in , ,

Oyunların Geleceği: Blockchain Oyun Sistemini Nasıl Dönüştürüyor?

“Oyna-Kazan” (Play-To-Earn) Oyunları

Blockchain teknolojisi, küresel olarak çeşitli endüstrilere yenilik getirmeye devam ediyor. GameFi, bu yeniliklerinden biridir. NFT’ler, DeFi ve temel blok zinciri ile birleştirilen geleneksel oyunlar, oyun topluluğunda büyük değişikliğe neden oldu. GameFi tarafından önerilen ‘Oyna-Kazan’ (Play-To-Earn) oyun modeli, oyuncuların sadece oyundaki görevleri tamamlayarak gerçek ödüller kazanmalarını sağlar. Oyunların Geleceği 2022!

En popüler GameFi projesi olan Axie Infinity, yavaş ve pahalı Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş olsa da “Oyna-Kazan” (Play-To-Earn) modelinin kabul oranı, bariz blok zinciri engeline rağmen yükselmeye devam ediyor.

GameFi dünyası çarpıcı bir şekilde büyüdü. GameFi 2026 yılına kadar 314,40 milyar ABD dolarına ulaşması beklenen küresel oyun pazarı üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

"Oyna-Kazan" (Play-To-Earn) Oyunları

“Oyna-Kazan” (Play-To-Earn) Oyunları (Oyunların Geleceği!)

Oyna-Kazan oyunları, kullanıcıların önceden belirlenmiş hedefleri tamamlamak için para kazanmalarına izin vererek geleneksel oyun pazarını alt üst etti. Bir ankete göre, dört çevrimiçi oyuncudan üçü, birden fazla platformda kullanılabilecek para birimi için sanal varlıkları takas etmek istiyor. Oyuncular artık çeşitli ticaret platformlarında dijital varlık ticareti yapabilir ve takas edebilir. Oyun içi jetonlar ve varlıklardan oluşan Oyna-Kazan modelinin ortaya çıkışının gerçek dünya değerine sahip olduğuna dikkat etmek önemlidir.

Oyna-Kazan oyunları, kripto para piyasasında yeni olan insanlar için popüler bir ağ geçidi haline geldi. Axie Infinity’nin 781,6 milyon dolarlık brüt geliri, 2021’in üçüncü çeyreğinde GameFi gelirinde hızlı bir artışa neden oldu. Yıla 0,54 dolar ile başlayan Axie Infinity tokeni  bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 155 dolara ulaştı.

Yenilikçi “Oyna-Kazan” (Play-To-Earn) Projeleri Örneği

Yenilikçi bir oyna-kazan projesi olan Attack Wagon’a bir göz atalım.  Attack Wagon, kullanıcılara sürükleyici bir oyun deneyimi sağlamak için blok zinciri teknolojisi, DeFi ve NFT’leri kullanır. Attack Wagon’un yerel jetonu ATK’nin doğrudan oyun içi kullanımına sahip bir Bilimkurgu RPG olan Scrap Guilds, yakın zamanda Attack Wagon tarafından piyasaya sürüldü ve şimdi Gate.io ve Quickswap’ta satın alınabilir. $ATK, NFT’ler ve PvP giriş ücretleri gibi Attack Wagon ekosistemindeki oyun içi satın alımlar için kullanılabilir.

Oyunların Geleceği!

Görüldüğü gibi blockchain, “Oyna-Kazan” (Play-To-Earn) modelini sunarak oyun sisteminin görünümünü değiştirdi. Artık oyun ekosisteminde şeffaflık var ve oyuncular oyun geliştiricilerinin oyun içi varlıklarını kurcalamayacaklarından emin olabilirler. Oyuncular ayrıca oyun içi varlıklarını gerçek parayla satabilir ve bu varlıkları başka oyunlarda kullanabilir. Oyunların geleceği, Attack Wagon gibi GameFi projelerinin öncülük etmesiyle bağlantılı ve birlikte çalışabilir oyun toplulukları olacak gibi görünüyor.

 

KriptoHaber: Blockchain Oyunları Hakkındaki Yazılarımız İçin:

Para Kazandıran NFT Oyunları 2022

Alien Worlds Oyunu Nasıl Oynanır?

2022’de Yükselebilecek NFT Tabanlı Blockchain Oyunları

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Tüm gözler Asya'da Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü!

Tüm Gözler Asya’da! Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü!

VeChain(VET), Solana(SOL), Ethereum Classic (ETC) Fiyat Analizi: 06 Şubat

VeChain(VET), Solana(SOL), Ethereum Classic (ETC) Fiyat Analizi: 06 Şubat