in , , ,

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT’leri de Yasaklandı

Şirketin CEO’su Brian Armstrong, geç alınan kararları savunarak savundu.

  • Coinbase, Rus bireylere bağlı 25.000 adresi engellediğini açıkladı.
  • Şirketin CEO’su Brian Armstrong, geç alınan kararları savunarak savundu.
  • Papa Johns NFT’leri de engellendi.

Coinbase 25.000 Rus Adresini Engelledi, Papa Johns NFT'leri de Yasaklandı

Amerikan kripto para birimi şirketi Coinbase, geçtiğimiz günlerde yasa dışı eylemlerde bulunduğundan şüphelenilen Rus kişi veya kuruluşlarla bağlantılı 25.000’den fazla adresi engellediğini açıkladı.

Duyuru, ünlü kripto para ve blockchain haber platformu CoinMarketCap tarafından durumu açıklayan bir Youtube videosu ve Twitter gönderisinde geldi.

Platform, tüm Rus kullanıcıları engellemeyi reddettiği için insanlardan sert bir yanıtla karşı karşıya kaldığı için birçok olumsuz tepki tespit edildi. Öneri Ukrayna başbakan yardımcısı tarafından yapıldı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ultra zengin oligarkların yaptırımları atlatmak için kripto kullanma riskinin yüksek olmadığını ve kanun aksini söylemediği sürece herkesin temel finansal hizmetlere erişim hakkına sahip olduğunu söyleyerek şirketin eylemini savundu.

O da ekledi:

Bazı sıradan Ruslar, para birimleri çöktüğü için kriptoyu bir yaşam çizgisi olarak kullanıyor. Birçoğu muhtemelen ülkelerinin yaptıklarına karşı çıkıyor ve bir yasak onlara da zarar verecek. Bununla birlikte, ABD hükümeti bir yasak uygulamaya karar verirse, elbette bu yasalara uyacağız.

 

Aynı zamanda, Baş Hukuk Görevlisi Paul Grewal, dijital varlıkların yaptırımlardan kaçınmaya yönelik ortak yaklaşımları doğal olarak caydıran özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Grewal ayrıca, Rus hükümetinin ve diğer yaptırıma tabi aktörlerin, mevcut yaptırımlara anlamlı bir şekilde karşı koymak için neredeyse elde edilemez miktarda dijital varlığa ihtiyaç duyacağını da sözlerine ekledi. Yalnızca Rusya merkez bankası, büyük ölçüde hareketsizleştirilmiş rezerv varlıklarında 630 milyar doların üzerinde tutarda. Bu, bir dijital varlığın toplam piyasa değerinden daha büyük ve tüm dijital varlıkların toplam günlük işlem hacminin 5 ila 10 katı.

Öte yandan Coinbase, İngiltere’de ünlü şirketin reklamlarını yasakladığı için 25 bin adrese ek olarak Papa Johns NFT’lerini de engellediğini duyurdu.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

ABD Virginia Senatosu, Devlet Bankalarının Kripto Saklama Hizmetleri Sunmasına İzin Veriyor

SHIB Fiyat Tahmini 2022 Shiba Coin Satın Alma Zamanı Geldi Mi?

Sandbox Metaverse 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı, K-pop Ortaklığına Başladı!

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Huobi Global, Dünya Kadınlar Günün

Huobi Global, Kadınlar Gününü Kutlamak İçin Primebox Promosyonunu Başlattı

Ergo Coin (ERG) Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? Ergo 2022 Gidişatı Ne Olacak?

Ergo Coin (ERG) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır?