in ,

Kripto Çocuklar İçin Güvenli Mi? Çocuklar İçin Blok Zincirinin Riskleri Nelerdir?

Kripto çocuklar için güvenli mi? Çocuklar için blok zincirinin riskleri nelerdir? Çocuklar bu risklerden nasıl korunabilir?

Kripto çocuklar için güvenli mi? Çocuklar için blok zincirinin riskleri nelerdir? Çocuklar bu risklerden nasıl korunabilir? Ebeveynler çocukları için kripto yatırımı nasıl yapabilir? Bu yazımız çocuklarınızı kripto ve blok zinciri teknolojisinin risklerinden korumanız için bir rehber görevi görmektedir. Keyifli okumalar.

Kripto ana akım haline geliyor ve özellikle genç nesil arasında giderek popülerleşiyor. Crypto.com kısa süre önce dünya çapındaki kripto kullanıcılarının 2022”nin sonunda 1 milyara ulaşabileceğini tahmin ettiğini açıkladı. Diğer bulgular ise şöyle; 26 ile 41 yaş arasındakilerin servet oluşturmak için dijital varlık yatırımına yöneldiğini gösteriyor. Örneğin, 2021 yılında kişisel kredi şirketi Stilt tarafından yürütülen bir araştırma, kullanıcı verilerine göre kripto sahibi kişilerin %94’ünden fazlasının 18 ile 40 yaş arasında olduğunu gösteriyor.

kripto çocuklar İçin Güvenli mi

Kripto Çocuklar İçin Güvenli Mi?

Kripto çocuklar için güvenli mi? Kripto para birimine artan ilgi dikkate değer olsa da, bazıları 18 yaşın altındakilerin dijital varlıklarla etkileşim kurma biçimleriyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Bu zorluklar, UNICEF’in kripto para biriminin ana akım benimsenmesine ilişkin endişeler de dahil olmak üzere, küresel eğilimlerin çocuklar üzerindeki etkisini inceleyen son “2022’de Çocuklara Yönelik Beklentiler” raporunda vurgulandı.

UNICEF Küresel İçgörü ve Politika uzmanı Melvin Breton Guerrero, raporun kripto para birimleri hakkındaki bölümünü yazdı. Guerrero’ya göre, belgenin bu kısmı son derece alakalı çünkü kripto para birimi endüstrisi hala gelişiyor ve bu nedenle çocuk koruma önlemleri gerektiriyor:

Kripto para ile uğraşan üçün şahısların veya kendi kendilerine zarar vermelerinin çocuklara verebileceği zararı önlemek için adımlar atmamız gerekiyor. Hal böyle olunca 18 yaş altı çocukları da tıpkı internet gibi kripto para birimlerinin ve blockchain uygulamalarının günlük hayatın bir parçası olacağı bir geleceğe hazırlamamız gerekiyor.

Çocuklar Kripto Paranın Zararlarından Nasıl Korunur?

Çocuklar kripto paranın zararlarından nasıl korunur? Guerrero, konu kripto ve blok zinciri uygulamalarına erişim olduğunda çocuklar için resmi bir koruma olmamasına rağmen, dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden birinin yaş doğrulaması olduğunu ifade etti. “Reşit olmayanların blok zinciri uygulamalarıyla yanlış bir şekilde meşgul olmadıklarından veya kripto para birimlerini kötüye kullanmadıklarından emin olmanız gerekiyor” dedi.

Kripto para işlemlerinin anonimliği göz önüne alındığında, Guerrero, herkesin bir kripto para cüzdanı açabileceğini ve bunlara erişebileceğini ifade ediyor. Bazı çevirimiçi kripto para borsalarının kullanıcılarının yaşını sorgulamadığını da sözlerine ekleyen Guerrero, “Bir çocuk çeşitli kripto kripto cüzdanlarını kullanarak işlem yapabilir.” dedi.

Kripto söz konusu olduğunda teknik olarak herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamakla birlikte, çoğu büyük kritpo para borsası, kullanıcılarının 18 yaşında veya daha büyük olmasını sağlamak için Müşterinizi Tanıyın (KYC) gereksinimlerine sahiptir. Örneğin, Coinbase’in web sitesi, kullanıcıların hizmetlerine erişebilmek için 18 yaşında veya daha büyük olması gerektiğini açıkça belirtiyor.  Ancak bu politika Temmuz 2017’de uygulanmadan önce Coinbase , en az 13 yaşında olan kullanıcıların hizmetlerine ebeveyn izniyle erişmesine izin veriyordu.

Ebeveynlerin Çocukları İçin Kripto Yatırımı Nasıl Yapabilir?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Gemini reşit olmayanlar için saklama hesapları sunmaktadır. 25 Ocak’ta yayınlanan bir şirket blog yazısı, yeni hizmetin bir Gemini Frontier Fund portföy şirketi olan EarlyBird tarafından desteklendiğini ve ebeveynlerin çocuklarının finansal geleceklerine yatırım yapmalarına olanak tanıdığını açıklıyor.

