in ,

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engelledi!

Samourai Cüzdanı, Wasabi Halihazırda Bazı Bitcoin İşlemlerini Engellemeye Geçerken CoinJoin İhtiyacını Savunuyor

Bitcoin (BTC) için bir mobil yazılım cüzdanı olan Samourai Wallet , CoinJoin olan ihtiyacı  savundu ve bunların madeni para karıştırıcıları ile aynı olmadıklarını, bunun yerine kullanıcılara halka açık blok zincirleri tarafından sunulmayan “temel finansal gizlilik” sağladıklarında ısrar etti.

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı’na (NCA) CoinJoins’in düzenlenmesini talep eden ayrıntılı bir yanıtta Samourai Cüzdan, “kripto karıştırıcılar” ile cüzdanda kullanılan açık kaynaklı yazılım algoritmaları olan CoinJoins arasında net bir ayrım olduğunu savundu.

Bir “mikser”, “kriptonun, mevduatla ilgisi olmayan kriptoyu geri göndermeyi vaat eden üçüncü taraf bir emanetçinin kontrolüne gönderildiği bir saklama sistemidir.” Buna karşılık, kullanıcılar CoinJoins’deki madeni paralarının tam velayetini elinde tutar ve fonlar hiçbir zaman herhangi bir üçüncü tarafa aktarılmaz.

CoinJoin Nedir?

Basit bir ifadeyle, CoinJoin, tüm tarafların aynı miktarda kripto koyduğu ve çıkardığı bir tür ortak Bitcoin işlemidir, ancak işlemde adreslerin karıştırılması, madeni paraların kökeninin izlenmesini zorlaştırır.

Samourai ayrıca Bitcoin gibi halka açık blok zincirlerinin herkesin zaman, miktar ve diğer bilgiler dahil olmak üzere tüm işlemlerin bazı önemli ayrıntılarını görmesini sağladığını söyleyerek CoinJoins’e olan ihtiyacı vurguladı. Cüzdan, hiçbir normal insanın mevcut finansal sistemde böyle bir duruma tahammül etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Cüzdan ekibi ayrıca, kullanıcılarının büyük çoğunluğunun yasalara uygun olduğunu ve bu temel düzeydeki finansal gizliliği elde etmek için CoinJoin yazılımını kullandığını iddia etti.

Bu, NCA’nın CoinJoins’in düzenlenmesini istediği ve bunları, kullanıcıların halka açık blok zincirlerindeki işlemleri gizlemelerine olanak tanıyan ve onları izlemeyi zorlaştıran merkezi olmayan “kripto karıştırıcılar” olarak adlandırdığı rapora bir yanıttır . NCA’nın, CoinJoins koordinatörlerini düzenlemeyi ve onları kara para aklama yasalarına uymaya zorlamayı, müşteri kontrolleri yapmalarını ve yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı Bitcoin izlerini denetlemelerini zorunlu kılmayı amaçladığı bildiriliyor.

Mali İşler Başkanı Gary Cathcart, “Bunlar, suçluların bir nakit işinin bankacılık sistemi aracılığıyla parayı meşru kılmak için nasıl kullanılabileceğine benzer şekilde, cezai nakitleri çalkalayarak, kökenlerini ve denetim izini gizleyerek ‘katmanlı’ bir hizmet sağlamak için kullanılabilirler,” dedi. NCA’daki soruşturmanın Financial Times’a bildirildiği bildirildi.

Öte yandan Samourai, CoinJoin’in ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olduğunu ve etkin bir şekilde düzenlenemeyeceğini ekleyerek NCA ile “fonların mülkiyetini ve muhafazasını alan merkezi karıştırıcıların incelenmesi ve önlenmesi gerektiği” konusunda hemfikirdi.

CoinJoin

Bir Bitcoin girişimcisi ve CoinPrices.io’nun kurucu ortağı Matt Odell de benzer bir görüşe sahipti ve “herkes bu kara listeye almayan rakip bir koordinatörü yönetebilir ve kullanıcılar buna geçebilir” dedi.

Bu arada, başka bir cüzdan görünüşte baskıya katlandı. Bitcoin gizlilik cüzdanı Wasabi’nin arkasındaki şirket olan zkSNACKs , CoinJoin hizmetinden belirli bitcoin işlemlerini yasaklayacağını  zaten duyurdu.

Wasabi geliştiricisi gibi görünen Twitter kullanıcısı Rafe, bu hareketin şirketi korumak için gerekli olduğunu söyledi.

Rafe, “Koordinatörü kullanarak bu bilgisayar korsanlarının ve dolandırıcıların sayısını en aza indirerek ve başımızı belaya sokarak şirketi ve projeyi korumaya çalışıyoruz.” Dedi. “Bu şirketin hakkı olmalı ama inan bana, hiçbirimiz bundan memnun değiliz.”

Wasabi Cüzdan yaratıcısı ve baş geliştirici Adam Ficsor, cüzdanın bazı harcanmamış işlem çıktılarını (UTXO’lar) nasıl kara listeye almayı hedeflediğini detaylandırarak, bir Telegram gönderisinde bir zincir gözetim şirketi kiralamak zorunda kalacaklarını söyledi.

Şu an itibariyle Wasabi, UTXO kara listeye almayı başlatmadı. Bitcoin Takeover Podcast ve dergisinin sunucusu ve editörü Vlad Costea’ya göre, yeni önlemin birkaç ay içinde başka bir güncellemeyle gelmesi bekleniyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin

Heroes of Mavia, Esports Odaklı P2E Oyun için Tribe ile Güçlerini Birleştirdi!

Birleşik Krallık Kripto Düzenlemesi Çağrısında Bulundu!

Cardano, 200.000 Dolarlık TVL’yi Kırdı. Bitcoin 100.000 Dolara Ulaşabilir.

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

ApeCoin Borsalarda İşlem Görmeye Başladı. ApeCoin Fiyat Analizi 2022.

Bored Ape Yat Kulübü ‘ApeCoin’ Token’ı Piyasaya Sürdü

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor

Bitcoin ve Kripto Piyasası ABD Faiz Artışından Sonra Yükseliyor