in ,

2021’de Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

2021, birkaç ana markanın kripto para birimleri dünyasına girdiği bir yıl oldu.

2021, birkaç ana markanın kripto para birimleri dünyasına girdiği bir yıl oldu. Karşınızda 2021’de kripto ile ilgilenen büyük markalar.

Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

2021, kripto sektörüne giren birkaç tanınmış -bazıları beklenmedik-  marka ile kripto için heyecan verici bir yıldı. Birçok kişi genel olarak kripto para birimlerinin ve blok zincirin devrim niteliğindeki gücü hakkında konuşmaya devam ederken, 2021 bu teknolojilerin altında yatan fikirlerin ana akım bilincini gerçekten ele geçirdiği yılmış gibi görünüyor. NFT’lerden Web3’e, bu hızla genişleyen ekosistemle ilgili olarak geleneksel oyunculara daha önce hiç bu kadar ilgi gösterilmemişti.

Bazı büyük markalar çeşitli kripto merkezli teknolojilerle etkileşime geçerek onları benimsemek için önemli adımlar attı. Bunlardan bazıları şöyle:

2022'de Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

Tesla Bitcoin (BTC) Satın Aldı

Şubat ayında Elon Musk’ın Tesla’sı, Bitcoin’e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptığını ortaya koyan bomba bir açıklama yaptı. Tesla’nın 2020 Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasına göre elinde tuttuğu 19 milyar dolarlık nakit ve nakit eşdeğeri rezervlerinin yaklaşık %8’i Bitcoin.

Musk, kripto para birimleri dünyasına adım attığında, Bitcoin’in değeri olağanüstü bir şekilde yükseldi. Sadece bu değil, yıl boyunca Musk, kesin miktarları açıklamasa da Ether (ETH) ve Dogecoin (DOGE) gibi diğer varlıklardan da önemli satın almalar yaptığını açıkladı.

Dallas Mavericks Dogecoin’i Kabul Etmeye Başladı

Dünyanın dört bir yanındaki kripto yatırımcılarının oldukça ilgisini çeken bir diğer karar, Mark Cuban’ın Mart ayında NBA ekibi Dallas Mavericks hayranlarının popüler meme coin olan Dogecoin’i (DOGE) kullanarak bilet ve diğer lisanslı ürünleri satın almasına izin verme hamlesiydi.

2021 boyunca Cuban, blok zincirinin hızla genişleyen ekosisteminin kolayca 21. yüzyılın en büyük teknoloji devrimlerinden biri olabileceğini iddia ederek kendisini defalarca “Ethereum maxi” olarak nitelendirdi. Ayrıca Dogecoin’i (DOGE) Bitcoin’den daha üstün bir değişim aracı olarak tanımladı.

Nike Metaverse’e Giriş Yaptı

Aralık ayında spor giyim üreticisi Nike, sanal spor ayakkabı ve koleksiyon markası RTFKT’yi satın adlığını açıklayarak kripto para hamlesini gerçekleştirdi. Ortaklığın bir sonucu olarak, Nike resmi olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük atletik temelli ürün üreticisi ve gelişen metaverse ekosistemine giren ilk büyük markalı giyim marklarından biri oldu.

Nike CEO’su John Donahoe, şirketin “spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün kesiştiği noktada sporculara ve yaratıcılara hizmet edebileceğini” ifade etti.

Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

Adidas’tan NFT ve Metaverse Hamlesi

Nike’ın yukarıda bahsedilen hareketiyle aynı zamanda Adidas, Bored Ape Yacht Club, Gmoney ve Punks Comic dahil olmak üzere bir dizi önde gelen NFT projesiyle işbirliği içinde metaverse’e girdiğini duyurdu.

İlk girişim, Adidas’ın ikonik eşofmanını içerecek şekilde yeniden çizilen Bored Ape NFT ailesinin parçalarını içeriyordu. Bu arada, Gmoney jetonları, yakın zamanda Fortune NFTy 50’de yer alan önde gelen NFT savunucusunun etkisinden yararlanmak için tasarlandı.

Adidas’ın Punks Coimc NFT’leri, sözde kripto çizgi romanlarının yeni bir serisini yaratmak için, değiştirilemez jetonlar ve fiziksel çizgi romanlar dünyasını bir araya getirmeye çalışıyor çalıştı.

Clinique NFT Tabanlı Müşteri Sadakat Programını Başlattı

Estee Lauder’a ait kozmetik markası Clinique, mevcut müşteri sadakat sisteminin etkinliğini artırmaya yardımcı olmak ve mevcut ürün yelpazesine daha fazla pazarlama ağırlığı eklemek için geçen yıl seçkin NFT’ler piyasaya sürdü.

Önde gelen güzellik markası Clinique, müşterilerin önemli bir satın alımın ardından Instagram, TikTok ve Twitter üzerinden “iyimserlik hikayelerini” paylaşarak bu koleksiyonları elde etmelerini sağlayan ödül programına oluşturdu.

Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

Coca-Cola’nın NFT Programı

Geçen yıl, dünyanın en tanınmış markalarından biri olan Coca-Cola, Uluslararası Özel Olimpiyatlar için para toplamak amacıyla özel bir NFT programı yayınladı.

Hayırseverlik çabasının bir parçası olarak, dijital koleksiyon pazarı OpenSea 30 Temmuz ile 1 Ağustos tarihleri arasında Coca-Cola’nın NFT’lerinin müzayedesine ev sahipliği yaptı. NFT koleksiyonları ünlü dijital sanatçı ve tasarımcı Tafi ile birlikte tasarlandı.

Kripto İle İlgilenen Büyük Markalar

Müzayede Evi Sotheby’s Kripto Paraları Kabul Etti

Dünyanın en ünlü müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s, 4 Mayıs’ta Banksy’nin ünlü eseri “Love Is In The Air” için “Çağdaş Sanat Satışı” kapsamında Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) tekliflerini kabul edeceğini duyurdu. Bu durum Sotheby’s’ı dijital apra birimlerini kabul eden ilk büyük müzayede evi yapıyor.

Daha önce, Nisan ayında Sotheby’s dijital sanatçı Pak tarafından yaratılan “The Fungible” başlıklı bir NFT koleksiyonu yayınladı. Koleksiyonların her biri NFT platformu Nifty Gateway aracılığıyla satıldı.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Yerli Otomobil TOGG Blockchain Anlaşması İmzaladı

Shiba Inu Coin Yerine Alınabilecek En İyi 2 Kripto Para Birimi

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

2022 Shiba Inu (SHIB) fiyat beklentisi

Shiba Inu (SHIB) Coin 2022’de Yükselir Mi? SHIB Fiyat Analizi

Birleşik Krallık Hükümeti Kripto Para Çalışmalarını Başlattı

Birleşik Krallık Hükümeti Kripto Para Çalışmalarını Başlattı!