in , ,

2022 Yılının En Değerli NFT Projeleri Hangileri?

Bu yazımızda, 2022 yılının en iyi NFT projelerinden bahsedeceğiz.

Daha önceki yazılarımızda 2021 yılında satılan en pahalı NFT’lerden bahsetmiştik. Eğer okumadıysanız yazının en altından linkine ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda ise, 2022 yılının en iyi NFT projelerinden bahsedeceğiz.

2022’nin En İyi NFT Projeleri Neler?

2021 bitiyor olsa da, hiçbir şey NFT çılgınlığının biteceğini göstermiyor. Bu nedenle, önümüzdeki yıl kesinlikle adından söz ettirecek bazı NFT projelerine göz atmaya değer.

Kripto para değeri açısından en başarılı projelerin hangisi olacağını tahmin etmek kolay bir iş değil ve bu nedenle amacımız bu değil. Ancak, kullanıcılarına sundukları teknoloji ve faydalar söz konusu olduğunda, bu projelerin sağlam temellere sahip olduğundan emin olabilirsiniz. İşte 2022’de izlemeniz gereken en iyi 5 NFT projesi!

#1 En İyi Proje 2022 NFT: The Sandbox

En iyi NFT projeleri 2022 Sandbox

Blockchain oyunları, NFT’ler ve dünya çapında milyonlarca insanın zihnini büyüleyen Metaverse ile The Sandbox, kripto alanındaki en etkili projelerden biri olmak için gereken her şeye sahiptir. Proje token’leri değerinin geçen yıl içinde %15.000’in üzerinde değer kazanması sürpriz değil.

Sandbox, blockchain ekosistemindeki en büyük oyun projelerinden biri olarak kabul ediliyor ve oyuncularına kendi oyunlarını yaratabilecekleri ve özelleştirebilecekleri bir evren sunuyor. Bu, oyun içi işlemleri güçlendirmek için kripto para biriminin ve araziden eşyalara kadar tüm varlıkları temsil etmek için NFT’lerin kullanılması nedeniyle mümkündür.

The Sandbox’ı tutkunun kapsamı söz konusu olduğunda diğer oyunlardan farklı kılan şey, bir oyunun kendisinden daha fazlası olarak, tüm oyuncuların benzersiz bir şey yaratabileceği ve birbirlerinin yarattıklarıyla etkileşime girebileceği bir evren: Gerçek bir metaverse.

#2 NFT için İzlenecek En İyi Proje 2022: WAX Ağı

En iyi NFT projeleri 2022 WAX

Worldwide Asset eXchange (WAX), en büyük blok zinciri ağlarından biridir. Onu rekabetten ayıran şey, NFT’lere, video oyunlarına ve koleksiyonlara odaklanmasıdır. Her gün 400 binden fazla tekil ziyaretçi ve 15 milyon işlem ile ağ, NFT alanına girmek isteyen kuruluşların favorisi haline geldi.

Geçen yıl boyunca, WAX, Sony Pictures, AMC, OKEx, Mattel, Atari, Weezer ve Hasbro gibi şirketler tarafından NFT kampanyalarını başlatmak için seçildi ve teknolojiyi deneyimsizlere getirdi. Bu ortaklıklar, ağın geçtiğimiz yıl içinde hızlı bir büyüme yaşamasını sağlarken aynı zamanda kurumsal düzeyde önemli bir oyuncu haline gelerek süreçte NFT’leri meşrulaştırdı.

NFT’lerle ilgili çevresel kaygıların daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, WAX gibi çevre dostu ağlar da karbon nötr sertifikası, daha düşük enerji tüketimi ve yeniden ağaçlandırma çabaları nedeniyle giderek daha alakalı hale geliyor.

#3 İzlenecek En İyi NFT Projeleri 2022: Altura

En iyi NFT projeleri 2022 Altura

Altura, NFT’lerin, oyun oynamanın ve metaverse’nin popülaritesinden yararlanan başka bir projedir; Altura, geliştiricilerin oyun içi varlıklara ve NFT kavramına nasıl yaklaştıklarına devrim yaratmaya çalışıyor. Proje bunu, geliştiriciler için yalnızca oluşturması, çoğaltması ve yönetmesi daha kolay olmakla kalmayıp aynı zamanda harici girdilere yanıt vererek ek özellikler sağlayan yeni nesil NFT’leri veya akıllı NFT’leri oluşturarak yapıyor.

Altura’yı diğer NFT projelerinden ayıran bir diğer özellik ise açık kaynaklı olmasıdır. Bu, herhangi bir üçüncü tarafın kodu gözden geçirerek ve katkıda bulunarak işbirliği yapabileceği ve yeni özelliklerin ve yamaların daha verimli bir şekilde dağıtılmasına olanak tanıdığı anlamına gelir.

Basit APIS, platformlar arası yetenekler, benzersiz bir pazar yeri ve devrim yaratan özelliklerle Altura, önümüzdeki yıl NFT ekosisteminde önemli bir oyuncu olmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip.

#4 En İyi NFT Projeleri 2022: Enjin

En iyi NFT projeleri 2022 ENJIN

NFT nişindeki en büyük oyunculardan biri olan Enjin, 2008’den beri piyasada ancak 2017’ye kadar blok zincirine geçmedi. Platform, geliştiricilerin Ethereum Ağı üzerinde NFT’ler biçiminde sanal varlıklar oluşturması ve yönetmesi için bir araç sunar. O zamandan beri platform, desteklenen kategoriler listesine sanat, koleksiyon, müzik ve daha fazlasını ekledi.

Enjin, Altura’ya benzer bir şey yaparken henüz akıllı NFT yeteneklerine sahip değil. Bununla birlikte, proje NFT ve oyun alanlarında iyi kurulmuş, bu da gözden kaçırmayı zorlaştırıyor. Enjin’in gelecekte Efinity’nin lansmanı ile çapraz platform olma niyeti, gelecek yıl yararlanılacak çok fazla potansiyel olduğu anlamına da geliyor.

#5 İzlenecek En İyi NFT Projeleri 2022: Fiborit

En iyi NFT projeleri 2022 Fiborite

Listemize giren son proje, 2022 yılının Ocak ayında Cardano ağına gelecek olan bir NFT olan Fiborite. Cardano’nun bu yılki rallisi blockchain ekosistemindeki en etkileyicilerden biriydi ve akıllı sözleşme işlevinin piyasaya sürülmesiyle ağın hedefi NFT alanında önemli bir oyuncu olmak.

Bu proje henüz başlamamış olsa da, Fiborite, Cardano blok zincirinin ticari kolu olan Emurgo’nun tüm desteğine sahiptir ve bu muhtemelen daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olacaktır. Şu anda ağ, düşük işlem ücretlerinden, modern bir deneyimden ve Cardano ağının verimliliğinden yararlanmak için projelerini pazarda başlatmakla ilgilenen sanatçıların kayıtlarını kabul ediyor.

Cardano ağındaki tek “resmi” NFT platformu olan Fiborite, Cardano topluluğuna NFT’lerle daha anlamlı bir şekilde etkileşim kurmanın yeni bir yolunu sağlayacak. Bunun nedeni, platformun sanatın arkasındaki sanatçılara, deneyimlerine ve yaratımlarına özel önem vermesidir.

2021 yılında satılan en pahalı “NFT”ler!

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Kripto Varlıklara Vergi Uygulaması Getirmekle İlgili Toplantıda Neler Konuşuldu?

AK Parti Başkanvekili Mustafa Elitaş: Kripto Varlıklarla İlgili Aldıkları Açıklamayı Duyurdu!

Ferrari’den Dev NFT İşbirliği!