in ,

Bitcoin’den Sonra En Sağlam 5 Altcoin ve Projeleri!

2022’de kripto para piyasasındaki güzel ve sağlam projesi olacağını düşündüğümüz coinleri sizler için derledik.

2022’de Bitcoin’den Sonra Radarınızda Olması Gereken 5 Kripto Para Birimi

Bitcoin piyasanın %40’ından fazlasını temsil ederek en önemli kripto para birimi olmaya devam ediyor. Bununla birlikte bazı altcoinler, BTC’den çok daha yeni olmasına rağmen, performansı açısından BTC’yi 2021 yılında gölgede bırakıyor.

Bu gelişmelerden ötürü Bitcoin, yılın en iyi performans gösteren kripto parası olmaktan çok uzaktı.

Bitcoin Harici Diğer Kripto Paraları 2022! En İyi Coin’ler

Bu yazıda, 2022 yılı için Bitcoin dışındaki izlemeniz gereken 5 kripto para biriminden bahsedeceğiz. Gerçek değeri olabilecek sağlam ve kanıtlanmış projelere odaklanmak için hedefi az olan kripto paraları ve kripto memleri bu yazının içerisine dahil etmedik.

Ethereum (ETH)

Yavaş aktarım süreleri ve/veya yüksek ücretlerle sonuçlanan ağ tıkanıklığı nedeniyle sık sık eleştirilse de, Ethereum’u görmezden gelmek zordur. Bitcoin’in hemen arkasında, piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimidir. Ancak en önemlisi, Ethereum’un birçok kripto projesi için tercih edilen ağ olmaya devam etmesi gerçekten ilgi çekicidir. İster DeFi ister NFT’lerde olsun, ETH genellikle tercih edilen platformdur. Örneğin, NFT işlemlerinin %90’ından fazlası ETH üzerinde gerçekleşir.

ETH 2.0 lansmanı nedir? Neleri değiştirebilir?

Ek olarak 2022 yılı, Ethereum’un karşılaştığı işlem hızı sorununu Ethereum 2.0’ı ile çözecek ve Ethereum için büyük bir güncelleme olacaktır. ETH 2.0, esas olarak karmaşık hesaplamaları içeren sıkıcı doğrulama yöntemini ortadan kaldıran “pay kanıtı” doğrulama yöntemine geçiş sayesinde ağ kapasitesini saniyede yaklaşık 30 işlemden 100.000’e çıkaracak. Bu aynı zamanda ağın enerji tüketimini de önemli ölçüde azaltır; bu, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıların artık yatırımlarının çevresel etkisi konusunda endişe duyması nedeniyle kilit bir noktadır.

Decentraland (MANA)

Metaverse üzerine inşa için ideal bir kriptodur!

Eskiden Facebook olarak bilinen yeni ismiyle Meta Platforms, bir meta veri tabanı oluşturmaya odaklanan yeni bir strateji başlattı. Bu olay Mark Zuckerberg’in konsepti uygulamaya koymasını beklemeyen birkaç kripto para birimine ışık tuttu. Bunların en önemlilerinden biri kuşkusuz Decentraland, yani tamamen işlevsel bir metaverse olan, mülk satın alabileceğiniz ve oyunlara veya diğer çevrimiçi deneyimlere katılabileceğiniz bir yer olarak karşımıza çıktı.

Decentraland metaverse’inde kullanılan kripto para birimi MANA, Facebook’un duyurularını takiben meteorik bir yükseliş kaydetti ve ardından sonraki kripto para birimi düzeltmesinde kazanımlarının bir çoğundan vazgeçti. Bununla birlikte tekrar yükseliş olduğunda, yatırımcıların meta veriye olan ilgisi muhtemelen sürecek ve hatta güçlenecektir.

Decentraland, fenomenlerden yararlanmak için en iyi kripto para birimlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Solana (SOL) 

Ethereum’un en ciddi rakibi!

Az önce tartıştığımız Ethereum ağının eksiklikleri, ETH 2.0 ile birkaç büyük kusurunu düzeltirken, Solana ise Ethereum’a benzerlikte olan bir kripto para birimi olarak yola çıkıyor. Solana’dan bahsedilirken genellikle; Ethereum’a en güçlü ve en ciddi rakip olarak bahsediliyor.

Solana, muazzam işlemi işleme kapasitesini sunar. Şu anda, Ethereum saniyede yalnızca birkaç düzine işlemi işleyebilir ve ETH 2.0 sonunda bu sorunu çözecek olsa da, Solana ağı saniyede 50.000 işlem işleme kapasitesine sahip olduğu için daha verimli bir alternatifdir.

Solana ayrıca NFT pazar payı mücadelesinde beklenmedik bir aday ve Ethereum için güçlü bir rakip olduğunu kanıtladı. Ağustos ayında NFT Solana Degenerate Apes Academy’nin lansmanı için, sadece birkaç dakika içinde 10.000 jeton satıldı. Bu olay Solana’nın kendisine bir isim yapmasını sağladı. Daha da önemlisi, Solana Ethereum’dan yavaş yavaş pazar payını almaya başladı.

IOTA (MIOTA)

IoT konusunda uzmanlaşmış ve Dell’in ortağı olan kripto

Bu makalede bahsedilen ilk üç kripto paranın aksine, IOTA bu yıl ticaret basınında nadiren manşetlere çıkıyor. IOTA akıllı hoparlörler veya gözetleme kameraları gibi internete bağlı elektronik nesneler anlamına gelen IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için bir veri güvenliği hizmeti sunuyor. Özellikle 2022’de tam olarak devreye girmesi beklenen 5G mobil ağların hızının sunduğu fırsatlarla birlikte, bu alan önümüzdeki yıllarda patlamaya hazırlanıyor.

IOTA, bilgisayar devi kripto projesiyle ortaklığa girdiği için bu yılın başlarında Dell Technologies’den destek aldı. Project Alvarium olarak bilinen bu ortaklık, bir uygulama tarafından kullanılmadan önce verilerin güvenini ölçmeye odaklanacaktır. Ancak projenin kendisinin ötesinde, Dell gibi tanınmış bir uluslararası şirketin IOTA ağıyla çalışıyor olması, kripto para birimini ciddiye almak ve 2022’de yakından izlemek için iyi bir neden olacaktır.

Polkadot (DOT)

Blok zincirlerin birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermek

Tüm blok zincirleri aşağı yukarı aynı temel ilkelere dayansa bile, yine de birbirleriyle “iletişim kuramazlar”. Ethereum’un kurucu ortaklarından biri tarafından oluşturulan Polkadot, bu sorunu gidermek için bir çözüm önersi sundu.

Polkadot bir ana ağdan ve paralel olarak çalışan diğer blok zincirlerine bağlanarak köprü görevi görüyor. Blok zinciri teknolojisinin kripto para piyasasının çok ötesinde (örneğin tedarik zinciri yönetiminde) kullanılması ile birkaç şirketin özel blok zincirleri arasındaki iletişim ihtiyaçları (köprü) patlayacaktır. Bu ihtiyacı karşılayan başka kriptolar olsa da, bu işlemlerde Polkadot’ın kullanılması DOT’a fayda sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2022 Ethereum geleceği

Ethereum 2022’de Yerini Koruyabilecek Mi? Solana Ve Cardano Ethereum’u Geçebilir Mi?

Amazon Prime Ocak Oyunları 2022

Amazon Prime Gaming Ocak Oyunları Belli Oldu!