in ,

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Mining Anakartları

Mining için kullanabileceğiniz en iyi anakartları sizler için seçtik.

Mining nedir? Mining türleri nelerdir? Mining için gerekli ekipmanlar hangileridir? 2022 için en iyi anakartlar hangileri? Mining anakartları hangileridir? Mininge dair aklınızdaki tüm soruları cevaplamaya çalıştım. Keyifli okumalar…

Mining Nedir?

Mining terimi, bilgisayarları kullanarak kriptografik denklemleri çözerek kripto para kazanmak anlamına gelir. Bu süreç, veri bloklarının doğrulanmasını ve blok zinciri olarak bilinen genel bir deftere işlem kayıtlarının eklenmesini içerir.

New York Times’ın Kripto pra birimlerini ve kripto madenciliğinin nasıl çalıştığını anlattığı videoyu izleyebilirsiniz:

Daha teknik anlamda kripto para madenciliği, karmaşık işlevleri çözmek ve verileri bir blok zincirine kaydetmek için bilgisayarların ve kriptografik süreçlerin kullanılmasını içeren bir işlem sürecidir.

Kripto miningin teknik anlamda nasıl çalıştığını anlamak için önce arkasındaki teknolojileri ve süreçleri anlamanız gerekiyor. Bu blokchain’in (blok zinciri) ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamak demek.

Bilinmesi gereken ilk şey, blok zinciri kavramının merkezinde açık anahtar şifrelemesi ve matematiğin bulunmaktadır. Açık anahtar şifrelemesi ile matematik ayrılmaz bir bütün olarak beraber çalışmaktadır.

Bitcoin gibi geleneksel para birimleri, blok zinciri olarak bilinen merkezi olmayan bir defter kullanır. Blok zinciri, kriptografik özetler de dahil olmak üzere önemli veri parçalarını içeren bir dizi zincirleme veri bloğudur. Bir blok zincirinin ayrılmaz parçası olan bu bloklar, defterin sonuna eklene veri işlemleri gruplarıdır.

Mining Türleri Nelerdir?

Mining platformları çeşitli teknik özelliklere sahipken, kripto madencileri genellikle her şeyden önce iki şeyle ilgilenirler: hash oranı ve enerji kullanımı. Hash oranı saniye başına hash (h/s) olarak ölçülür ve blok veya madencilik ödülünü almak için gerekli kriptografik bulmacayı çözme olasılığı ile  ilgilidir. Madenciler, ayrıca genel enerji tüketimi hem de kilovat saat başına hash cinsinden verimliliği de dahil olmak üzere, bir madencilik teçhizatının ne kadar elektrik kullandığına bakma eğilimindedir.

Yeterli hash gücü ve enerji verimliliği olmadan, bir madenci karlı olmaz ve elektrik maliyetleri karşılığında alacağı madencilik ödüllerinden daha pahalıya mal olabilir.

Mining türleri aşağıdaki gibidir:

  • CPU Mining: Madenciliğin en temel şeklidir. Başlangıç seviyesi için en uygun madencilik yöntemi diyebiliriz. Oldukça basittir. Sahip olmanız gereken donanımlar: gerekli yazılım  ve yeterli miktarda kripto paradır.
  • GPU Mining: Bilgisayarların ekran kartları yani Grafik İşlemci Birimi (GPU) ile yapılan madencilik birimidir. PoW tabanlı dijital paralar için madencilik yapılabilmektedir. Güçlü bir sistem kurmak için bir çok ekran kartını birleştirmeni gerekecektir.
  • FPGA Mining: GPU madenciliğinin bir sonraki adımıdır. GPU’dan farklı olarak hem dijital devre tasarımını hem de yazılımı oluşturmanız gerekiyor. Kullanıcı dostu olduğu söylenemez
  • ASIC Mining: Yalnızca belirli bir algoritmayı çalıştırmak için tasarlanmıştır, bu nedenle çok hızlı çalışabilir ancak çalıştığı algoritmayı değiştiremez. Yüksek maliyetine rağmen kullanımı kolaydır.

Mining Ekipmanları 2022

Mining için gerekli ekipmanlar:

  • Anakart
  • Sabit Disk
  • RAM
  • Güç Kaynağı
  • Ekran Kartı

Mining İçin En İyi Anakartlar 2022

Mining yaparken tüm potansiyelinizi ortaya çıkartabilmeniz için iyi bir anakarta ihtiyacınız olacaktır. Anakar, diğer tüm bileşenlerle arayüz oluşturduğu için bir bilgisayar için olmaz olmaz bir parçadır. Mining yaparken bilgisayarınız tüm gün çalışacağı için anakart alırken ucuza kaçmamanızı tavsiye ederiz.

Miningin merkezinde birinci sınıf bir anakart bulunmaktadır. En iyi mining anakartlarından birine sahip olmak, her şeyin sorunsuz ve tek bir birim olarak çalışmasını sağlayacaktır.

Sizler için mining yaparken kullanabileceğiniz anakartları listeledik:

mining için en iyi anakartlar

1. Asus B250 Mining Expert

Dünyanın ilk 19 GPU mining kartı

Asus B250 Mining Expert, bugün alabileceğiniz en iyi madencilik anakartıdır. Ayrıca, Bitcoin’den aldığınız ödemeyi en üst seviyeye çıkarmak için BIOS’ta herhangi bir ayarlama gerektirmeyen özel bir mining modu vardır. Dezavantajları ise zor bulunuyor olması ve fiyatdır.

mining için en iyiy anakartlar

2. ASRock H110 Pro BTC+

Anakartımız 13 ekran kartı desteği sağlamaktadır. Son derece sağlam yapısı ve 13 GPU yuvası sayesinde ASRock H110 Pro BTC+ satın alabileceğiniz en mining anakartlarından birisidir. Gerektiğinde bu özellikleri genişletme olanağı sunması ile kendi sınıfında ön plana çıkmaktadır.

mining için en iyi anakartlar

3. ASUS Prime Z390-P LGA1151

Aynı anda 13 ekran kartı çalıştırabilecek bir anakart aramıyorsanız ASUS Prime Z390-P LGA1151 sizin için en uygun mining kartı olabilir. İki ekran kartı çalıştırabilen anakartımız fiyat olarak bütçe dostu. Kripto para madenciliğinin yaratabileceği yoğun koşullara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Son olarak diğer bazı mining anakartlarından farklı olarak, bu ASUS anakartı madencilik dışı uygulamalar içinde kullanılabilir.

mining için anakartlar

4. Biostar TB250-BTC Pro

Biostar TB250-BTC Pro, 12 ekran kartına kadar destek sunabilmekte ve bu özelliklerini rekabetçi bir fiyat ile sunmaktadır. Harika bir mining kartı için harika bir fiyat!

Mining için en iyi anakartlar

5. MSI Z170A Gaming Pro Carbon

MSI Z170A Gaming Pro Carbon, hem madencilik için hem de oyun için iyi bir anakart. Yedi ekranı kartı destekleme özelliğiyle mining söz konusu olduğunda iyi bir işlem seviyesi yakalamaktadır. Çok yönlü bir anakart arıyorsanız MSI Z170A Gaming Pro Carbon sizin için en uygun anakart olacaktır.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılarımız:

Ethereum Mining İçin En İyi Ekran Kartları Hangileri?

Mining İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Mining Kazancı Nasıl Hesaplanır? 2022

Metamask Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği İçin En İyi Laptop’lar!

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

token ile coin arasındaki farklar nelerdir?

Token İle Coin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kripto Para Yorumcuları

Bu Kripto Para 2022’nin Ethereum’u Olacak!