in , ,

2022’de Yükselebilecek NFT Tabanlı Blockchain Oyunları

2022’de popüler olması beklenen NFT tabanlı blockchain oyunları hangileri?

2022’de popüler olması beklenen NFT tabanlı blockchain oyunları hangileri? 2022 yılında NFT trendi oyunlarda kendisine nasıl bir yer bulacak? Oyunlarda kullanılan tokenların performasnları nasıl? Tüm bu sorulara ve daha fazlasına yazımızın içerisinde cevap arayacağız. Keyifli okumalar.

Merkezi olmayan finansın (DeFi) popülaritesinden sonra, değiştirilemez tokenların (NFT’ler) yükselişi geldi. NFT’ler 2021 dikkatleri üzerine çekti ve trend 2022’de de devam ediyor. Ocak 2022’nin başında gerçekleşen en yüksek satış hacmiyle NFT’ler bu yılda adından çokça söz ettirecek gibi duruyor.

2021 NFT’lerin yılı olurken, GameFi uygulamaları kullanıcı popülaritesi açısından DeFi’yi geride bıraktı. DappRadar’ın verilerine göre:

Kasım ayında merkezi olmayan uygulamalara bağlanan aktif kripto para cüzdanlarının yaklaşık %50’si oyun oynamak içindi. Merkezi olmayan finans veya DeFi dapps ile bağlantılı cüzdanların yüzdesi, aylarca önde gelen Dapp kullanım durumundan sonra aynı dönemde %45’e düştü.

Blockchain oyna-kazan (P2E) oyunu Axie Infinity fırladı ve 2022 boyunca sürmesi beklenen bir oyun çılgınlığını başlattı. Kripto uzmanları ve oyun savunucuları, P2E blockchain tabanlı oyunlar için yüksek beklentilere sahipler.

2022’de Yükselebilecek NFT Tabanlı Blockchain Oyunları

2022’de yükseliş yaşayabilecek blockchain oyunlarına bir göz atalım.

DeFi Kingdoms

DeFi Kingdoms, Harmony’de pikselli bir dünyada geçen bir oyna-kazan oyunudur. Bu tarayıcı tabanlı oyun, merkezi olmayan bir borsa (DEX), bir likidite havuzu ve yardımcı program odaklı NFT’lerle donatılmıştır. Oyuncular Hero NFT’lerini görevlere gitmek, bankadaki bahis jetonlarını likidite havuzuna katılmak için bahçeyi ve daha fazlasını yapmak için kullanabilirler.

Şu anda Harmony’deki en önemli projelerden biridir ve şimdi Avalanche blok zincirine genişlemektedir. Büyüyen DeFi krallıkları oyunu, Axie Infinity’nin GameFi Supremacy için ciddi bir meydan okumadır.

 NFT Tabanlı Blockchain Oyunları 2022

Harmony Ağı üzerine inşa edilen DeFi Kingdoms, ağda DappRadar listelerinde en üst sıralarda yer alan ilk proje oldu. Bu, hem DeFi hem de blok zinciri oyunlarıyla ilgilenen kişilerin akınıyla ilişkilendirilebilir veya son zamanlarda oyun içi yardımcı program tokenı JEWEL’in yükselmesine bağlanabilir.

JEWEL, kullanıcıların temel seviye bir statüyü arttırmak için NFT’leri ve oyun içi buff’ları satın almalarına izin veren tokendır.

JEWEL aynı zamanda sahiplerine projenin büyümesi ve evriminde oy hakkı veren bir projedir. Son dört ayda, token fiyatı 1.23 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 22.52 dolara yükseldi. JEWEL yaklaşık %16 düşüşle şu anda 18.08 dolardan işlem görüyor.

Guild Of Guardians

Guild of Guardians, 2022’de en çok beklenen blockchain oyunlarından biri ve NFT’lere odaklanan Ethereum üzerine inşa edilmiş ilk ikinci katman çözümü olan ImmutableX üzerine kuurulmuştur. Daha fazla erişim sağlamayı hedefleyen oyun, P2E mekaniğini modelleyen, oynaması ücretsiz bir mobil oyundur.

Axie Infinity gibi blok zinciri oyunlarına benzer şekilde, Guild of Guardians oyun içi varlıkları takas edebilir. Proje, NFT kurucu satışı ve yaklaşık olarak 10 milyon dolarlık hacim yaratan token lansmanı ile birçok oyuncu ve yatırımcının ilgisini çekebilecek gibi görünüyor.

Oyun içi jetonunu 2021 yılının Ekim ayında piyasaya süren Guild of Guardians (GOG) jetonları, oyun içinde “mücevherler” olarak bilinen ERC-20 tokenlarıdır. Mücevherler, oyun içi NFT’leri basmak ve pazar yeri ile etkileşim kurmak gibi oyundaki en önemli ödeme aracıdır ve oyun oynayarak kazanılabilirler.

Geçen ay, Guild of Guardians tokenı, lansmanından sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.81 dolara ulaştıktan sonra oldukça istikrarlı bir performans sergiledi. Tokenın tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50’nin üzerinde düşmesine rağen, token fiyatlarını dengelemeye yardımcı olan özelikler olan stake etme ve likidite havuzları olasılığını dört gözle bekliyor.

Galaxy Fight Club

Galaxy Fight Club (GFC), 10.000 avatar koleksiyonundan, oyuncuların avatar koleksiyonlarıyla savaşabilecekleri ilk markalar arası ve platformlar arası PvP dövüş yapmayı olanak sağlayan bir blok zinciri oyunudur.

Birlikte çalışabilirliğe odaklanan GFC, orijinal savaşçılarına benzersiz bir şekilde yüksek değer veriyor.

Oyunun Polygon ağında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve çapraz platform amacını entegre eden Animetas ve CyberKongz gibi çeşitli ortak koleksiyonlardan farklı temalar içerecek.

GFC şu anda beta testindedir ve gecikmeli bir ilk DEX teklifi (IDO) dahil olmak üzere küçük aksiliklere maruz kaldı. Halka erişimin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Ancak birçok kişi 2022’nin ilk çeyreğinde oyunun kullanıma açılmasından umutlu.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2021’de Kripto Para İle İlgilenen Büyük Markalar

Shiba Inu 2022’de Yükselir Mi? SHIB Fiyat Analizi

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

2022 Kripto Airdrop Nedir? Kripto Airdrop Coinleri Hangileri? Airdrop Açmak

Kripto Airdrop Nedir?

Thetan Arena Nasıl Bir oyun 2022

Thetan Arena Hakkında Bilmeniz Gerekenler Bu Yazıda!