in , , ,

Ukrayna’ya 20 Milyon USD’ye Yakın Kripto Bağışı!

Şimdiye kadar en az 18,9 milyon ABD doları değerinde kripto varlık bağışlandı .

Rusya’nın 24 Şubat’ta ülkeyi işgal etmesinin ardından Ukrayna hükümetine ve Ukrayna ordusuna destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarına (STK’lar) şimdiye kadar en az 18,9 milyon ABD doları değerinde kripto varlık bağışlandı .

27 Şubat 23:50 UTC itibariyle , araştırma firması Elliptic tarafından toplanan veriler , kripto varlık  bağışların çoğunluğunun (%56,4) Bitcoin (BTC) olduğunu ve Ethereum’un (ETH) başka bir %31,8’i oluşturduğunu gösteriyor.

İtibari para birimlerine sabitlenmiş olan Stablecoin’ler, bağışların %10,9’unu oluşturuyor ve %1’den azı “diğer” kripto varlık bulunuyor.

Kripto varlık, özellikle bankalar ve fiyat tabanlı fon toplama platformlarının kısıtlayıcı önlemler uygulamaya başlamasından sonra, Ukrayna’daki kuruluşlar için para toplamak için yararlı bir yöntem olduğu ortaya çıktı.

Kripto varlık

25 Şubat’ta Amerikan üyelik platformu Patreon , Ukrayna ordusunu desteklemek için kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan ‘Come Back Alive’ı yasakladı. Platform bir blog yazısında “Patreon’un silahları veya askeri faaliyetleri finanse etmek için kullanılmasına izin vermiyoruz” dedi.

Bununla birlikte, STK kripto varlık kullanarak finansman operasyonlarına devam etmeyi başardı. 2014 yılında kurulan ‘Come Back Alive’, Ukrayna ordusuna bir dizi askeri teçhizat, eğitim hizmetleri ve tıbbi malzeme sağlıyor. Hatta Ukrayna topçu birlikleri için drone tabanlı bir keşif ve hedefleme sisteminin geliştirilmesini finanse etti.

Başka bir örnekte, PleasrDAO yatırım grubunun üyeleri, non- fungible token ( NFT ) stüdyosu Trippy Labs ve bir Rus sanat kolektifi Pussy Riot üyesi ile işbirliği içinde, Ukrayna DAO adında merkezi olmayan özerk bir organizasyon ( DAO ) kurdu ve bu organizasyon yaklaşık USD topladı . Şimdiye kadar 3.5m.

Ayrıca Cumartesi günü, Ukrayna’nın resmi Twitter hesabı kripto varlık bağışları için birkaç ricada bulundu. Hesap ayrıca Bitcoin, Ethereum ve Tether (USDT) adreslerini içeren mesajı sabitledi.

Elliptic’e göre, listelenen adresler Pazar gecesine kadar 15.947 işlemde 12,1 milyon ABD doları değerinde kripto bağışı aldı. Firma, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange için fon toplamayı amaçlayan NFT’lerin satışından özellikle 1,86 milyon ABD doları değerinde tek bir bağış yapıldığını söyledi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Rus Rublesi’ne SWIFT Hareketi!

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?

Taraftar Tokenları Nedir? En İyi Beş Taraftar Tokenı!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

barcelona kripto para

FC Barcelona Kendi Kripto Para Birimini Oluşturmayı Planlıyor

kripto rusya engel

Kripto Borsaları Rus Kullanıcılarını Engelleyecek Mi?