in , ,

USDT, Rus Rublesi Karşısında Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti

Artan enflasyonuna karşı acil bir önlem olarak, Rusya merkez bankası Pazartesi günü kilit faiz oranlarını %9,5’ten %20’ye iki katına çıkardı. USDT değer kazanmaya devam edecek mi?

Artan enflasyonuna karşı acil bir önlem olarak, Rusya merkez bankası Pazartesi günü kilit faiz oranlarını %9,5’ten %20’ye iki katına çıkardı. USDT değer kazanmaya devam edecek mi?

USDT Zirveden Zirveye Koşuyor

ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin Tether (USDT), Rus Rublesi karşısında beş gün içinde %30’un üzerinde bir artış sergiledi ve bu, devam eden savaşın geleneksel finansal sistem üzerindeki olumsuz ve acil etkisini vurguladı.

Binance, tarihte ilk kez USDT/RUB ticaret çifti 105 rubleyi geçtiği için rublenin enflasyona maruz kaldığını gösteriyor. Yükseliş öncesinde USDT/RUB çifti 80 rublenin altında nispeten istikrarlı bir şekilde fiyatını korudu. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte, rublenin USDT karşısındaki piyasa fiyatı Perşembe günü yükseldi ve bir an için 90 rubleyi aştı.

Pazar günü gerginlik tırmanırken, Avrupa Komisyonu Rus bankalarını Dünya Çapında Bankalar arası Finansal Telekomünikasyon Derneği veya SWIFT mesajlaşma sisteminden çıkarma planlarını duyurdu. Bu haberin ardından rublenin değerin de %30 luk daha bir düşüş görüldü.

 

Tether fiyat gidişatı

 

Rusya Merkez Bankası Önlemi Aldı

Artan enflasyonuna karşı acil bir önlem olarak, Rusya merkez bankası Pazartesi günü kilit faiz oranlarını %9,5’ten %20’ye iki katına çıkardı. Merkez bankasına göre:

“Faizin artırılması, mevduat faizlerinin artan amortisman ve enflasyon risklerini telafi edecek seviyelere yükselmesini sağlayacaktır. Bu, finansal ve fiyat istikrarını desteklemek ve vatandaşların tasarruflarını değer kaybından korumak için gereklidir.”

Buna ek olarak, hükümet ayrıca tam bir uluslararası mali yasakla ilgili tehditler hüküm sürdüğü için Rus şirketlerinden döviz gelirlerinin %80’ini satmalarını istedi.

Öte yandan, Ukrayna kripto borsalarındaki Bitcoin (BTC) ve altcoin ticaret hacimleri, fiyat istikrarına ilişkin artan endişeler arasında %200’ün üzerinde artış kaydetti.

USDT Değer Kazanmaya Devam Edecek Mi?

Şuan devam eden savaş koşullarında USDT’nin ruble karşısında gün geçtikçe değer kazanmaması için bir neden yok. Dünyanın dört bir yanından Rusya’ya karşı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bunun ile beraber çoğu ülke Rusya’ya karşı yaptırımlar açıklıyor. Bu koşullarda USDT her gün yeni zirvelere koşacaktır.

 

 

Binance %10 Komisyon İndirimli Referans Linkimiz:

https://accounts.binance.com/en/register?ref=YD0LZVG5

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:
Taraftar Tokenları Nedir? En İyi Beş Taraftar Tokenı!

Altcoin (MATIC, Chainlink, SAND) Fiyat Analizi: 27 Şubat

Kripto Çocuklar İçin Güvenli Mi? Çocuklar İçin Blok Zincirinin Riskleri Nelerdir?

 

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

apple pay google pay

Apple Pay ve Google Pay’den Yaptırım!

barcelona kripto para

FC Barcelona Kendi Kripto Para Birimini Oluşturmayı Planlıyor