in , ,

Kripto Para Borsasında Çılgınlık! 70 Milyon Dolarlık Mahkeme Coşkusu

Kripto Para Borsasında Çılgınlık! 70 Milyon Dolarlık Mahkeme Coşkusu

Sec Ripple Davası Son Durum ve Dava Süreci

Kripto para borsasını doğrudan etkilemesi beklenen dava sonuçlandı! SEC’in açtığı davanın Ripple lehine sonuçlanmasının ardından kripto paralarda yoğun bir yükseliş başladı.

SEC ve Ripple Davası Nedir? Kripto para birimleri günümüz finansal dünyasında giderek daha fazla ilgi çekmektedir. Bunlardan biri olan Ripple, son zamanlarda Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile karşı karşıya kalmıştır. Bu makalede, SEC’in Ripple’a açtığı davayı ve beraberinde getirdiği tartışmaları ele alacağız.

Ripple Davası Sonuçlandı! Yükselişe Geçen Kripto Paralar

SEC ve Ripple Davası Nedir? ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para birimi XRP için açtığı dava sonuçlandı. Ripple lehine sonuçlanan dava sonucunda  New York Güney Bölge Mahkemesi yargıç Analisa Torres, tarafından çıkan kararda Ripple’ın kripto para birimi XRP’yi borsalarda satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediği kararı alındı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Aralık 2020’de açtığı davanın asıl konusu şirket ve iki yöneticisinin 2012’de piyasaya sürülen XRP’yi satarak 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirmesiydi. Ripple tarafı ise XRP’nin menkul kıymet olmadığını savunmuştu.

Verilen kararın ardından kripto paralarda sert yükselişler yaşandı. XRP bu sabah günlük yüzde 73 yükselirken XRP benzeri suçlamalara maruz kalan Solana yüzde 33, Cardano (ADA) ise yüzde 27 değer kazandı.

Ripple Davası’ndan Sonra Yükselişe Eklenen Bir Diğer Kripto Para: BITCOIN!

Yükselen coinlerin arasına dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’de eklendi. Günlük yüzde 3.88 yükselerek bu sabah itibarıyla beraber 31.470 dolarda işlem görmeye başladı.Gözde kripto paralardan bir diğeri Ethereum ise 7.8 yükselerek 2.010 doları aştı.

Mahkeme kararı öncesinde kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 190 milyar dolar iken bugün  70 milyar dolarlık artışla 1 trilyon 260 milyar dolara çıktı.

Ripple XRP’de Son Durum, Geleceği ve Yorumlar!

CoinMarketCap, kripto para birimleri hakkında ayrıntılı bilgilerin bulunduğu ve piyasadaki en güvenilir veri kaynaklarından biridir. XRP (Ripple) gibi popüler kripto para birimlerinin güncel durumunu ve borsalardaki hacmini öğrenmek için CoinMarketCap’in XRP sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

XRP sayfası, kullanıcılara Ripple’ın en son fiyatını, piyasa değerini, işlem hacmini, fiyat grafiğini ve piyasadaki yerini sağlar. Ayrıca, CoinMarketCap’in sunduğu detaylı istatistikler ve veriler sayesinde XRP’nin geçmiş performansını inceleyebilir ve gelecekteki potansiyelini anlamak için analiz yapabilirsiniz.

CoinMarketCap’in XRP sayfası aynı zamanda XRP’nin listelendiği borsalarda işlem hacmini gösterir. Bu, kullanıcıların XRP’nin likiditesini ve popüler borsalardaki ticaret hacmini takip etmelerine yardımcı olur. Böylece, yatırımcılar ve kullanıcılar, XRP’nin piyasadaki genel kabul görmüşlüğünü ve likiditesini değerlendirirken bilinçli kararlar verebilirler.

CoinMarketCap’in kullanıcı dostu arayüzü ve kapsamlı veri sunumu, kripto para yatırımcılarına ve meraklılarına en güncel ve güvenilir bilgileri sunma konusunda önemli bir kaynak sağlar. XRP hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Ripple’ın piyasa performansını takip etmek için CoinMarketCap’in XRP sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CoinMarketCap Ripple (XRP) https://coinmarketcap.com/currencies/xrp/

 

Ripple (XRP) ile İlgili Diğer KriptoHaber.com.tr Yazıları!

 

Written by Eren Doğan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Amerikan Bankaları Kripto Para Teknolojisiyle Dijital Cüzdan Başlatıyor!

Amerika’nın En Büyük Bankaları Kripto Para ve Blockchain Teknolojisiyle Dijital Cüzdan Başlatıyor!

Aston Villa Token Nedir? Kripto Para Fiyatı, NFT Alanı ve Avantajı

İngiltere’nin Gözdesi: Aston Villa Token, Yatırım Yapılır Mı?