in ,

Taraftar Tokenları Nedir? En İyi Beş Taraftar Tokenı!

Bu yazıda, futbol taraftar tokenlarının ne olduğunu, nasıl çalıştıklarını ve piyasa değerine göre en iyi beş taraftar tokenını açıklayacağız.

Taraftar token nedir? Taraftar tokenları nasıl çalışır? Hangi uygulama ve borsalardan satın alınabilir? Hangi futbol kulüpleri taraftar tokenı çıkardı? Bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını yazımızda bulabileceksiniz. Keyifli okumalar.

Giderek daha fazla futbol kulübü, taraftar tokenları adı verilen yeni bir dijital varlık türü yayınlayarak gelirlerini artırmak için kripto endüstrisine yöneliyor.

Bu yazıda, futbol taraftar tokenlarının ne olduğunu, nasıl çalıştıklarını ve piyasa değerine göre en iyi beş taraftar tokenını açıklayacağız.

Taraftar Token Nedir? (Fan Token)

Taraftar token nedir? Taraftar tokenları, hayranlara özel promosyonlar, ürünler veya spor ve eğlence çevrelerindeki etkinlikler gibi üyelik avantajlarına erişim sağlayan yardımcı program tokenlarıdır.

Ek olarak, taraftarlara forma tasarımları, belirli oyunlara katılan oyuncular gol müziği gibi küçük kulüp kararlarına oy verme şansı tanıyor. Bir taraftar tokenına sahip sahip olmak, en sevdiğiniz oyuncuyla tanışma, VIP koltukları ve diğer benzersiz avantajlar dahil olmak üzere VIP ödüllerinin kilidini açma şansıda verebilir. Ne kadar çok token tutarsanız, erişiminiz ve ekip yönetimindeki etkiniz o kadar artar.

Taraftar tokenları, bir takımın özel hatıralarına erişmek ve bunları elde etmek için de kullanılabilir. Bu nadir eşyaların değeri zamanla artma eğilimindedir ve bu olduğunda, yalnızca hatıralara erişimi olan hayranlar daha fazla şeyden yararlanma fırsatına sahip olacaktır. Yine de bu nadir eşyalar bazı futbol kulüpleri tarafından satılan dijital koleksiyonlar (NFT) arasında bir ayırım yapılmalıdır.

Esasen, taraftar tokenları bir kulüp üyeliğine benzer, alışılmışın dışında bir taraftar katılımı biçimi sağlar.

Taraftar Tokenları Nasıl Çalışır?

Taraftar tokenları nasıl çalışır? Hayranlar, taraftar tokenlarını satın alabilir ve diğer kripto paralar gibi takas edebilirler. Bir taraftar tokenının fiyatı, kripto piyasası ve kulüp destekçileri arasındaki popülaritesi gibi dış etkilere bağlıdır.

Taraftar tokenları sunana kulüplerin çoğu, bunu, taraftar tokenlarının ilk satışını ve müteakip ticaretini organize eden blok zinciri şirketi Socios aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Binance gibi diğer platformlar mevcut olsa da, Socios modeli muhtemelen taraftar tokenlarının nasıl çalıştığına dair en iyi örneği veriyor.

Socios, tipik olarak futbol kulüplerine minimum bir miktar öder ve uygulamasında taraftar tokenı satışlarından elde edilen gelirin bir yüzdesini paylaşır. İlk satış sırasında, taraftar tokenları sabit bir fiyattan satılır ve ardından ikincil piyasaya giderler.

Token satışı belirli bir eşiğe ulaşırsa, şirket sonraki işlem ücretlerinden kar elde eder ve her bir token satışından %50 komisyon alır. Kalan bakiye kulübe aktarılır.

Daha sonra, tokenlar belirli bir süre, genellikle yıllar boyunca, önceden belirlenmiş bir tedarik limitine ulaşana kadar partiler halinde serbest bırakılır. Bir kulübün tercihine bağlı olarak, token sahibinin kullanabileceği oy sayısını sınırlamak için belirli önlemler alınabilir.

Socios tarafından verilen taraftar tokenları, Ethereum (ETH) blok zincirinin bir çatalı olan Chiliz protokolüne dayanmaktadır. Gerçekten de Socios, özel platform içi para birimi olarak Chiliz yerel kriptosu CHZ’yi kullanır.

Diğer bir deyişle, tüm taraftar tokenları, tüm platform içi oylamayı yürütmek için akıllı sözleşmeler kullanarak Chiliz’de basılıyor.

Taraftar tokenlarını bazı merkezi borsalarda satın alabilirsiniz, ancak diğer taraftar tokenları henüz listelenecek kadar büyük olmayabilir. Bu durumda, taraftar tokenlarını merkezi olmayan borsalarda takas edebilirsiniz.

Taraftar Tokenı Çıkaran Futbol Kulüpleri

İşte piyasa değerine göre sıralanmış en iyi beş taraftar tokenı:

Taraftar token nedir

PSG Fan Token ($15.12)

PSG, kripto piyasa değeri açısından 684. sırada yer alıyor. Taraftar tokenı 20.000.000 PSG ile sınırlandırılmıştır ve dolaşımdaki 3,1 milyon PSG arzına sahiptir.

PSG’yi Binance’da alıp satabilirsiniz. Avantajları arasında ücretsiz maç biletleri, ürünler, toplantı oyuncuları vb. şeyleri içerir.

Taraftar token nedir? Fan token nedir?

Manchester City (CITY) Fan Token ($10.49)

CITY, kripto piyasa değeri açısından 738. sırada yer alıyor. Taraftar jetonu 20.000.000 token ile sınırlandırılmıştır ve dolaşımda 3,8 milyon token arzına sahiptir.

Paribu borsasında CITY ticareti yapabilirsiniz. Avantajları, ürün ve uygulama oylama ayrıcalıklarından özel indirimleri içerir.

Atletico Madrid (ATM) Fan Token ($7.09)

ATM, kripto piyasa değeri açısından 849. sırada yer alıyor. Taraftar tokenı 10.000.000 ATM tokenı ile sınırlandırılmıştır.

ATM”yi Binance üzerinden satın alabilir ve satabilirsiniz.

FC. Barcelona (BAR) Fan Token ($8.74)

BAR, piyasa değeri açısında 886. sırada yer alıyor. Taraftar tokenı 40.000.000 BAR ile sınırlandırılmıştır ve dolaşımdaki 3 milyon BAR arzına sahiptir.

BAR tokenı Binance üzerinden satın alabilir ve takas edebilirsiniz. Faydaları arasında yönetim, ödüller ve bahis yer alıyor.

Juventus (JUV) Fan Token ($8.48)

JUV, piyasa değeri açısından 923. sırada yer alıyor. Taraftar tokenı 20.000.000 ile sınırlandırılmıştır ve dolaşımdaki 2,7 milyon JUV arzına sahiptir.

Binance’dan JUV satın alabilir ve takas edebilirsiniz.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?

Dinos Topia NFT Projesi Nedir?