in ,

Polonyalı Madenci, Bitcoin Madenciliği İçin Güneş Panelleri Kullanarak Bu Teknolojiyi Ticarileştiriyor ve Evini Isıtıyor

Güneş Panelleri Kullanarak Evini Isıtacak

Bitcoin (BTC) madencilik faaliyetlerinin karbon ayak izini azaltmaya ve elektrik faturasını azaltmaya kararlı olan Polonyalı madenci Paweł Wojciechowski, kriptoyu çıkarmak için fotovoltaik (PV) modüller kullanmaya başladı ve fazla ısıyı evindeki suyu ısıtmak için tahsis etti. Wojciechowski, bilgi birikimine yönelik artan talep doğrultusunda, teknolojiyi ticarileştirmeye karar verdi.

Polonya’nın batısındaki Gniezno’da bir bilişim şirketi işleten Wojciechowski, Polonyalı bir haber sitesine  tüketicilere buluşunu anlatacağını söyledi. Isıtma sistemi ve kripto madenciliği dişlisi tarafından üretilen ısıyı kullanır.

“Bunu yapmak için  tesisatçıya ihtiyacınız olacak, ancak süreç karmaşık değil. Bu kazanın ısı üreten bir cihaza bağlanması gerekir. Benim durumumda, bu benim kripto para madenciliği ekipmanım” dedi.“

Bitcoin Madenciliği

 

 

Bitcoin Madenciliği Ne Kadar Elektrik Tüketiyor?

Madencinin bitcoin madenciliği donanımı, 24 saatte 38 Kilowatt (kWh) elektrik gerektirir. Karşılaştırıldığında, ortalama bir buzdolabı aynı dönemde 0,8 kWh kullanır. Bitcoin madenciliği operasyonları hane halkının enerji kullanımını artırdığından, Wojciechowski başlangıçta evinin çatısına 31 panel kurmaya karar vererek toplam 9.9 Kilowatt tepe (kWp) kapasite elde etti. Daha sonra, yaklaşık 20 kWp kapasiteye ulaşmak için aynı sayıda panel kurmaya karar verdi.

Güneş Panelleri Kullanarak Evini Isıtacak

Wojciechowski, ürününü geliştirmek için ısıtma çözümleri üretiminde uzmanlaşmış bir fabrika ve ayrıca adı açıklanmayan bir yabancı kimya şirketi ile ilişkiler kurduğunu söylüyor.

“Girişimciye göre, “Bu şekilde, üst düzey uzmanlara ve asla kendi başımıza inşa edemeyeceğimiz bir kimya laboratuvarına erişim sağladık”.

Wojciechowski, bu işbirliğinin, şirketinin kripto madenciliği donanımının batırıldığı bir kimyasal madde edinmesine izin verdiğini söyledi. Bileşik “yalnızca elektronik ekipman için değil, insanlar için de güvenli”. Aracın kullanılmasıyla, dişli, ısısını ısıtma sistemine iletir ve daha sonra bunu Wojciechowski’nin evine dağıtır.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Rusya Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Bitcoin 43.000$ Üzerine Tırmanıyor, Analistler Uzun Vadede de Boğa Görüyor

Bitcoin ve Ethereum Kazançları Kontrol Altına Alıyor!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin'i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

El Salvador

El Salvador, Mart Ayında Bitcoin Tahvil İhracının Gözünü Açtı,