in , ,

Bitcoin ve Ethereum AB’den Destek Aldı!

Bitcoin ve Ethereum AB’de Destek Aldı, Yasaklama Fikri Reddedildi

Avrupa Parlamentosu’nun MiCA düzenlemesinden sorumlu bir üyesi olan Stefan Berger, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nin (ECON), Bitcoin gibi iş kanıtı (PoW) konsensüs protokollerini yasaklayabilecek bir öneriyi reddettiğini doğruladı. (BTC) , Ethereum (ETH).

Berger, “Teklifimi kabul ederek, üyeler geleceğe yönelik kripto düzenlemesinin önünü açtı. Şimdi, son oylamada raporu bir bütün olarak kabul etme ve yenilik için güçlü bir sinyal gönderme meselesi” dedi .

Komite tarafından yapılan son oylama, şimdi Avrupa Parlamentosu kripto para için Bitcoin gibi PoW protokollerini yasaklamak için  genel bir oylama yapmasına izin verecek.

Avrupa Parlamentosu oylama haberlerinin ardından hem Bitcoin hem de Ethereum normal aralıklarında kaldı. UTC 17:10’da BTC 38.763 USD’den işlem gördü ve bir günde neredeyse değişmedi, ETH 2.551 USD’den işlem gördü ve bir günde %1 düştü.

Bir geliştirici olan Unstoppable Finance Strateji ve Büyüme Başkanı Patrick Hansen tarafından elde edilen bir döküme göre, Avrupa Parlamentosu Bitcoin gibi PoW tabanlı kripto varlıkları fiilen yasaklayabilecek tartışmalı teklife karşı 30 ve 23’ü tedbir lehinde oy kullandı. DeFi cüzdanına ilişkin son gelişme, parlamentonun 705 üyesinden 177’sini oluşturan en büyük grup olan merkez sağ Avrupa Halk Partisi’nden (EPP) milletvekillerinin büyük çoğunluğunun tartışmalı tedbire karşı olduğunu gösteriyor. Bu grup içinde 14 EPP komite üyesi potansiyel PoW yasağına karşı oy kullandı ve sadece bir milletvekili bunu destekledi.

Avrupa Parlamentosu Bitcoin

Avrupa Parlamentosu İçinden Hangi Gruplar Bitcoin ve Ethereum Destekledi?

Aynı zamanda, parlamentonun en büyük ikinci grubu olan Sosyalistler ve Demokratlar , 13 komite üyesinin de lehinde oy kullanmasıyla olası yasağı desteklediler.

“Bitcoin madenciliği tek başına Avusturya veya Portekiz büyüklüğündeki ülkelerden daha fazla enerji tüketiyor. S&D ve Green’in Komisyona, kripto varlık işlemlerini doğrulamak için kullanılan konsensüs mekanizmaları için minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarını tanımlayan yetkilendirilmiş bir yasayı kabul etme yetkisi verme önerisi şuydu: Aşırı sağcı ID grubunun desteğiyle muhafazakarlar ve liberaller tarafından reddedildi. Son oylamada Sosyalistler ve Demokratlar çekimser kaldı” denildi.

Merkez sol milletvekilleri, yeşil ve aşırı sol MEP’ler tarafından desteklenirken, liberal, muhafazakar ve aşırı savaşan MEP’ler, olası PoW yasağına karşı olduklarını ifade eden EPP milletvekilleriyle birlikte oy kullandılar. Çok tartışılan değişiklikle ilgili yapılan oylamada altı milletvekili çekimser kaldı.

AB’nin karmaşık yasama prosedürü kapsamında, 27 üye devletin bakanlarından oluşan Avrupa Birliği Konseyi ve AB’nin 27 üye devlette seçilen tek doğrudan seçilmiş kurumu olan Avrupa Parlamentosu, sözde MiCA önerisi üzerine üçlü müzakereler bildirildiği gibi , çevresel kriterler önerisi, çok sayıda kripto endüstrisi oyuncusunun muhalefetini tetikledi.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyor!

Coinbase One, Beta’da Abonelik Tabanlı ‘Sıfır Ücret’

Elon Musk’dan Merak Uyandıran Açıklamalar!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bitcoin Fiyat Analizi Mart 2022

Bitcoin İçin Durgun Hafta

El Salvador’un Bitcoin Bond Çıkışının Zamanlaması Şüpheli Mi?