in , ,

Bitcoin 43.000$ Üzerine Tırmanıyor, Analistler Uzun Vadede de Boğa Görüyor

Analistler Uzun Vadede de Boğa Görüyor

Bitcoin (BTC)Ethereum (ETH) ve daha geniş kripto pazarının çoğu bugün ki fiyatları daha yüksek fiyatlara yükselirken, bir dizi araştırmacı ve analist kripto pazarının dibe vurabileceğini ve yükseliş eğiliminde olabileceğini tartışıyor.

Bitcoin 43.000$ Üzerine Tırmanıyor, Analistler Uzun Vadede de Boğa Görüyor

Bitcoin ve Ethereum Kaç Dolardan İşlem Görüyor?

14:32 UTC’de, BTC 43.400 USD’den işlem görüyor ve bir günde neredeyse %5, bir haftada %14 arttı. ETH, günde %4 ve haftada %19 artarak 3.118 USD’den işlem görüyor.

Bitcoin’in pazartesi günkü yükselişi, madalyonun fiyatını 50 günlük hareketli ortalama çizgisinin üzerine getirdi; bu, genellikle teknik analistler tarafından takip edilen grafikte önemli bir seviye. Geçiş, geçen yıl Kasım ayından bu yana ilk kez bitcoin’in kilit seviyenin üzerinde işlem gördüğünü gösteriyor ve daha yükseliş grafiği yapısının yapım aşamasında olduğunu gösterebilir.

 

“Kripto borsası Luno’nun Asya-Pasifik başkanı Vijay Ayyar bugün Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Bitcoin, son birkaç gün içinde burada bazı kilit seviyeleri ve aşağı yönlü bir çizgiyi kırdı ve yükseliş belirtileri gösteriyor” dedi.

 

BTC’nin “50-DMA ile sınırlandırıldığını ve bunun üzerinde kapanması gerektiğini” ve muhtemelen yakın vadeli bir hedefin 46.000 ila 47.000 USD arasında olacağını ekledi.

Binance’den gelen veriler, bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalamasının 42.795 USD’de olduğu gösterdi.

BTC, iki hafta boyunca psikolojik olarak önemli seviyenin altında işlem gördükten sonra kripto para 40.000 USD’nin üzerine çıkarken, ETH ertesi gün 3.000 USD’nin üzerine çıktıktan sonra cuma günü güçlü bir yükseliş hareketi gördü.

Ethereum’un kazanımları, son 24 saat içinde Solana’nın SOL’sinin %6, Polkadot’un DOT’unun %7 ve Avalanche’ın AVAX’ının %11 arttığı diğer akıllı sözleşme protokollerinin yerel belirteçlerinin daha da arttığı bir günde kaydedildi. Arcane Assets Baş Yatırım Sorumlusu Eric Wall , Twitter’da yaptığı açıklamada, bitcoin için 40.000 ila 43.000 ABD Doları arasındaki “fomo [kaybetme korkusu] aralığı” olarak nitelendirdi ve bunun 33-35.000 ABD Doları bölgesinde satış yapan kişilerin “paniğe kapılacağı alan” olduğunu söyledi.

Bitcoin’de Yükseliş Devam Edecek Mi?

Finansal araştırma şirketi FSInsight, geçen haftaki bir raporda , Bitcoin’in piyasa değerinden gerçekleşen değerine (MVRV) beklenen artışla birlikte yılın ikinci yarısında “makro arka rüzgarlar” beklediğini söyledi.), yıl sonuna kadar BTC’yi 200.000 USD’ye getirmek.

Rapor, bitcoin için başka potansiyel katalizörlerin de bu yıl ufukta olduğunu ekledi. Bu, olası bir spot bazlı borsa yatırım fonunun ( ETF ) ABD’de onaylanmasını, egemen ulusların El Salvador’un ayak izlerini takip edip BTC’yi yasal ihale olarak benimsemesini ve aşağıdaki gibi değişken para birimlerine sahip gelişmekte olan piyasalarda daha geniş çapta benimsenme potansiyelini içerir. Türkiye , firma dedi.

Son olarak, zincir içi analiz firması Glassnode bugün ayrıca, haftalık raporunda 30.000 ila 40.000 ABD doları arasındaki alanın “sağlam bir destek seviyesi olduğunu kanıtladığını” söyleyerek, Bitcoin için dip seviyenin olabileceğini tahmin etti.

Glassnode’un raporunda,  bu rallinin arkasında makul bir momentum derecesi var,” dedi, ancak aynı zamanda piyasanın “tedarik dağıtımında en yüksek ağırlıklı olmaya devam ettiği” konusunda uyardı ve şu anda tüm bitcoin’in %25’inden fazlası gerçekleşmemiş kayıplara sahip.

 

”Raporda, “İleriyi izlemenin anahtarı, uzun vadeli sahiplerin ve daha eski madeni paraların çıkış likiditesi alıp almayacağı ve rallinin Mayıs satışlarından bu yana genel olarak eksik olan yenilenen taleple desteklenip desteklenemeyeceğidir” dedi.

 

BTC ve ETH için bugün kazançlar, borsanın karışık bir performans göstermesiyle geldi; ABD S&P 500 vadeli işlemleri, Wall Street’te piyasanın açılmasından önce pozitif bölgeye geçmeden önce Avrupa ticaret seansı sırasında düşüş gösterdi.

Reuters’e göre , Cuma ve pazartesi sabahı hisse senetlerindeki düşüş, güçlü istihdam rakamları ve Cuma gününden beklenenden daha yüksek gelen saatlik kazanç raporunun ardından tüccarları ABD Merkez Bankası’nın yüksek enflasyonla mücadelesinde daha agresif olabileceği konusunda endişelendirdi. Bu arada, bugün kripto piyasasındaki hareketler de birçok teknoloji hissesi için önceki hafta dalgalı bir seyir izledi.

En büyük kaybedenler arasında, hayal kırıklığı yaratan sonuçlarla hafta boyunca piyasa değerinden 200 milyar USD kaybeden Facebook sahibi Meta oldu. Öte yandan, e-ticaret devi Amazon, beklenenden daha iyi sonuçlar yayınladıktan sonra piyasa değerine yaklaşık aynı miktarda ekledi.

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Bitcoin ve Ethereum Kazançları Kontrol Altına Alıyor!

Kripto Paralarda Düşüş Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Bitcoin (BTC) Madenciliği Karbon Emisyonuna Dair Yeni Bir Rapor Yayımlandı

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Shiba Coin’den Sert Hareket Geldi!

Shiba Coin’den Sert Hareket Geldi!

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin'i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!