in , ,

2022’de Blockchain Oyunları: Play to Earn, Oyunlaştırma ve Birlikte Çalışabilirlik

2022’de Blockchain Oyunları

  • NFT’lerle birlikte oyunlar, kullanım açısından blok zinciri endüstrisinin önde gelen segmentidir.
  • “Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör de, diğer blok zinciri kategorilerinin yeniden tasarlanmasını sağlayacak olan oyunlaştırmaya yönelik genel eğilimdir.”
  • Büyük oyun geliştiricileri, oyun için blockchain ve kripto potansiyelini görmeye başlıyor.

Birçok analist, büyük oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının bu yıl bir dereceye kadar blok zinciri tabanlı oyunlara girmesini bekliyor ve NFT kullanımı büyük bir çekişme olduğunu kanıtlıyor. Bununla birlikte, 2022 kripto oyun için önemli bir büyümeye tanık olabilirken, sektör neyin işe yarayıp neyin yaramayacağına karar verdiği için hala önemli derecede deneyler olabilir.

Video oyunları uzun zamandır yeni teknolojiler için bir Truva atı olarak görülüyor. Ev bilgisayarları, akıllı telefonlar veya sanal gerçeklik olsun, oyun keyfi genellikle yeni teknolojide halkı ilgilendirmenin en etkili yollarından biridir ve aynı şey blok zinciri ve kripto varlıklar söz konusu olduğunda da geçerlidir.

Play to Earn (Oyna – Kazan), Blockchain Oyun Büyümesine Devam Etti

DappRadar’ın kurucu ortağı ve Baş Geliştirme Sorumlusu (CDO) Dragos Dunica tarafından açıklandığı gibi, oyunlar kripto sektörü için büyük.

“Şu anda işlem hacimleri açısından lider olan NFT’lerle birlikte oyunlar, kullanım açısından blok zinciri endüstrisinin lider segmentidir. 4. çeyreğe benzer şekilde, benzersiz aktif cüzdanların %50’den fazlası geçen ay oyun uygulamaları [merkezi olmayan uygulamalar] ile etkileşime girdi, bu da kripto çöküşüne rağmen bu kategorinin sabit kaldığı anlamına geliyor ”dedi. 

Dunica, kripto oyun sektörünün belirli bir alanının büyümesinin anahtarı olduğunu açıklıyor: oyna-kazan . Adından da anlaşılacağı gibi, bu, oyuncuların belirli bir başlığı oynamak için ödüller (genellikle NFT veya yerel jetonlar) aldığı bir modeldir ve Axie Infinity en dikkate değer örnektir.

Oyun – kazan, oyunlarının artan popülaritesi için önemli bir itici güç oldu ve muhtemelen öyle kalacak. En iyi beş oyunun – Alien Worlds , Splinterlands , Farmers World , Axie Infinity ve Upland – toplamda, kullanıcılarını elinde tutması, bu eğilimin önümüzdeki birkaç ay boyunca devam edeceğinin iyi bir göstergesi ”diye ekledi.

Diğer yorumcular, kazanarak oynamanın 2022 için blockchain oyunlarının en büyük trendi olarak tacını koruyacağı konusunda hemfikir. Buna Alien Worlds’ün yayıncısı Zug merkezli Dacoco’nun sözcüsü Nigel Carlos da dahil.

2022’de oyna-kazan oyunları kesinlikle baskın olacak. Bu oyunlar, ekonomik teşvikler aracılığıyla kullanıcılara amaç ve anlam veriyor; bu da insanları yalnızca oyna-kazan oyunlarına çekmekle kalmıyor, aynı zamanda gerçek dünyada fayda sağlıyor. İşbirliği yapın ve rekabet edin, strateji oluşturun ve birbirleriyle güçlü ilişkiler kurun” dedi

Bununla birlikte, kripto sektörü dışında çalışan analistler, blok zinciri oyununun ne kadar büyük olduğunu ve yakın gelecekte ne kadar büyük olacağını değerlendirirken dikkatli olmaya eğilimlidirler. Bunlardan biri, blok zinciri tabanlı oyunların henüz tam anlamıyla bir kategori olarak nitelendirilebilecek kadar büyük olmadığını öne süren Wedbush Securities’de hisse senedi araştırması Genel Müdürü Michael Pachter.

