in ,

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

Kurumsal kripto pazarının geleceği 2022’de nasıl olacak? Şirketler 2022’de kripto almaya devam edecekler mi?

Kurumsal kripto pazarının geleceği 2022’de nasıl olacak? Şirketler 2022’de kripto almaya devam edecekler mi? Kurumsal kripto hacmi büyüyecek mi? 2022’de altcoinler şirket için daha mı popüler hale gelecek? Kripto güvenlik çözümleri 2022’de yaygınlaşacak mı? Tüm bu sorulara ve daha fazlasına yazımızın içerisinde cevap bulabileceksiniz. Keyifli okumalar.

2021 kripto para birimi içi büyük bir yıldı. El Salvador Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Kasım 2021’de Bitcoin fiyatı, psikolojik olarak önemli olan 70.000 dolara yaklaşan tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ve tüm yol boyunca, Elon Musk gibi endüstri etkileyicileri, kripto para birimi konusundaki coşkularını daha geniş bir şekilde tweetliyorlar.

Kripto pazarı 1 milyar kişiye ulaşacak şekilde büyürken, 2022’nin dijital para birimleri için daha da büyük bir yıl olmaya devam edeceğini tahmin ediyorum. İşte gelecek yıl için ufukta görünen en belirgin beş trend.

kurumsal kripto pazarı 2022

Kurumsal Kripto İşlem Hacmi Büyüyecek

2022, kurumsal perakende kripto para benimsemenin ve özellikle ticaretin büyümeye devam edeceği bir yıl olacak. Fintech’ın öncüleri PayPal ve Square ile birlikte mobil hisse senedi alım satım platformu Robinhood, kripto satın almayı, satmayı ve ticaretini kolaylaştırdı. Ve MicroStrategy, Tesla, Galaxy ve Square gibi halka açık şirketler, 2021’de bilançolarına önemli miktarda Bitcoin (BTC) ekledi.

Bu büyümeyi ne tetikliyor? Yukarı yönlü genel ivmenin sanı sıra, kurumsal kripto piyasasının süregelen olgunluğunu yansıtan iki kanıt var: piyasa değeri ve altyapı.

2015 yılında, toplam kripto piyasası değeri yaklaşık 5 milyar dolardı. Aralık 2021 itibariyle, muazzam bir şekilde 2 trilyon doların üzerine çıktı. 4 Ocak 2015’te Bitcoin’in piyasa değeri tek başına 3,6 milyar dolardı ve şu anki piyasa değeri 900 milyar civarında. Daha büyük bir kurumsal uygulama ekosistemine sahip olan iki numaralı kripto para Ether’in (ET) piyasa değeri bile 4000 milyar dolar civarında ve bu da Visa veya JP Morgan Chase’e yakın.

Beş yıl önce bile, çekirdek altyapı kriptoda çok daha az gelişmişti. Kurumlar, kripto işlemlerini güvenilir ve uyumlu bir şekilde nasıl muhafaza altına alacaklarını , takas edeceklerini ve netleştireceklerini ve çözüme kavuşturacaklarını anlamakta zorlanıyorlardı. Kriptoda gerçek bir ana broker yoktu. Artık altyapı çok daha gelişmiş ve kurumlar kripto ortamıyla daha iyi bir anlayış ve rahatlık düzeyine sahip. Bu nedenle, kurumsal ticaretin büyümeye devam edeceğini tahmin ediyorum.

Kurumsal benimseme, kripto türevleri pazarının büyümesini de hızlandıracak. Kamu söylemini içerdiği ve endüstri ürünlerine uyum ve yeniliğe izin verirken aynı zaman düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece çok olumlu bir gelişme olacak daha fazla düzenleme de gelecektir.

Daha Fazla Kurumsal Hizmet Sağlayıcı Piyasaya Çıkacak

Yine de kurumların doğru hizmetlere ve araçlara kritik bir ihtiyacı var. Kripto varlık depolama, güvenlik ve yönetim ve yatırım ürünlerinin yanı sıra madencilik donanımı ve yazılımı ve ödeme altyapısı gibi destek hizmetleri sağlamak isteyen girişimler arasında bir hareketlilik yaşandı.

Blockchain.com, BlockFi, Fireblocks, Ledger ve Paxos dahil olmak üzere birden fazla şirket, Ağustos 2021’e kadar en az 300 milyon dolarlık fon sağladı. Kripto pazarına her zamankinden daha fazla erişilebilirlik sağlamak için yeni şirketler ortaya çıktıkça bunun devam etmesini bekliyorum. Bu da küçük ve orta ölçekli fonlar için yeni kapılar açacaktır.

