in ,

Mining İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Mining için sistem gereksinimleri neleredir? Hangi ekipmanlara ihtiyacınız var. Tüm sorularınızın cevabını yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Mining nedir? Mining nasıl yapılır? Mining yapmak için sistem gereksinimleri nelerdir? Hangi ekipmanlara ihtiyacım var? Ve daha bir çok sorunun cevabını bu yazının içerisinde bulabileceksiniz. Hazırsanız başlayalım.

Mining Nedir?

Mining, Bitcoin ve diğer birkaç kripto para biriminin yeni paralar üretmek ve yeni işlemleri doğrulamak için kullandığı süreçtir. Sistem dünya çapında geniş merkezi olmayan bilgisayar ağlarını içerir. Madenciler, işlem güçlerine katkıda bulunmaları karşılığında dijital paralarla ödüllendirilir. Döngü şu şekilde işlemektedir; madenciler blok zincirini korur ve güvence altına alır, blok zincir bunun karşılığında madencileri ödüllendirir.

On yıl önce iyi bir ev bilgisayarı olan herkes bu sisteme katılabilirdi. Ancak blok zinciri büyüdükçe, onu korumak için gereken hesaplama gücüde arttı. Kısacası amatör Bitcoin madenciliği hobi olarak yapanlar için karlı bir iş olmaktan çıktı. Günümüzde mining, uzman şirketler veya insan toplulukları tarafından yapılmaktadır.

5 Adımda Bitcoin Mining

  • Katılımcı bilgisayarlar her yeni Bitcoin işlemini doğrulamak ve kaydetmek için gerekli hesaplamaları yapar ve blok zincirinin güvenli olmasını sağlar. Bu da büyük bir bilgi işlem gücü gerektirmektedir.
  • Kazanılan kripto paraların değeri, çıkarma maliyetinden yüksek olmalıdır.
  • Ağdaki her bilgisayar, “karma” olarak bilinen 64 basamaklı onaltılık bir sayıyı ilk tahmin eden kişi olmak için yarışır. Bir bilgisayar ne kadar hızlı tahmin yürütürse, madencinin ödülü kazanma şansı o kadar yüksek olur.
  • 2020’nin sonunda ödül 6.25 Bitcoin’di. Fakat her dört yılda bir yarı yarıya azaltılacak. Madenciliğin zorluğu arttıkça, çıkarılacak Bitcoin kalmayıncaya dek ödül azalacak.
  • Son bloğun 2140’ta çıkarılması planlanıyor. Bu noktadan sonra madenciler, işlem yapmak için ücret alacaklar.

mining için gerekli olan ekipmanlar

Mining İçin Gerekli Olan Ekipmanlar 2022

Karlı bir Bitcoin madencisi olmak için iki farklı yola başvurabilirsiniz. İlk yol, devasa veri depolarıyla rekabet edebilecek donanıma sahip olmak. Bu devasa veri depolarıyla rekabet edebilmek için arzı sınırlı olan ve bulunması son derece zor olan ASIC ekran kartlarına yatırım yapmalısınız.

İkinci yol ise, madencilik havuzlarına katılmaktır. Madencilik havuzları güçlerini birleştiren binlerce madenciden oluşmaktadır. Ödüller Hash gücüne göre havuza bölünür.

Her iki yöntemde de kendi madencilik makinenizi kurmanız gerekecektir.

7/24 çalışacak Pc’nizin verimliliğini arttırmak için iyi bir güç kaynağına sahip olmak oldukça önemlidir. Ardından yapacağınız en iyi iş yüksek seviyelerde bir ekran kartı sahibi olmak olacaktır. RAM’a gelecek olursak 4GB RAM yeterli olacaktır.

Mining için gerekli olan ekipmanların tam listesi şu şekilde:

  • Anakart
  • Sabit Disk
  • RAM
  • Güç Kaynağı
  • Ekran Kartı

Bitcoin Mining İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Nelerdir? 2022

  • Anakart: Asus B250 Mining Expert
  • İşlemci: Intel Celeron / Pentium / Ivy Bridge
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 970 / AMD Vega Frontier Edition
  • Güç Kaynağı: Corsair HX1200i / EVGA SuperNOVA 1600
  • RAM ve Depolama: Newegg Patriot Memory 4GB DDR

Unutulmamalıdır ki madencilik yapabileceğiniz tek şey Bitcoin değil. Daha küçük ölçeklerde çıkarılabilecek çok sayıda dijital para birimi mevcut. Ethereum, Litecoin vb.gbi kriipto paralar madencilik yapmak için uygun dijital varlıklar.

İlginizi çekebilir: Ethereum Mining İçin En İyi Ekran Kartları Hangileri?

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Cengiz Yatağan İlk NFT Koleksiyonunu Sanat Severler İle Buluşturuyor.

iNFT Nedir? NFT ile Farkları Nelerdir? 2022 Yılında Metaverse’deki Geleceği!