in , , ,

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

600.000 rubleden (8.000 $) fazla kripto para birimi işlemlerinin beyan edilmesi gerekecek; aksi takdirde suç olarak kabul edilebilir.

600.000 rubleden (8.000 $) fazla kripto para birimi işlemlerinin beyan edilmesi gerekecek; aksi takdirde suç olarak kabul edilebilir. Rusya Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

 

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin'i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Rusya Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Rusya’daki hükümet ve merkez bankası kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceği konusunda bir anlaşmaya vardı. Rusya hükümeti ve merkez bankası şu anda kriptoyu 18 Şubat’ta piyasaya sürülecek olan dijital finansal varlıklar yerine “para birimlerinin bir analoğu” olarak tanımlayacak bir yasa taslağı üzerinde çalışıyor.

Bankacılık sistemi veya lisanslı aracılar aracılığıyla Kommersant, Rusya Federasyonu’nda Bitcoin (BTC) işlemlerinin ve kripto para birimine sahip olmanın yasak olmadığını; ancak, bunlar bir “dijital döviz düzenleyicisi” (bir banka) veya ülkede lisanslı bir eşler arası değişim aracılığıyla yapılmalıdır. Rapor ayrıca, 600.000 rubleden (8.000 $) fazla kripto para birimi işlemlerinin beyan edilmesi gerektiğinin altını çiziyor; aksi takdirde suç olarak kabul edilebilir. Ödeme olarak kripto paraları yasa dışı olarak kabul edenler para cezasına çarptırılacaktır.

Bu haber, Rus hükümetinin dijital para birimlerini nasıl ele alacağına dair aylarca süren spekülasyonların ardından geldi. Bu kararın Rusya’daki işletmeler ve vatandaşlar için ne anlama geleceği hala belirsiz olsa da ülke yavaş yavaş kripto para fikrine ısınıyor gibi görünüyor. İlgili: Rus merkez bankası ülkenin ilk dijital varlık yöneticisini kaydetti ocak ayında Rusya Merkez Bankası, endüstrinin spekülatif doğası hakkında uyarıda bulunan bir raporda ülke çapında bir kripto yasağı çağrısında bulundu. Banka ayrıca, finansal firmaların dijital varlıkları yasaklama teklifinin bir parçası olarak kripto işlemlerini kolaylaştırmamaları gerektiğini belirtti. Ancak teklif, Rusya Maliye Bakanlığı’nın muhalefetine yol açtı.

Merkez bankasının yasaklama çağrısından birkaç gün sonra, bakanlık yetkilisi Ivan Chebeskov, hükümetin kriptoyu tamamen yasaklamak yerine düzenlemesi gerektiğini söyledi. Toplam yasağın Rusya’nın teknolojide geri kalmasına neden olabileceği konusunda uyardı. Başkan Vladimir Putin’in ülkenin kripto madenciliği sektörünü düzenleme çabalarını desteklediğine dair raporlar da ortaya çıktı.

 

KriptoHaber: Ekonomi Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak!

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Bitcoin ve Ethereum Kaç Dolardan İşlem Görüyor?

Bitcoin 43.000$ Üzerine Tırmanıyor, Analistler Uzun Vadede de Boğa Görüyor

Bitcoin Madenciliği

Polonyalı Madenci, Bitcoin Madenciliği İçin Güneş Panelleri Kullanarak Bu Teknolojiyi Ticarileştiriyor ve Evini Isıtıyor