Altcoinler 2022’de Daha Popüler Hale Gelecek

Gelecek yıl, meraklılar çeşitli kullanım durumları hakkında daha fazla şey öğrendikçe altcoinleri popülaritesinin de artmasını bekliyorum. Örneğin Ethereum (ETH), sağlam bir ekosisteme sahip DApp geliştirmesi tarafından yönlendirilir. Bununla birlikte, Ethereum’un ölçeklendirilebilirlik sorunları ve yüksek gaz ücretleri nedeniyle, Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi blok zinciri yeni başlayanları tarafından da zorlandı. Yatırımcılar büyük büyüme fırsatları görürken, tüccarlar oynaklık ve çapraz çift arbitraj fırsatları görüyor.

Daha geniş anlamda, yatırımcılar kripto portföylerini çeşitlendirmenin yollarını aradıkça altcoinlerin daha popüler hale geleceğini tahmin ediyorum. Nasdaq’tan bir rapor, Ekim 2021 itibariyle 1 milyar doların üzerinde değere sahip 100’den fazla altcoin olduğunu ve bunun “gelişen bir ekosistemi” ima ettiğini belirtti. Altcoin fiyatları benzer şekilde değişken olsa da Solana ve Polkadot da dahil olmak üzere birçok altcoin, bir sonraki büyük şey olma potansiyeli en yüksek kripto para birimleri listesinin başında yer almaya devam ediyor.

Hacim Bitcoin’den altcoin Ether’e kayacak ve şimdi bile değişmeye başlıyor. Daha fazla kanıt için, yakın zamanda yatırım ürünleri portföyünü Solana’ya odaklanan bir güven içerecek şekilde genişleten dijital para varlık yöneticisi Grayscale Investments’a bakın.

Kurumlar İçin Düzenlenmiş DeFi Geliyor

Merkezi olmayan finans veya blok zinciri teknolojisini kullanan yeni ortaya çıkan finansal uygulamalar ekosistemi, 2022’de büyük bir yıl geçirecek. DeFi’de kilitlenen toplam değer (TVL) 2021’de önemli ölçüde arttı.

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği

Bugüne kadar kurumlar, DeFi işlemlerinde karşı taraflar büyük ölçüde bilinmediği için DeFi’nin dışında kaldı. Bir kurum ister likidite sağlayıcısı (LP) olmak isterse merkezi olmayan bir borsada (DEX) ticaret yapmak istiyor olsun, düzenleyici netlik ve uyumluluk çok önemlidir. Bu nedenle Aave, izinli bir DeFi platformu olan Aave Arc’ı başlattı.

Çoğu DEX’te, LP’lerin Müşterinizi Tanıyın ve Kara Parayı Aklamayı Önleme gereksinimleri gibi uyumluluk kontrollerinden geçmesi gerekmez. 2022’de DeFi büyümesini dört gözle bekliyorum.

Daha fazla netlik ve yerinde doğru platformlarla Defi alanına daha fazla kurum girecektir.

2022’de Kripto Güvenlik Çözümleri Daha Yaygın Hale Gelecek

Hack’ler uzun zamandır kripto tarihinin bir parçası. Örneğin 2014 yılında, Bitcoin borsası Mt.Gox, bilgisayar korsanlarını milyonlarca ABD doları çaldığı bildirildikten sonra iflas başvurusunda bulundu. Dört yıl sonra, bilgisayar korsanları başka bir kripto para borsası olan Coinheck’ten çaldı. Ve Ağustos 2021’de DeFi platformu Poly Network, bilgisayar korsanlarına 600 milyon dolar kaptırdı. Başka bir DeFi platformu olan MonoX Finance, yakın zamanda 31 milyon dolar kaybetti.

Şimdi, kripto borsaları kendilerini korumak için hamleler yapmaya başlıyor ve saklama risklerini yönetmek için nitelikli saklamacılarla ortak olma eğiliminde  Örneğin Coinbase, çok taraflı hesaplama yeteneklerini geliştirmek için Kasım 2021’de kriptografik güvenlik şirketi Unbound Security’yi satın aldı. PayPal ayrıca başka bir dijital varlık güvenlik sağlayıcısı olan Curv’u da satın aldı. 2022 yılı boyunca benzer anlaşmalar görebiliriz.

Kripto endüstrisi birçok hamleyle hızlı hareket ediyor. Ancak kesin olan bir şey var: 2022 yılı için şirketler sürekli büyümeye işaret ediyor.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Bitcoin’de Kritik Hafta. Amerika’da Rekor Enflasyon.

‘Far More Bearish’ Anketi Bu Yıl Ethereum Fiyatının İki Katına Çıkacağını Öngörüyor!

Sandbox VS Shiba Inu 2022’de Kazanan Kim Olacak?

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

9 Comments

Güney Kore Devlet Varlık Fonu 'Dolaylı Olarak' Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Rap Ve NFT’yi Buluşturan Büyük Proje! Cryptorapperz Projesi Nedir?