in ,

Ethereum Gaz Ücretleri 7 Ayın En Düşük Seviyesinde!

Ethereum gaz ücretleri 7 ayın en düşük seviyesinde. ETH ağında tıkanıklık azaldı.

Ethereum gaz ücretleri 7 ayın en düşük seviyesinde. ETH ağında tıkanıklık azaldı.

Katman 2 protokollerindeki Ethereum ağ ücretleri, yönetim kurulu genelinde ETH gaz ücretlerinde bir düşüşün ardından yedi ayın en düşük seviyelerine geldi. 7 Mart Pazartesi günü itibariyle, Ethereum ağındaki işlemlerin ortalama fiyatı 24 gwei idi ve bu da yaklaşık 1,26 USD’ye eşitti.  Gasprice.io’ya göre, ortalama gaz fiyatının 19 gwei’de veya 1 doların altında kaydedildiği hafta sonu bu rakam daha da düşüktü. Ethereum’daki ağ ücretleri, Ocak 2022’nin ilk haftasından bu yana kademeli olarak düşüyor ve şu anda bu yazı itibariyle Ocak ayının en yüksek seviyelerine göre %82.4 daha düşük.

 

ethereum gaz ücretleri

Ağ Tıkanıklığı Azaldı

Ethereum blok zinciri, özellikle ağ tıkanıklığı konusunda aşırı yüksek ağ ücretleri nedeniyle uzun süredir eleştiriliyor. Bu sorunlara rağmen, Ethereum hala yüzlerce merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamasına ve NFT piyasasına ev sahipliği yapan en büyük platformlardan biri. Ancak kripto borsası ayı piyasasına ve muhtemelen yeni bir kripto kışına doğru tırmandıkça, bu trend sektörlerin her ikisinde de yatırımcı ilgisi ve işlem hacimleri azalmaya başladı ve bu da Ethereum ağındaki hem tıkanıklığın hem de gaz ücretlerinin azalmasına yol açtı.

PoS’a Geçiş

Ethereum ağı, kurucusu Vitalik Buterin tarafından onaylandığı gibi, 2022 yazında Proof of Work konsensüs mekanizmasından Proof of Stake’e geçiş yapacak. Geçişin Ethereum 2.0’ı daha ölçeklenebilir hale getirmesi ve böylece işlem sürelerini ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Şu anda yaşanan değer düşüşüne rağmen, Ethereum, blok zincirinde toplam değer açısından hala en büyük ağdır. Ethereum blok zinciri, 14,85 milyar dolarlık bir değere sahiptir.

 

 

Binance %10 Komisyon İndirimli Referans Linkimiz:

https://accounts.binance.com/en/register?ref=YD0LZVG5

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

LUNA, SOL ve ADA’yı Geride Bıraktı. XRP Yerini Koruyacak Mı?

USDT, Rus Rublesi Karşısında Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti

2022’de Kripto Cüzdan Trendleri

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

2022'de Kripto Cüzdan Trendleri

2022’de Kripto Cüzdan Trendleri

Huobi Global, Dünya Kadınlar Günün

Huobi Global, Kadınlar Gününü Kutlamak İçin Primebox Promosyonunu Başlattı