in , ,

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi? Bitcoin madencilği için en uygun ülke hangisi?

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi? Bitcoin madencilği için en uygun ülke hangisi? Hangi ülkede Bitcoin madencilik maliyetleri en uygundur? Yurt dışında BTC madenciliği yapmayı düşünüyorsanız bu yazı size fikir verebilir.

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi? 2022

Son 20 yılda ekonomik, politik ve sosyal kriz yaşayan bir ülkenin Bitcoin Madenciliği için en iyi yer olacağına kim inanırdı.

Venezuela, 1 Bitcoin madenciliği için en ucuz ülke. Sübvansiyonlu elektriği ile 1 BTC madenciliği yalnızca 531 dolara mal oluyor ve Bitcoinist Elite tarafından küresel elektrik fiyatlarına ilişkin bir araştırmaya göre, Güney Kore 1 Bitcoin’i çıkarmak için toplam 26.170 dolar ile Bitcoin madenciliğinde en pahalı ülke konumunda.

Araştırma, dünyadaki 195 ülkenin 111’inde gerçekleştirildi. Venezuela’yı BTC başına 1.000 ila 2.000 dolar arasında elektrik maliyetine sahip olan Trinidad ve Tobago, Ukrayna, Myanmar ve Kuveyt gibi diğer ülkeler izledi.

Venezuela, Bitcoin madenciliği için en ucuz, Güney Kore ise en pahalı ülkelerdir.

1980’lerde Venezuela’da Guri Barajı adı verilen dünyanın en büyük hidroelektrik santrallerinden biri inşa edildi ve tüm ülkeye enerjinin büyük bir kısmını sağlamaktadır.

Sübvansiyonlu elektrik maliyetleri ve hidroelektrik santrallerinden gelen enerji, Venezuela’daki ucuz elektrik maliyetlerinin ana nedenlerinden biridir, ancak yıllar geçtikçe, muhtemelen santrallerin bakım eksikliği nedeniyle yıl boyu elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

Öte yandan, Bitcoin madenciliği yapmayı düşündüğünüz son yer Güney Kore’dir.Son dönemde ülkede kripto varlıkları söz konusu olduğunda yeni yasalar ve oyna-kazan oyun uygulamalarının kaldırılması gibi birçok düzenleyici faaliyet gündeme almış durumda.

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi? 2022

2021 Bitcoin Madenciliği İstatistikleri

Bitcoin madencileri, 2021’i birçok ülkede Bitcoin madencilik faaliyetlerinin dağıtıldığı yıl olarak hatırlayacak. Bu olmadan önce, Bitcoin ağında Bitcoin madencilerine yüksek işlem ücretlerinin ödenmesine yol açan çok sayıda gelişme yaşandı.

Blockcahin.com verilerine göre 2021, Bitcoin madencileri için 2020’den daha iyi bir yıldı, 2021’de daha yüksek işlem ücretleri aldılar ve Nisan 2021’de 16.903 milyon dolar ödemesi ile tarihi zirve yaşandı.

Bu arada Bitcoin’in fiyatı  son birkaç gün içinde 44.000 ila 40.000 dolar arasında konsolide oluyor gibi görünüyor. Bitcoin’de şu an 40.000 desteği önemli bir tutunma noktası. Umalım ki Bitcoin’in fiyatı 2022’de de 2021 kadar olumlu olsun.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bitcoin Madenciliği Yazıları:

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Mining Anakartları

Mining Kazancı Nasıl Hesaplanır? 2022

Metamask Kurulumu Nasıl Yapılır?

Mining İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği İçin En İyi Laptop’lar! 

Kripto Para Madenciliği İçin En İyi Ekran Kartları Hangileri?

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

sensorium galaxy coin ve facebook

Facebook Hangi Metaverse Coin’i Destekliyor?

Radio Caca (RACA) 2022’de Yükselir Mi? RACA Coin Fiyat Analizi