EarlyBird’ün kurucu ortağı Caleb Frankel, teklifin ebeveynlerin çocukları adına yatırım yapabilmeleri için dijital varlıklara erişim sağlamaya odaklandığını söyledi ve ekledi:

Her hesap, 18 yaşın üzerindeki bir ebeveyn ya da vasi tarafından yönetilir. kriptonun dengeli bir modern portföyün parçası olduğuna ve dijital varlık piyasaları olgunlaştıkça ailelerin ve yeni nesil yatırımcıların eğitimine öncelik verdiğimize inanıyoruz.

Frankel, EarlyBird’ün yalnızca Gemini ile değil aynı zamanda güvenli bir kripto ekosisteminin geliştirilmesini sağlamak için düzenleyicilerle proaktif olarak çalıştığını da sözlerine ekledi. Hala ilerleme kaydedilirken Guerrero, yeni cüzdanların her zaman reşit olan biri tarafından oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Cüzdanları başlangıçta çocuklar oluşturmasa da Guerrero, bunun kripto fonlarını düzgün bir şekilde kullanmalarını sağlamak için bir çözüm olduğuna inanıyor.

kripto güvenliği ve çocuklar

Blok Zincir Çocuklar İçin Riskli Mi?

Blok zinciri çocuklar için riskli mi? Kripto para birimleriyle ilişkili endişelere ek olarak, blok zinciri teknolojisi reşit olmayanlar için istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Örneğin Guerrero, kaydedilen bilgiler kalıcı ve değişmez olduğu için blok zincirinin çocuklar için zararlı olabileceğini ve bu değişmezliğin mevcut düzenlemelerle çelişebileceğini ifade etti:

Blok zinciri, tanımı gereği bilgilerin silinmesine izin vermez. Peki bu durumda çocukların verilerini nasıl koruyabiliriz.,

Neyse ki, bazı kuruluşlar bu cephede ilerleme kaydediyor. Örneğin, UNICEF dijital para biriminin benimsenmesi ve çocuklarla ilgili zorlukların farkına varırken, kuruluş blok zinciri teknolojisinin iyilik için kullanılabileceğinin farkındadır.

UNICEF İnovasyon ofisi girişim ekibinin lideri Sunita Grote, ofisin girişim fonu aracılığıyla blockchain kullanımını araştırdığını ifade etti ve ekledi “Bu fon, çocuklar için sonuçları hızlandırma potansiyeline sahip açık kaynaklı çözümleri test etmek için tohum finansmanı sağlıyor. Blockchain, keşfetmekte olduğumuz teknoloji alanlarından biri.”

 Blok Zincirinde Çocuklar Nasıl Korunur?

Reşit olmayanlar açısında kripto ve blok zinciri ile ilgili riskler göz önüne alındığında, Guerrero, çocukların güvenliğini sağlamaya yardımcı olmanın blok zinciri ve kripto para topluluğuna bağlı olduğunu belirtti. “Blok zinciri ve kripto topluluğu, çocuk hakları topluluğu ile aktif olarak etkileşim kurmak için daha derin teknik anlayışlarını kullanmalı” dedi.

Bir çözüm olarak Guerrero, blokchain uygulamalarının yerleşik KYC gereksinimlerine sahip olması gerektiğini düşünüyor. Bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir, çünkü KYC’nin kripto cüzdanları ve borsaları için açık bir sorun olmaya devam ettiğine de inanıyor. KYC gereklilikleri zorlayıcı olsa da Guerrero, daha fazla eğitim aracına sahip olmanın kripto ve blok zinciri ile ilgilenen reşit olmayanların güvenliğine fayda sağlayacağını belirtti. Halihazırda çeşitli eğitim girişimleri yürütülmekte olduğu için bu, şu an için daha gerçekçi bir çözüm olabilir.

Örneğin, 202’de Gemini, fiat ödülleri kazanırken öğrencilere finansal okuryazarlık öğreten bir uygulama olan Learn & Earn ile bu bilince öncülük etmeye başladı. Borsalardan gelen girişimlere ek olarak, bazı hükümetler gençlere  kripto hakkında bilgi vermeyi üstleniyor. Geçen yıl Kolombiya, gençleri kripto para birimlerine ve borsaya yatırım yapma konusunda eğitmek için tasarlanmış bir mobil uygulama, masa oyunu ve kitabı piyasaya sürdü.

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

XRP, SOL ve ADA’yı Geride Bıraktı! Yeni Fiyat Artışı mı Geliyor?

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

FTX’ten Sam Bankman-Fried: “Kripto daha sıkı düzenlenmeli!”

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Decentraland Metaverse'de Ne Yapabilirsiniz?

Decentraland Metaverse’de Ne Yapabilirsiniz?