in , , ,

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

AKP kurmayları “iki ayaklı kripto para düzenlemesi” üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Kripto paraya iki ayaklı düzenleme geliyor! AKP kurmaylarının uzun süredir üzerinde çalıştığı kripto para düzenlemesine ilişkin ilk detaylar geldi. Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, AKP kurmayları “iki ayaklı kripto para düzenlemesi” üzerine çalışıyor.

İki Ayaklı Kripto Para Düzenlemesi

Bir süredir kripto paraya yasal düzenleme getirmek içi çalışmalarına hız veren AKP kurmayları “iki ayaklı kripto para düzenlemesi” üzerinde yoğunlaşmış durumda. Hükümet yetkilileri uzun süredir İngiltere, Japonya ve ABD’nin kripto para alanında yaptığı düzenlemeleri üzerine çalışıyor. Kurmaylar kripto paranın iki ayaklı yasal çerçeveye oturtulacağını ifade etti.

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre iktidara yakın kaynaklar “bu iki ayağın ilki yerel borsaların şeffaf, güvenli ve denetlenebilir hale getirilmesi ve orada işlem yapan kullanıcıların devlet tarafından korunması; ikinci ise bu işlemlerin niteliğine uygun finans zeminin hazırlanması olacak” bilgisi verdi.

2022 kripto para düzenlemesi

 

Kripto Paraya Vergi Gelecek Mi?

Bir süredir gündem dolaşan “Devlet kripto paraya %40 vergi getirecek” iddialarına hükümet kaynaklarından yalanlama geldi. Kaynaklar “Bu gibi iddialar, sadece yatırımcıyı rahatsız ve tedirgin etmeye yönelik söylemler. Özel olarak bunu vergilendirmeyeceğiz. Ama ortada bir işlem hacmi varsa diğer bütün işlemler nasıl vergilendiriliyorsa bunda da durum aynı olacak” ifadelerini kullandılar.

Yatırımcıya Devlet Garantisi Geliyor

Üzerinde çalışılan düzenleme kapsamında kripto borsalarında işlem yapan kişiler için güvence oluşturmak hükümetin birinci önceliği. Hükümet kaynakları bu konu hakkında şunları söyledi:

“Burada herhangi bir yasak söz konusu olmayacak. Pandemi öncesi kripto para piyasasının büyüklüğü 400 milyon dolar iken şu anda 2 trilyonu aşmış durumda ve Türkiye işlem hacminde dünyada 5. sırada. Artık insanlar aracı kurumlarla uğraşmak istemiyor, bütün işlemlerini bu yolla yapmak istiyorlar. O nedenle en hızlı şekilde bu düzenlemeyi hayata geçirmemiz lazım. Kripto para, bitcoin, Türkiye’yi dünyada çok farklı ve iddialı bir konuma taşıyacak.”

Uygun Finansal Zemin Oluşturulacak

Kripto parayla ilgili iki ayaklı bir yasal çerçeve oluşturulacağını ifade eden AKP kaynakları, “Bu iki ayağın ilki, yerel borsaların şeffaf, güvenli ve denetlenebilir hale getirilmesi ve orada işlem yapan kullanıcıların devlet tarafından korunması; ikincisi ise bu işlemlerin niteliğine uygun finans zemininin hazırlanması olacak” ifade etti.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2022 HOT Analizi

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi 5 Kripto Para Borsası

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Mansur Yavaş'ın metaverse açıklamaları 2022

Ankara Metaverse Evrenindeki 4. Şehir Oldu!

2022 Bitcoin düşüşü

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri