in ,

Kripto Para Madenciliği İçin En İyi Ekran Kartları Hangileri?

Kripto para madenciliği yapılacak en iyi ekran kartları…

Kripto para madenciliği için en iyi ekran kartları sayesinde mining yaparak para kazanmak mümkündür. Fakat bu işlem için en iyi ekran kartlarına sahip olmak önemlidir. Aksi takdirde ekran kartı hiçbir işe yaramaz ve para kazanma işlemi gerçekleşmez. Kripto paralar son dönemlerde insanların en çok başvurduğu para kazanma yatırımlarından biri olmuştur. Bunun yanında mining (madencilik) yaparak para kazanmak da oldukça revaçtadır.

Madencilik yapmak için ekran karına sahip olmak gerekir. Her ekran kartının kendine ait bir kazım gücü değeri vardır. Bu hızın yüksek olmasıyla birlikte kazım hızı da o kadar yüksek olmaktadır. Böylece daha hızlı bir şekilde madencilik yaparak daha hızlı para kazanılmaktadır. Bu ekran kartları sayesinde bazı kripto paralar kazanılır. Etherium kripto para birimi ise en çok madenciliğin yapıldığı sanal paradır. Kazım hızı ise MH/ s cinsinden ifade edilmektedir. Ekran kartı alımı yapılırken bu hızın ne kadar yüksek olduğuna bakılır.

Kripto Para Madenciliği Nedir?

Kripto madenciliği ekran kartı arayışında olanlar ilk olarak bu konunun ne olduğu hakkında detaylı bilgiye sahip olmalıdır. Kişiler güçlü bir bilgisayar işletmesine ve güçlü ekran kartlarına sahip oldukları zaman madencilik yapabilir. Böylece sadece güçlü donanıma sahip ekipmanlar sayesinde gün içerisinde madencilik yaparak kripto para kazanmak mümkün olur. Daha sonra bu sanal paraları insanlar dilerlerse yatırım olarak bekletebilir dilerlerse bozdurarak kullanabilir. Bu işlemi yapmak biraz zorlu olduğu için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bunun yanında kripto para borsasının sürdürülebilirliğini sağlamak için ve blok zincirin devamlılığının olabilmesi için madencilik yapan kişilere kripto para ödülü verilir.

Kripto Madenciliği İçin En İyi Ekran Kartları! 2022

NVIDIA RTX 3090

Kripto para madenciliği için ekran kartı denildiğinde akla ilk NVIDIA RTX 3090 modeli gelir. En güçlü ekran kartlarından biri olarak piyasada yerini alır. RTX 3090’ın hem mining hızı oldukça yüksektir hem de oyun oynama açısından performansı çok yüksektir. 2020’den beri tanıtılmakta olan RTX 3000 modelinin yeni çıkan ekran kartıdır. Etherium madenciliği yapmak isteyenler için de 125 MH/ s hızı ile yüksek miktarda para kazandırmayı destekler.

NVIDIA RTX 3080

Kripto madencilik için en iyi ekran kartı olarak RTX 3000 modeli ailesi arasında yer alan NVIDIA RTX 3080’de çok tercih edilir. Fiyatına göre yüksek performans sunduğu için de madencilik yapan kişiler tarafından çok önerilmektedir. RTX madencilik mesleğinde en çok tercih edilen markadır. Hem madencilikte hem de oyunlarda yüksek performans sergiler. Etherium madenciliği yaparken de 100 MH/ s kazım hızı sunmaktadır.

NVIDIA RTX 3080 Ti

Kripto para madenciliği ekran kartı arayışında olanların bir diğer tercihi de NVIDIA RTX 3080 Ti olmalıdır. Sonunda Ti olmayan diğer modellere göre kazım hızı daha yavaştır. Fakat yine de madencilik denildiğinde akla gelen 3. ekran kartıdır. 67 MH/ s kazım hızına erişebildiği için yüksek hızlarda kripto para kazanmaya yardımcı olur.

AMD RX 6800 XT

Kripto para madenciliği yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer ekran kartı ise RX 6000 serisine ait olan ve performansı en yüksek olan RX 6800 XT ekran kartıdır. Yüksek kazım hızına sahip olan bu modeli AMD tercih eden insanların en çok satılan modelidir. FidelityFX türü teknolojilerle kazım performansı oldukça yüksek ve bir yandan oyun performansını iyileştirme özelliğine sahiptir. Etherium madenciliği yapmak isteyen kişilerin tercihi AMD RX 6800 XT modeli olabilir. Bunun sebebi de kazım hızının 65 MH/ s civarına kadar çıkmasıdır.

Mining için En İyi Ekran Kartları! 2022

AMD RX 6900 XT

AMD modelinin en güncel olan ekran kart serisi olarak piyasaya sunulan RX 6000 ailesinin en güçlü üyesi olan RX 6900 bir üst model olan RX 6800 XT modeli ile aynı performansı sunmaktadır. RX 6800 XT üyesi ile RX 6900 XT üyesinin en büyük farkı fiyat farkıdır. Performans olarak madencilik açısından AMD RX 6900 XT modeli tercih edilmelidir. Çünkü hem daha uygun fiyatlı hem de kazım hızı 65 MH/ s’dir. RX 6800 XT’den daha uygun olmasının sebebi ise oyun performans iyileştirme özelliğinin yeterli olmamasıdır. Fakat sadece madencilik yapacak olan kişiler için kesinlikle tercih edilmesi gereken bir modeldir.

AMD RX 6800

Kripto madenciliği yapmak için ekran kartı seçmekte zorlanan kişilerin tercihi AMD RX 6800 olabilir. RX 6800 XT modelinden daha az performans sergilese de bu büyük bir fark değildir. RX 6800 diğer modellerden fiyat/ performans açısından daha iyi durumda olduğu için tercih edilebilecek bir modeldir. Oyun performansı olarak diğer modellerden daha düşük bir performans sergilese de madencilik konusunda gayet yüksek performans göstermektedir. Bu sebeple de mining için alınabilecek ekran kartları arasında yer alır. AMD RX 6800 modelinin kazım hızı ise 61 MH/ s olarak piyasaya sunulmuştur.

NVIDIA RTX 3070

Ekran kartları kripto para madenciliği için önemlidir. Bu nedenle yüksek kazım hızına sahip olan NVIDIA RTX 3070 madencilik için uygun bir ekran kartıdır. 2021 senesinin en çok konuşulan ekran kartı olarak bilinir. Yeni nesil RTX serisine göre orta düzeyde bir kart olarak bilinir. Ancak yüksek performansla kazım yapmayı sağlayan bir ekran kartıdır. 60 MH/ s kazım hızına sahiptir. Aynı zamanda oyun performansı da oldukça yüksek olduğu için tercih edilen ekran kartları arasında yerini almıştır.

Written by Kripto Egitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ethereum Mining (ETH) İçin En iyi Ekran Kartları 2022 En Uygun Mining

Ethereum Mining İçin En İyi Ekran Kartları Hangileri?

Tether USDT Güvenilir mi 2022?

Tether’in Geleceği Ne Durumda?