in , ,

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

Tahminlerin %6’lık bir vergi dilimine dayalı olduğunu ve düzenlemeler yapıldığında farklı olacağını belirtti.

Tahminlerin %6’lık bir vergi dilimine dayalı bir genel bakış olduğunu ve düzenlemeler yapıldığında farklı olacağını belirtti. Rusya Kripto Vergisi!

Yetkililer tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Rusya hükümetinin her yıl 1 trilyon rubleye (13 milyar dolar) kadar kripto vergisi toplaması bekleniyor.

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

Yerel bir Rus yayını olan The Bell, hükümetin yıllık vergi gelirini tahmin eden analistlerin notunu eline geçirdiği bildiriliyor. Mektubun yazarlarına göre, Ruslar kriptoda %12 yani yaklaşık 214 milyar dolar tutuyor. Önemli sayıda borsa dışı piyasaların (OTC) kripto ticareti ile birlikte, yabancı borsalardaki kullanıcı sayısının yaklaşık 10 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Devlet kurumu, en basit vergi uygulamasının bile kripto vergi gelirinde 146 milyar ila 1 trilyon ruble arasında herhangi bir yerde üretebileceğine inanıyor.

Notlarda iki olası vergilendirme yöntemi öneriliyor: biri borsalar, aracılar ve OTC masaları gibi kripto platformları için, diğeri ise yatırımlar ve kriptodan elde edilen gelirler için. Analitik grubun tahminlerine göre, devlet, %6 taban vergi ile kripto platformlarından yılda 90 ila 180 milyar ruble (2,4 milyar dolar) gelir elde edebilir ve kriptoyu vergilendirerek 606 milyar ruble (8 milyar dolar) daha gelir elde edebilir.

Şu anda %6’lık bir temel vergi varsayıldığında, 200 milyar dolarlık toplam kripto piyasası, madencilik endüstrisi olmadan tahmini olarak 12 milyar dolarlık bir gelir üretecektir. Rusların küresel kripto varlıklarının %12’sine kıyasla küresel servetin yalnızca %1’ine sahip olduklarını belirtmek de önemlidir.

Hükümet raporunda çoğu hesaba katılmayan, oldukça dağınık ve düzensiz kripto madenciliği endüstrisine de dikkat çekiyor. Notta, tahminin tamamen basit vergi matrahına dayandığı ve orijinal vergilendirmenin pazarın gerçek büyüklüğüne göre çok farklı görünebileceği bildirildi.

Rusya, merkez bankasının kripto madenciliği ve ticaretine yönelik kapsamlı bir yasaklama önerisinin reddedilmesinin ardından büyük kripto pazarını düzenleme planları yapmakta.

 

KriptoHaber: Ekonomi Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme

İran Uluslararası Ödemelerde Kripto Para Kullanacak!

Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası, Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kabul Etti!

Tüm Gözler Asya’da! Kriptonun Çin Sonrası Yeni Bölümü!

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

9 Comments

shiba inu coin nedir ?

Sandbox VS Shiba Inu 2022’de Kazanan Kim Olacak?

Bitcoin, Ethereum ve Kazançları, THETA ve SLP Rallisi'ni Azaltıyor!

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin Kazançları, THETA ve SLP Rallisi’ni Azaltıyor!