“Çoğunlukla yalnızca birinin (Axie Infinity) blok zincirinin gücünden nasıl yararlanacağını ve bir oyunu nasıl eğlenceli hale getireceğini bulması nedeniyle. Axie Infinity’nin birkaç milyon günlük aktif kullanıcı, DAU var, ancak oyun oynayan 3.5 milyar insan var ve muhtemelen tüm oyunları PC’de oynayan 400 milyon DAU’ya yakın, “dedi

Birlikte Çalışabilirlik, Hibritleştirme ve Oyunlaştırma

Ayrıca 2022 yılında blok zinciri tabanlı oyunlar ile kripto sektörünün diğer bölümleri arasında, her sektörün büyümesine yardımcı olmak için diğerlerini kullanmasıyla genişleyen ara bağlantılar görebilir.

Nigel Carlos, “Birlikte çalışabilirlik ve NFT blockchain oyunlarında kullanımı, Alien Worlds dahil birçok oyunda gördüğümüz trendler” dedi. NFT kullanıcılara fayda sağlama konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğu kanıtlandı ve blok zincir oyunlarında son derece faydalı olmaya devam edecek.”

Carlos ayrıca, diğer zincirlerden toplulukları ve likiditeyi çekmeye çalıştıkça, birlikte çalışabilirliğin birçok oyun için önemli bir büyüme stratejisi olacağını da ekliyor.

Oyun ve diğer kripto alanları arasında artan bir örtüşme temasıyla devam eden Dragos Dunica, daha fazla platformun kendilerini çeşitli şekillerde oyunlaştırmaya çalışacağını öne sürüyor.

“Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör de, diğer blok zinciri kategorilerinin yeniden tasarlanmasını sağlayacak olan oyunlaştırmaya yönelik genel eğilimdir. DeFi platformları buna bir örnek – zaten yeni kullanıcıları karmaşık, saf DeFi dapp’lerinden daha kolay getirecek GameFi tekliflerine doğru dönüyorlar ”dedi.

Bunun erken bir örneği, Solana (SOL) üzerinde çalışan ve Eylül ayında 4,1 milyon ABD doları tutarında başlangıç ​​sermayesi toplayan oyunlaştırılmış bir DeFi platformu olan DeFi Land’dir . Aralık ayının sonunda halka açık betasını başlattı ve finansallaştırılmış oyunlar/oyunlaştırılmış finans platformlarının büyük bir trendinin parçası olabilir.

NFT

Büyük Geliştiriciler ve Yayıncılar

2022’de görebileceğimiz bir diğer eğilim, büyük yayıncıların oyunlarında blok zinciri ve NFT öğeleriyle artan katılımı olacaktır.

Nigel Carlos, “Büyük oyun geliştiricileri, özellikle birden fazla endüstride blok zincirinin benimsenmesinin popülaritesine tanık olduktan sonra, oyun için blok zinciri ve kripto potansiyelini görmeye başlıyor” dedi.

Ona göre, birçoğu hala önümüzde uzun bir yol olduğunu iddia ederek yorgun kalmaya devam ederken, çok yakın bir gelecekte bazı büyük isimlerin blok zinciri alanına parmak bastığını görmeye başlayacağız.

NFT’lere ve kripto varlıklara yönelmek, EA ve Activision (yakın zamanda Microsoft tarafından satın alındı ) gibi yayıncıların ürünlerini potansiyel olarak yeni bir müşteri tabanına açacak ve aynı zamanda mevcut kullanıcılarına yeni ve heyecan verici ürünler sunmalarına olanak tanıyacak. Bu potansiyel pazar tarafından zaten fark edildi ve Dragos Dunica, blockchain oyunlarının şimdiden büyük bir iş haline geldiğini belirtti.

“Geçen yıl girişim kapitalistlerinin]alana 4 milyar ABD doları akıttığını gördü, bu da geleneksel oyunların aksiyonu kaçırma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geliyor” dedi.

Ancak Dunica, yerleşik geliştiricilerin gelişen kripto oyun alanına girmenin ve çeşitli nedenlerle zor olabileceğini öne sürüyor.

“ Blockchain projelerini alenen destekleyen Electronic Arts ve Ubisoft gibi şirketler, geleneksel oyuncuların tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Ana akım blok zincir projelerinde güvensizlik olmaya devam ediyor” dedi ve birçok kripto-yerli oyuncunun bunu yapabileceğini de sözlerine ekledi. geleneksel yayıncılara ve onların daha merkezi modellerine karşı doğal olarak dikkatli olun.

Yine de Dunica, 2022’de bunun çoğunu görmesek bile, er ya da geç, geleneksel yayıncıların ve geliştiricilerin alana bir dereceye kadar girmek zorunda kalacağını söylüyor.

“Geleneksel oyun geliştiricilerinin blok zinciri oyunlarına girdikçe gelirlerinin ne kadar artacağını veya azalacağını tahmin edemesem de, yeni gelir akışları yavaş yavaş eskilerinin yerini alacak. Kesin olarak söyleyebileceğim şey, oyun blok zinciri tabanlı ve oyuncu merkezli bir modele doğru ilerledikçe bireysel oyuncuların gelirlerinin artacağıdır” dedi.

