in , ,

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor, Odaktaki ABD Dolarının Gelecekteki Rolü

Bitcoin (BTC) , Ethereum (ETH) ve diğer çoğu kripto varlığın fiyatı, dün ABD Federal Rezervinin  2018’den bu yana ilk kez Fed faiz artırdı ve Bitcoin’in gelecekteki bir para rejimindeki rolü hakkında bir tartışmanın ardından bugün yükseldi. yeniden ortaya çıktı.

Perşembe günü saat 16:00 UTC’de BTC 40.915 USD’de kaldı. Dün, madeni parayı bir hafta içinde ilk kez 41.000 USD’nin üzerine iten güçlü kazançlar gördükten sonra, fiyat son 24 saat içinde %0,6 arttı.

Aynı zamanda, ETH, piyasa değerine göre ilk 100’den neredeyse tüm kripto varlıklar için yeşil bir günde son 24 saatte neredeyse %4 artışla 2.809 USD’den işlem gördü.

Bugün piyasadaki kazanımlar, COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana ilk kez fed faiz artırdı  25 baz puan artırdığı dün ABD’de dört yıl aradan sonra ilk faiz artırımının ardından geldi. Olay, enflasyonu düşürme hedefini yinelediği için merkez bankasından yeni bir parasal sıkılaştırma döngüsünün başlangıcı oldu.

Bu arada, özellikle Bitcoin, artık ABD dolarının hakim olmadığı gelecekteki bir küresel para rejiminde madalyonun rolü hakkındaki tartışmalar yoğunlaştıkça yenilenmiş bir ilgi kazandı.

Konu ana akım haline geldi ve Batılı hükümetlerin Rusya’nın döviz rezervlerine erişimini kesmesinin ve potansiyel olarak bazı ülkelerin rezervlerinin gerçekte nasıl olduğunu yeniden düşünmesine yol açmasının ardından birçok medya kuruluşu tarafından ele alındı.

Fed faiz artırdı

 

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes’in bir makalesinde Rus rezerv varlıklarını dondurma hareketinin mevcut para rejiminin sonunu işaret ettiğini ve bitcoin ve altının nihayetinde fayda sağlayacağını savunmasının ardından tartışmalar bugün bir kez daha gündeme geldi.

Aynı konu bugün, dijital varlık yatırım fonu ARK36’nın İcra Direktörü Mikkel Mørch tarafından da yorumlandı ve hareketin “doların küresel rezerv para birimi olarak statüsünün azalmasına neden olabilecek” bir şey olduğuna işaret etti.

Mørch, “Daha zayıf bir dolar ile yeni bir parasal dünya düzeninin başlangıcını görüyorsak, bitcoin muhtemelen bu değişimin uzun vadeli faydalarından biri olacaktır” dedi.

Benzer bir notta, kripto ticaret botu  Cryptohopper’ın CEO’su Ruud Feltkamp, ​​bitcoin’in güvenli bir liman varlığı olarak hizmet etme yeteneğini de gündeme getirdi.

“Bitcoin’in savaşın patlak vermesinden bu yana esas olarak yükselmesi, bu tür makro olayların sınırlı bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor ve Bitcoin bir kez daha güvenli liman varlığı olduğunu kanıtlıyor. Enflasyonun yüksek olduğu bir yerde yaşıyorsanız, kriptonun ciddi bir alternatif olduğu tekrar tekrar açıktır” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın da bu yıl 50 baz puanlık daha büyük oran artışları için kapıyı açık tuttuğu görülüyor, bazıları Bitcoin rallisinin gerçekleşmesi durumunda kısa süreceğini iddia ediyor.

DoubleLine Capital yatırım firmasının kurucusu ve CEO’su Jeffrey Gundlach dün CNBC’ye verdiği demeçte , popüler ekonomist ve kripto tüccarı Alex Krüger’in “Bir sonraki Fed toplantısına kadar Bitcoin’i altın yerine altın alırdım” dedi . algı. Sonra Fed bize 25bps yerine 50 [baz puan, bps] vurdu.”

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Heroes of Mavia, Esports Odaklı P2E Oyun için Tribe ile Güçlerini Birleştirdi!

Ripple, Geliştirici İlişkileri Direktörünü Kaybetti, Ripple Hakkında Bilmeniz Gerekenler.

Birleşik Krallık Kripto Düzenlemesi Çağrısında Bulundu!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engelledi!

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engelledi!

Azuki Nft Nedir? Opensea'de NFT Nasıl Satın Alınır? Azuki NFT Satın Alma

Azuki NFT Yaratıcıları HYPETALKS Web3’te Konuştu!