in ,

Apple Pay ve Google Pay’den Yaptırım!

Apple Pay ve Google Pay Yaptırım Uygulanan Rus Bankalarından Kartlarla Kullanılamaz hale geliyor

Rusya Merkez Bankası, yaptırım uygulanan beş Rus bankasının müşterilerinin kartlarını Apple Pay ve Google Pay ile ödeme yapmak için kullanamayacaklarını söyledi.

Apple Pay ve Google Pay Ödeme

Söz konusu bankalar, duyuruya göre VTB Group , Sovcombank , Novikombank , Promsvyazbank ve Otkritie bünyesindeki bankaları içeriyor . Bankaların tümü, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Batılı hükümetler tarafından yaptırıma uğradı.

Duyuruda, Apple Pay ve Google Pay  ödeme yapmak isteyen bu bankalardan kart sahiplerinin Rusya dışında ve “yaptırımları destekleyen ülkelerde kayıtlı” e-ticaret platformlarında alışveriş yaparken kullanamayacakları belirtildi.

Merkez bankası, yaptırım uygulanan bankaların yanı sıra diğer tüm bankalardan alınan kartların ve diğer ödemelerin Rusya içinde normal şekilde işlemeye devam edeceğini vurguladı.

Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre , Moskova’da bazı sakinler, Rusya’da para çekme limitlerinin uygulanacağına dair korkular arttıkça, dün nakit çekmek için ATM’lerde sıraya girdiler .

Kripto paranın özellikleri bölgede öğrenildikçe  hem Rusya’da hem de başka yerlerde Bitcoin (BTC) kriptosunun benimsenmesine bir başka destek sağlayabilir .

Google ve Apple, ödeme yaptırımların hizmetlerini nasıl etkileyeceği konusunda henüz yorum yapmadı. Ancak Perşembe günü yaptığı bir konuşmada ABD Başkanı Joe Biden, yaptırım uygulanan bankalar hakkında “Amerika’da sahip oldukları her varlığın dondurulacağını” ve Batı’nın “Rusya’nın dolar, euro, pound ve yen cinsinden iş yapma kabiliyetini sınırlayacağını söyledi. küresel ekonominin bir parçası olmak.”

ABD dışında, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Japonya ve Avustralya, Rus finans kurumlarının elindeki varlıkların dondurulması da dahil olmak üzere Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulayacaklarını söylediler.

Euronews’in haberine göre AB, Ukrayna’nın işgaline tepki olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve dışişleri bakanı Sergei Lavrov’un mal varlıklarını dondurmak için de görüşmelerde bulunuyor. Ancak bu varlıkların dondurulması, cezalandırıcı olmaktan çok sembolik bir harekettir.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Altcoin (MATIC, Chainlink, SAND) Fiyat Analizi: 27 Şubat

Kripto Çocuklar İçin Güvenli Mi? Çocuklar İçin Blok Zincirinin Riskleri Nelerdir?

Decentraland Metaverse’de Ne Yapabilirsiniz?

2022’de En İyi 10 NFT Pazar Yeri

Mitoloji İle NFT’yi Birleştiren Dev Proje! Mini Myth Projesi Nedir?

NFT Alanında Dev Proje! AvaSharks Projesi Nedir? NFT’leri Nasıl Alınır?

BabyRider NFT Koleksiyonu Nasıl Alınır? BabyRider Oyunu Ne Zaman Çıkacak?

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Rus Rublesi'ne SWIFT Hareketi

Rus Rublesi’ne SWIFT Hareketi!

USDT, Rus Rublesi Karşısında Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti