in , , , , ,

Oyun Oynayarak Sanal(Kripto) Para Nasıl Kazanılır? 2022 GameFi!

Oyun oynayarak kripto para kazanmak ister misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. O halde merakla beklenen yazımıza başlayalım….

Oyun oynayarak sanal(kripto) para kazanmak kulağa oldukça güzel gelen bir durum. Oyna-kazan oyunları hayatımıza yeni giren bir terim olmasa da Kripto dünyasındaki gelişmeler ve “Axie Infinity”, “The Sandbox” ve “Decentranland” gibi popüler “GameFi” daha sık kullanılan tabiri ile “NFT oyunlar sayesinde” oyun oynayarak kripto para nasıl kazanılır?” sorusunu çok daha sık duymaya başladık. Peki “Hangi NFT oyunlar ile para kazanabiliriz?”, “En iyi NFT oyunlar hangileri?”, “NFT oyunları oynamak için gerekenler nelerdir”? “En çok kazandıran GameFi oyunlar hangileri?” hazırsanız tüm bu soruların cevaplarını bu yazımızda sizler ile paylaşıyoruz…

GameFi Nedir? 2022

GameFi: merkezi olmayan finansman DeFi ve NFT’ler ile birlikte geliştirilmiş BlockChain tabanlı online oyunlardır. “Kazanmak için öde” modeli üzerinde çalışan ve oyuncuların diğerlerine göre avantaj elde etmek için yükseltme satın almalarına izin veren birçok geleneksel çevrimiçi oyunun aksine, GameFi bir “ kazanmak için oyna ” modelini sunar. Bu konsept, oyunculara oyunlarda ilerleyebilmeleri için finansal teşvikler vermeyi içerir. Bazı durumlarda, oyuncuların bunu yaparak tam zamanlı bir gelir elde etmelerine izin verilmektedir.

gamefi nedir? 2022

NFT Oyun Nedir? 2022

 Bu tür oyunlardaki tüm nesneler , kıt maddi olmayan öğelerin sahipliğini kanıtlamak için kullanılan dijital belirteçler olan NFT’ler olarak ifade edilir . Arazi parçaları, avatarlar, kostümler, silahlar ve altın külçeleri gibi şeyleri düşünün. Oyuncular oyun yoluyla bu öğeleri bulup biriktirdikten sonra, birçoğu bunları farklı NFT’ler için dijital pazarlarda başkalarıyla takas etme veya kripto para birimi karşılığında satma seçeneğine sahip olurlar.

BlockChain NFT Oyunların Özellikleri Nelerdir? 2022

Hangi oyunun oynandığına bağlı olarak, kullanıcılar seviye atlamak ve karakterlerini geliştirmek için zaman ayırarak, arazilerinde diğer oyuncuların kullanmak için para ödediği parasal yapılar oluşturarak veya turnuvalarda diğerlerine karşı rekabet ederek kazanç potansiyellerini artırabilirler.

Her oyuncunun neye sahip olduğunu takip etmek için tüm NFT’ler ve kripto para işlem verileri halka açık bir blok zincirinde saklanır. Bu, küresel bir bilgisayar ağı tarafından sürdürülen bir tür dağıtılmış, dijital kayıt tutma teknolojisidir. Oyunlarda bu teknolojiden yararlanmak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sağlar:

  • Oyuncular oyun içi öğelerinin sahipliğini kolayca kanıtlayabilirler.
  • Tek bir başarısızlık noktası yoktur, yani oyuncular , temeldeki oyun şirketi teknik sorunlar yaşarsa, sahip olduklarının izini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmazlar .
  • Oyun sırasında kazanılan eşyalar taklit edilemez, kaldırılamaz veya yok edilemez.
  • Oyuna özgü kripto para birimleri, aracı yerleşim, takas veya saklamaya gerek kalmadan gönderilebilir ve alınabilir.

sanal oyunlar nelerdir? 2022

2022:BlockChain NFT Oyunları Oynamak İçin Gerekenler Nelerdir?

