in , , , ,

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Görüşmeyle ile İlgili ayrıntılar haberimizde….

2021 Yılında Bitcoin’i resmi para birimi yapan ve hazinesinde yaklaşık 1100 adet Bitcoin olan El Salvador, Başkan Nayib Bukele‘nin Twitter’da Cumburbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek perşembe günü görüşeceklerini resmi olarak duyurdu. Cumhurbaşkanı El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile görüşecek!

Bukele, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu perşembe, resmi ziyaret kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşeceğim.” ifadelerini kullandı. Görüşmenin detayları ise henüz bilinmiyor. Cumhurbaşkanı El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmiş, Büyükelçi Erdoğan’a güven mektubunu sunmuştu.

El Salvador, Bitcoin’i resmi para yapmasıyla bu anlamda bir ilke imza atmış aynı zamanda ülke genelinde volkanik enerjiden yararlanarak Bitcoin madenciliği de yapıyor.

Nayib Bukele Kimdir ?

Nayib Armando Bukele Ortez,  24 Temmuz 1981’de San Salvador’da doğmuştur. Salvadorlu siyasetçi ve iş adamıdır. Bukele, 2015 yılından 2018 yılına kadar San Salvador’un belediye başkanı idi. 3 Şubat 2019’da gerçekleşen seçim sonucunda El Salvador’un yeni başkanı olarak seçildi.

Olga Ortez de Bukele ile Filistinli bir imam ve ünlü iş adamı Armando Bukele Kattán’ın oğludur. Nayip Bukele, Yamaha Motors’un El Salvador temsilcisi ve ithalatçısıdır.

7 Eylül 2021 tarihinde El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden tasarıyı yürürlüğe sokarak tarihte bir ilke imza attı. 6 Eylül tarihinde El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin ilk Bitcoin satın alımını açıklamıştı. El Salvador, 200 adet Bitcoin satın aldı. 6 Eylül tarihinde Bitcoin’in değeri 50 -52 bin seviyelerinde dolaşıyordu. 6 Eylül’den itibaren farklı tarihlerde Bitcoin alımını sürdürmüş ve yaklaşık olarak El Salvador Hazinesi’nde 1100 Bitcoin bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

FTX Europe, Web3 ve Müzik Festivallerinin Geleceğini İnşa Etmek İçin Tomorrowland ile Ortaklık Yapıyor!

Kadena Coin Yükselişte!

Polkadot (DOT) 2022 Fiyat Analizi. Polkadot 19 Doları Geçebilecek Mi?

 

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

Microsoft metaverse dünyasına giriyor

Microsoft’un Devasa Metaverse Hamlesi!

2022 Alephium Mandeciliği Nasıl Yapılır?

Alephium (ALPH) Nedir? Alephium Madenciliği Nasıl Yapılır?