in ,

FC Barcelona Kendi Kripto Para Birimini Oluşturmayı Planlıyor

Barcelona kripto para birimini çıkarmaya hazırlanıyor. Barcelona coin kullanım alanları neler?

Barcelona kripto para birimini çıkarmaya hazırlanıyor. Barcelona coin kullanım alanları neler? FC Barcelona NFT ve metaverse alanında da çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Barcelona Kripto Para Birimini Oluşturacak

ESPN tarafından hazırlanan bir rapora göre, İspanyol futbol devi FC Barcelona kripto para birimini oluşturmak istiyor.

Joan Laporta, bu hafta Barselona”daki Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamada, kulübün kendi kripto para birimini ve kendi metaverse’ni geliştirmek istediği için kripto işletmeleriyle ilişkilendirilme tekliflerini reddettiğini söyledi. Laporta:

Kendi kripto para birimimizi oluşturmak istiyoruz ve bunu kendimiz yapmalıyız.

Büyük futbol kulüplerinin aksine, Barcelona taraftarları tarafından işletiliyor. Kulübün yönetimi hissedarlardan ziyade 160.000 üye etrafında inşa edilmiştir. Forbes’a göre 2021’de dünyanın en değerli futbol kulübü FC Barcelona.

Laporta, “Arkamızda büyük şirketler veya hissedarlar yok. Bu bizi yaratıcı, yenilikçi, cesur olmaya ve spor endüstrisini çevreleyen birçok alanda bir adım önde olmaya zorluyor.”

Laporta, kulübün yakın gelecekte bir dizi değiştirilemez token (NFT) piyasaya süreceğini belirtti.

Bu noktada Barcelona’nın kriptosunun ne için kullanılacağı, Socios tarafından sunulanlara benzer bir taraftar tokenı mı yoksa bilet ve ürünler için bir ödeme aracı mı olacağı henüz belli değil.

barcelona kripto para

Barcelona’dan Kripto Para Ve NFT Hamlesi

Barcelona başkanı Joan Laporta, kulübün kendi kripto para birimini geliştirmenin yanı sıra bir Barça metaverse dedikleri şeyi yaratmaya çalıştığını duyurdu.

Mobil Dünya Kongresi 2022’nin ilk gününde konuşan Laporta, ekibin dijital inovasyonla nasıl başa çıkmak için çalıştığını ve ayrıca kendi NFT’leni yaratacaklarını ifade etti. Başkan mevcut yeniliğie uymanın gidilecek yol olduğunu ve takımın bunu kaçırmak istemediğini ifade etti.

İlginç bir şekilde, Kasım 2021’de Barcelona, Ownix ile birlikte NFT pazarına girmeyi planladı, ancak haberi duyurduktan 5 gün sonra anlaşma iptal edilmişti.

NFT pazarının halihazırda AC Milan, Bayern Münih ve PSG’de dahil olmak üzere dünya çapında birkaç futbol takımı tarafından ele geçirildiğini belirtmekte fayda var.

Barcelona’nın Spotify ile anlaşmadan önce çeşitli kripto para borsalarından alınan 70 milyon Euro değerindeki sponsorluk anlaşmalarını reddettiğini hatırlatmakta fayda var.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler:

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

Cardano Fiyat Analizi Şubat 2022

FTX’ten Sam Bankman-Fried, yeni bir röportajda kriptonun daha sıkı düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

USDT, Rus Rublesi Karşısında Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini Kaydetti

Ukrayna'ya 20 Milyon USD'ye Yakın Kripto Bağışı!

Ukrayna’ya 20 Milyon USD’ye Yakın Kripto Bağışı!