 Bu oyna-kazan oyunlarından herhangi birinde yer almak için kullanıcıların aşağıdakileri yapması gerekir:

  • Bir kripto para cüzdanı oluşturun

Sanal para birimlerini ve NFT’lerini saklamak ve oyun içi işlemler yapmak için. Hangi cüzdana ihtiyacınız olduğu, oyunun hangi blok zinciri üzerine kurulduğuna bağlı olacaktır. Örneğin, Ethereum tabanlı bir kripto cüzdan hizmeti olan MetaMask, Ethereum üzerine kurulu herhangi bir GameFi oyunuyla çalışacaktır

  • Başlangıç ​​öğeleri satın alın

Tüm GameFi oyunlarını indirmek ücretsizdir. Bununla birlikte, birçoğu, başlamak için oyuncuların önce karakterleri, yerel kripto jetonlarını, kart destelerini veya yükseltmeleri satın almasını gerektirir.

  • Ön fonlu kripto cüzdanı sağlayın

Başlangıç ​​öğeleri satın almak ve devam etmek için kripto cüzdanınıza belirli bir kripto para birimi ile ön fon sağlamanız gerekir. Örneğin Cryptoblades , kullanıcıların MetaMask indirmesini , Binance coin (BNB) satın almasını ve oyunun yerel kripto para birimi SKILL ile değiştirmesini gerektirir.

2022:En Çok Sanal Para Kazandıran BlockChain NFT Oyunlar Hangileri?

Bu BlockChain tabanlı oyunlara dahil olmak, kripto para birimi ve NFT kazanmaya başlamak isteyen oyuncuların en çok tercih ettiği GameFi oyunlar:

1.Alien World

Bu oyunda oyuncular, kıt kaynaklar için savaşmaları ve oyunun yerel kripto para birimi trillium (TLM) madenciliği yapmaları gereken birkaç gezegenden oluşan yabancı bir evrene katılırlar. Oyuncular ayrıca birbirleriyle savaşabilir, görevlere gidebilir ve arazilerini başkalarına kiralayarak ek gelir elde edebilirler.

 Alien Worlds , 100.000 kullanıcıyı aşan ilk oyun olmakla birlikte ve şu anda 2,5 milyondan fazla oyuncuya sahip. Bu kısmen, oynaması ücretsiz doğasından ve metaverse dünyasının WAX, Ethereum ve Binance Smart Chain dahil olmak üzere birden fazla blok zincirine yayılması gerçeğinden kaynaklandığı söylenmektedir.

alien worlds nasıl para kazanılır? 2022

GameFi: Alien Worlds Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel kripto jetonu: Trilium (TLM)
  • BlockChain: Yerel WAX blok zinciri, aynı zamanda Ethereum ve Binance Akıllı Zinciri
    (BSC) ile çalışır
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 1.000.000
  • İlk yatırım gereği: Madencilik yapmak için arazi gibi NFT oyun kartları satın almanız gerekiyor.

 2.CyrptoBlades

 CryptoBlades , Skyrim veya Dark Souls gibi geleneksel oyunları taklit eden web tabanlı bir rol yapma oyunudur. Oyuncular, BECERİ jetonları kazanmak için canavarlarla savaşabilir veya oyun içi baskınları tamamlayabilir. Savaşlarda yardımcı olmak için oyuncular, rakiplerine karşı avantaj sağlamak veya güçlerini artırmak için silahlar üretebilir. Bu öğeler daha sonra açık bir pazarda işlem görebilir.

Oyunun kendisi basittir. Ateş, toprak, yıldırım ve su olmak üzere dört ana bileşen vardır ve her karakter, silah, nitelik ve düşmana atanır. Her bileşenin, oyuncuların rakiplerini yenmek için kullanmaları ve stratejiler oluşturmaları gereken güçlü ve zayıf yönleri olacaktır.

CryptoBlades nasıl para kazanılır? 2022

GameFi: CryptoBlades BlockChain Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel kripto jetonu: Cryptoblades (SKILL)
  • BlockChain: Binance Akıllı Zincir
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 510.000
  • İlk yatırım gereği: Kullanıcıların oynamak ve oyun içi işlem ücretlerini ödemek için yaklaşık 0,2 BNB satın almaları gerekecek.

3.Axie Infinity

“Axies” adlı dijital canavarları satın alabileceğiniz, ilgilenebileceğiniz, yetiştirebileceğiniz ve takas edebileceğiniz Pokemon’dan ilham alan bir evrendir. Axie Infinity, oynanışı optimize edebilmesi ve etkili bir şekilde ölçeklenebilmesi için kendi özel olarak oluşturulmuş yan zincirinden yararlanır.

