in ,

Ethereum 2022’de Yerini Koruyabilecek Mi? Solana Ve Cardano Ethereum’u Geçebilir Mi?

Ethereum (ETH), yerini Cardano (ADA) ve Solana (SOL) gibi rakiplerine kaybetme riskine sokan birçok zorlukla karşı karşıya. 

Ethereum 2021 yılında büyüme konusunda Bitcoin gibi büyük para birimlerinden daha iyi bir performans gösterdi. Kripto para yatırımcıları Ethereum’un 2022’de çok daha iyi bir geri dönüş yapacağına inanıyor. Fakat kötüleşen durumla bu pek olası görünmüyor. Ethereum (ETH), yerini Cardano (ADA) ve Solana (SOL) gibi rakiplerine kaybetme riskine sokan birçok zorlukla karşı karşıya.

Ethereum ‘un Geleceği 2022

Son birkaç yılda Ethereum ve ETHER birbirleriyle eş anlamlı hale geldi. Ethereum (ETH), ETHER tokenini destekleyen blok zinciri ağı olsa da, insanlar onları hem harika bir merkezi olmayan model hem de kripto para birimi olarak görüyor. Bu nedenle, Ethereum ağının yaşadığı sorunlar genellikle doğrudan ETHER’in fiyatına yansıyor. Ethereum’un Bitcoin ile bağlantısı da kaçınılmaz. ETHER fiyatı da Bitcoin’in (BTC) fiyat rallilerine endeksli. Özellikle Ethereum ağı ve dijital jetonu, arkasındaki mekanizmadan ve onu çevreleyen kripto para birimlerinden oldukça etkileniyor. Bununla birlikte, Ethereum son zamanlarda teknik sorunlarla mücadele etmekte zorlanıyor. Bu, Solana ve Cardano gibi diğer potansiyel kripto paraların önünü açtı. Sorunlar devam ederse ve Ethereum (ETH) 2022’de bunları çözemezse, o zaman rakipleri ETHER’in pozisyonunu çok yakında devralacak.

Ethereum Ağındaki Temel Sorunlar Neler?

Kullanım amacını ve yeteneklerini bilmeden birçok bireysel ve kurumsal yatırımcı Ether tokenlerine yatırım yapıyor Ayrıca Ethereum ağı, nispeten karışık ve zor olan diğer uygulamaları da bünyesinde barındırıyor. Arz ve talebe göre desteklenen algoritmalara sahip bir açık kaynak kod kullanan ağ, birçok uygulamayı da çalıştırıyor.

Ethereum’un DeFi uygulaması genellikle en iyi seçim olarak kabul edilirken, rakamlar aksini iddia ediyor. Dune Analytics tarafından yapılan araştırmaya göre, Ethereum tabanlı merkezi olmayan borsalardaki işlemlerin %3’ü yetersiz gaz fiyatı gibi komplikasyonlar nedeniyle başarısız oldu. Ayrıca, Ethereum ağı da talepleri karşılayamaması nedeniyle çarpmalarla karşı karşıya. Son güncellemesi olan Ethereum 2.0, bu temel teknik sorunları gidermek için başlatılmış olsa da, platformun revizyonları tamamen düzene sokması yıllar alabilir.

Ethereum’a Beklenmedik Saldırı

Ağuston ayında, yazılımdaki bir hatanın kurbanı olduktan sonra ağ iki ayrı zincire bölündüğinde Ethereum beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Platform, Dapps, NFT ve akıllı sözleşmeler vb. uygulamalar geliştirmek için önemli bir kaynak görevi gördüğü için kullanıcılarını bir süre sarstı. Ethereum, tüm kullanıcılarının verilerini ve milyarlarca doları riske atabilecek bir saldırı olduğu için başlangıçta panikledi. Neyse ki saldırı, sisteme fazla zarar vermeden atlatıldı. Olay, Ethereum’un inanılmaz bir teknolojiyle beslenmesine rağmen nispeten yeni olduğunu ve olgunluğa erişmesi için zamana ihtiyacı olduğunu ortaya çıkardı.

2022'de Ethereum

Ethereum 2.0 Gerçekten Verimli Mi?

Şu anda Ethereum, saniyede 15 işlem yapabilen bir iş kanıtı (PoW) sistemi üzerinde çalışıyor. Bu Bitcoin ağının yapabileceğinin iki katı. Ethereum 2.0 yükseltmesinden sonra işlem sayısı arttığında ve ücret düştüğünde, platformun işin sorunsuz gitmesini sağlamak için her zamankinden daha fazla sorumluluğu var. Ayrıca Ethereum 2.0’da Dapp’ler, NFT’ler ve akıllı sözleşmeler oluşturmak, daha fazla teknik beceri gerektirdiğinden karmaşık bir yapıya sahip. Birçok kullanıcı, platformdan en iyi şekilde yararlanmak için yeterli bilgiden yoksun durumda.

Solana Ve Cardano Ethereum’un Yerini Alabilir Mi?

Daha öncede belirttiğimiz gibi, Ethereum platformu ve işlevleri, ETHER’in fiyatı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Bu nedenle ağ kullanıcı sorunlarını çözemezse, sonunda ETHER’in pazardaki varlığına ve pazardaki duruşuna yansıyacaktır.

Solana ve Cardano, Ethereum’un yerini almak için sırada bekleyen iki muhteşem “Ethereum Katili”dir. Solana yalnızca 2021’de %17.500’den fazla artış göstererek diğer birçok kripto para biriminden daha iyi performans gösterdi. Solana Ethereum ile karşılaştırıldığında daha hızlı ve verimlidir.

Birçok kişi Cardano’nun (ADA) Ethereum’un (ETH) doğrudan rakibi olduğuna inanıyor. Cardano L1 blok zincirinden biridir. Ayrıca geleceğe yönelik büyük vizyonu ADA’yı ön sıralara taşıyor.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2022’de Yatırım Yapabileceğiniz En İyi Web 3.0 Kripto Para Birimleri Hangileri? 

Ferrari’den Dev NFT İşbirliği!

2022 Yılının En Değerli NFT Projeleri Hangileri?

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

League of Ancients Oyna Kazan Oyunu 2022

League of Ancinets Nasıl Bir Oyundur?

2022'de Bitcoin'den Sonra Radarınızda Olması Gereken 5 Kripto Para Birimi

Bitcoin’den Sonra En Sağlam 5 Altcoin ve Projeleri!