama perspektifinden bu son gelişmeye, bu İranlı kripto kullanıcıları için büyük bir kazanç olup olmayacağını zaman gösterecek.

İran’ın bu hamlesi ABD ambargosu tehdidi altındaki diğer ülkeler içinde bir umut ışığı olabilir. 2022 yılında İran’ın yolunda giden yeni ülkeler görebiliriz.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2022’de Yüksek Performans Gösterebilecek Coinler

Swipe (SXP) 2022’de Yükselir Mi? SXP Fiyat Analizi

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Metaverse arsa satın alma 2022

Metaverse’de Arsa Nasıl Alınır? Metaverse Arazi Yatırımı Nasıl Yapılır?

Flamingo (FLM) 2022'de Yükselir Mi? Düşer Mi? Geleceği 2022 - Projesi

Flamingo (FLM) 2022’de Yükselir Mi? FLM Fiyat Analizi