 Oyun yüksek bir kazanç potansiyeline sahiptir ancak nadir veya benzersiz Eksenleri yetiştirmek, bakımını yapmak ve takas etmek için yüksek katılım gerektirir. Bu canavarlar, SLP jetonları kazanmak için birbirleriyle savaşabilir veya kaynak çiftçiliği görevlerine gönderilebilir.

 Axie infinity nasıl para kazanılır? 2022

 GameFi: Axie Infinity BlockChain Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel jeton: axie infinity (AXS) ve SLP
  • BlockChain: Ethereum
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 308.000
  • İlk yatırım gereği: Oynamadan önce şirket içi pazardan üç Axies satın almanız gerekir.

 4.Upland

Upland , oyuncuların gerçek dünya adresleriyle bağlantılı mülkleri satın alabileceği, satabileceği ve takas edebileceği dünyamıza paralel olarak yapılmış bir NFT metaverse’dir. Kullanıcılar daha sonra oyun oynayabilir, iş yürütebilir ve dünyadaki diğer Uplanders ile bağlantı kurabilir.

Oyuncular, satın alınabilecek mülkleri aramak için bir şehirde dolaşabilen bir Upland avatarına sahiptir. Veya diğer oyuncuların mülklerini ziyaret edebilirler. Özel UPX ödülleri kazanmak ve bir mülkün kazancını artırmak için kullanıcılar bir Koleksiyon tamamlayabilir. Bu, Monopoly’e benzer; tek bir rengin ne kadar çok özelliği varsa o kadar değerlidir.

Upland nasıl para kazanılır? 2022

GameFi: Upland BlockChain Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel belirteç: Upland (UPX)
  • BlockChain: EOS
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 155.000
  • İlk yatırım gereği: Bir hesap açmak için önce sanal bir mülk satın almanız gerekir.

5.The Sandbox

The Sandbox, oyuncuların LAND adı verilen arazileri satın alarak bu araziler üzerinde deneyimler oluşturabilecekleri bir dijital oyun platformdur. NFT tipinde olan LAND tokenine ek olarak LAND satın almak için kullanılan SAND kripto para birimine sahiptir. LAND’i doldurmak, avatarlar ve ekipmanlar gibi şeyler satın almak için kullanılan tokenlere ise ASSET adı verilir. Oyuncular, oyun oynamak, oyun araçları satın almak ve avatarlarını özelleştirmek için SAND tokenlarını harcarlar.

Sanbox Nasıl para kazanılır? 2022

 GameFi: The Sandbox BlockChain Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel belirteç: Sandbox(SAND), LAND
  • BlockChain: ICAO
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 300.000
  • İlk yatırım gereği: Hesap açma işlemi ücretsizdir.

 6.Splinterlands

Bu, oyuncuların çeşitli yeteneklere ve istatistiklere sahip bir kart koleksiyonu oluşturduğu ve bunları diğer oyuncularla savaşmak için kullandığı dijital bir tahsil edilebilir kart oyunudur . Her kart bir NFT ile temsil edilir ve takas edilebilir veya açık piyasada takas edilebilir. Oyun, oyunculara rastgele atanan savaş parametrelerinin olduğu bire bir dövüşe dayanır.

Her iki oyuncunun da birbirleriyle savaşmak için kullanacakları bir kart destesi oluşturmak için sınırlı bir zamanı vardır.

Splinterlands nasıl para kazanılır? 2022

 GameFi: Splinterlands Oyunu Özellikleri Nelerdir? 2022

  • Yerel belirteç: Dark Energy Cyrstals(DEC) ve SPS
  • BlockChain : Hive BlockChain
  • Aylık kullanıcı Sayısı: 120.000
  • İlk yatırım gereği: Oyna-kazan özelliklerinin kilidini açmak ve DEC jetonları almak istiyorsanız, sihirbazın büyü kitabını 10$’a satın almalısınız.

 

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Blockchain ne işe yarar 2022 nedir?

Blockchain Nasıl Çalışır ve Nedir?

Render Network ile Multicoin Capital Arasında Dev Anlaşma!