in , ,

Birleşik Krallık Kripto Düzenlemesi Çağrısında Bulundu!

Birleşik Krallık Suç Ajansı, Suçlular Üzerindeki Kısıtlama Ortasında Kripto Karıştırma Düzenlemesi Çağrısında Bulundu

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı (NCA), ülkenin yetkililerini, çok taraflı Bitcoin (BTC) işlemlerini mümkün kılan merkezi olmayan kripto para yazılım karıştırıcılarını düzenlemeye çağırdı ve sürecin suçlular tarafından yasadışı kaynaklardan para aklamak ve tespit edilmekten kaçınmak için kullanılabileceğini iddia etti. Birleşik Krallık Kripto 2022

Ulusal Suç Ajansı’ndaki mali soruşturmanın başkanı Gary Cathcart, Financial Times’a şunları söyledi :

Kripto para yazılım yeniden karıştırılmasını ve yeniden dağıtılmasını sağlayan açık kaynaklı yazılım kullanılarak, süreç “bir ‘katmanlama’ hizmeti sağlamak, suç parasını çalkalamak, kökenlerini ve denetim izini gizlemek için kullanılabilir, tıpkı bir nakit işinin suçlular tarafından nasıl kullanılabileceğine benzer şekilde. bankacılık sistemi aracılığıyla nakdi meşrulaştırıyor.”

kripto para yazılım

 

Siber güvenlik firması Intel 471 tarafından Kasım 2021’de yapılan bir analiz , suç kazançlarının kaynağını gizlemede kripto para yazılım  karıştırmanın rolü hakkında fikir veriyor. Cüzdanlardan biri, Haziran 2020 ile Temmuz 2020 arasında 54 BTC’yi (2,1 milyon ABD Doları) aşan BTC işlemlerini gerçekleştirdi.

NCA, süreci düzenleyerek, yetkililerin karıştırıcıları İngiltere’nin kara para aklama karşıtı düzenlemelerine uymaya, müşteri kontrolleri yapmaya ve kripto sahiplerinin belirlenmesine izin verecek denetim izlerini takip etmeye zorlayabileceğini söylüyor.

Cathcart, bu sayede İngiliz kolluk kuvvetlerinin fidye yazılımı saldırıları, dolandırıcılık, devlet destekli suçlar ve terörizm de dahil olmak üzere “genellikle ciddi suç faaliyetlerini” düzgün bir şekilde araştırabileceğini söyledi.

NSA, CoinJoin gibi devlet kurumları tarafından artan incelemelerle karşı karşıya kalan Wasabi Wallet’ın bir parçası olan bir BTC karıştırma hizmeti olan CoinJoin, cüzdanın kurucu ortağı Adam Ficsor tarafından onaylandığı gibi, son zamanlarda yasadışı faaliyete bağlı Bitcoin’i kara listeye almaya başladı.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Bitcoin ve Ethereum AB’den Destek Aldı!

Soruşturma Altındaki Kripto Suç Vakaları

Eda Zamanpur Animal Babes NFT Sergisi 8 Mart’ta Başlıyor!

 

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

instagram nft

İnstagram’da NFT Özelliği!

modex token

MODEX Token, Yeni Web 3.0 Yetenekleriyle Yenilendi