Benzer şekilde, Michael Pachter, ilk katılım bir süre için temkinli kalabilirken, çoğu büyük şirketin dahil olacağını söylüyor.

“Bütün yayıncıların 2022’de, başka bir iş modeli kanıtlanana kadar düşük yatırım seviyeleriyle denemeler yapmasını bekliyorum. Hepsi oyun içi öğelerin tokenize edilebileceğini ve zaten bir değeri olduğunu takdir ediyor gibi görünüyor, ancak gerçek değerin oyuncuların NFT’leri takas etmesine izin vermek olduğunu anlamakta yavaşlar ”dedi.

Bu noktayı detaylandıran Pachter, mevcut modelin, daha sonra onları ilk satın alan oyuncular tarafından satılamayan dijital eşyaların satışına çok fazla dayandığını açıklıyor.

“Yayıncılar oyunculara arabayı, silahı, futbolcuyu satmak istiyor ve oyuncuların satın aldıkları eşyaları yeniden satmalarına izin verirlerse ikincil bir pazarın varlığının yayıncının satışlarını sınırlayacağından endişe ediyorlar” dedi.

Bununla birlikte, Pachter ayrıca, belirli bir NFT nin ekstra değerini yaratarak, yeniden satışların, belirli oyunları kumar olarak yeniden sınıflandırma riskini, yeterince şanslı olan oyuncular (bir NFT’yi ödediğinden daha fazla paraya satmak için) mümkün olduğu sürece, not eder. bir bahsi ‘kazanmış’ olarak kabul edilir.

“Bu, oyun içi satın alma yapılan birçok oyun için ciddi bir sorun ve tüm yayıncıların takas edilebilir NFT benimsemeden önce çok yavaş hareket etmelerini bekliyorum” dedi.

Devam Eden Momentum

Daha geniş kripto piyasasının bir gerileme yaşadığı göz önüne alındığında , Axie Infinity, Sandbox ve Alien Worlds gibi blok zinciri tabanlı oyunların ivmelerini sürdürüp sürdüremeyeceğini merak ettiğiniz için affedilirsiniz.

Jüri, belirli oyunların kendi başlarına kaçak popülerliğini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda hala kararsızken, analistler, blok zinciri tabanlı oyunların yalnızca orta ve uzun vadede büyüyeceği konusunda hemfikir.

“Her yeni oyunla ilginin artması çok daha olasıdır, bu nedenle hesap, yeni oyunların sayısının oyuncuların büyümesinden daha hızlı artıp artmayacağıdır. Bu muhtemel ve pazar geliştikçe Axie Infinity gibi erken hareket edenlerin daha yavaş büyümesi muhtemel” dedi Michael Pachter.

Aynı şekilde Nigel Carlos, kripto tabanlı birçok oyunun kalbindeki oyna-kazan modelinin oyuncuları oynamaya devam etmeye teşvik ettiğini açıklıyor.

“Bu oyunlar başarı, ustalık ve hakimiyet yaşama fırsatı sunuyor ve kullanıcılar oyun becerilerini geliştirdikçe güvenlerini ve yeterliliklerini artırıyorlar. Yalnızca kullanıcılara gerçek dünyada fayda sağlayan ekonomik teşviklerin faydalarını değil, aynı zamanda ilerlemenin ve stratejilerin birlikte öğrenilmesinin topluluk yönünü de kullanan kullanıcıların ağ etkilerini ilk elden gördük” dedi.

Tüm bunlar, pazardaki iniş ve çıkışlara rağmen, blok zinciri tabanlı oyunların önünde parlak bir geleceğe sahip olduğunu gösteriyor., ayı piyasasıyla karşı karşıya kalsa bile.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Oyunların Geleceği: Blockchain Oyun Sistemini Nasıl Dönüştürüyor?

Para Kazandıran NFT Oyunları 2022

RollerCoin ile Nasıl Para Kazanılır? 2022 Rollercoin Nedir? Nasıl oynanır?

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

NFT Alanında Dev Proje! AvaSharks Projesi Nedir? NFT’leri Nasıl Alınır?

2022’de Yükselmesi Muhtemel 3 Ucuz Metaverse/NFT Coin

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Cardano Yükselir mi? Alım fırsatı mı? ADA Fiyat Analizi Şubat 2022

Cardano Fiyat Analizi Şubat 2022

Sequoia Capital'dan Dev Yatırım!

Sequoia Capital, Kripto Paralara Dev Yatırım!