in , ,

Bitcoin’de Kritik Hafta. Amerika’da Rekor Enflasyon.

Amerika Merkez Bankası Rekor Enflasyon Açıkladı. Bitcoin’de Boğa Sinyalleri Geldi Mi? Bitcoin İçin İzlenmesi Gereken Seviyeler. Bitcoin Fiyat Analizi Şubat 2022.

Amerika Merkez Bankası Rekor Enflasyon Açıkladı. Bitcoin’de Boğa Sinyalleri Geldi Mi? Bitcoin İçin İzlenmesi Gereken Seviyeler. Bitcoin Fiyat Analizi Şubat 2022.

Amerika Merkez Bankası Rekor Enflayon Açıkladı.

ABD’de kritik enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan rakamlara baktığımızda, enflasyon son 40 yılın en yüksek seviyelerine tırmandı. Tüketici fiyat endeksi ocak ayında yıllık olarak yüzde 7,5 arttı.

Çekirdek Enflasyon da Beklentilerin Üzerinde Arttı

Çekirdek enflasyon göstergesi olan gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksinde de aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde artış görüldü. Buna göre aylık çekirdek enflasyon yüzde 0,6 ile yüzde 0,5’lik beklentiyi aşarken, yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 6 olarak kaydedildi.

AmerikaEnflasyon

Bitcoin’de Boğa Sinyalleri Geldi Mi?

Geçen hafta ki yazımızda Bitcoin’in 44K dolar seviyelerine doğru bir hareket yapacağını belirtmiştim. 40K dolar seviyelerinde çok takılmadan öngördüğüm yere gelen Bitcoin, bu kritik haftada yerini korumayı başardı. 4 saatlik grafiğe bakıldığında, RSİ’de bir düşüşün olduğu aşikardır. 22 Ocak 2022’den itibaren oluşan bir tobo formasyonu oluşumuyla beraber Bitcoin’in 41K dolar seviyelerine inerek bu formasyonu tamamen oluşturması olağan olabilir. Sağ omuz kısmı da oluştuktan sonra, 44K dolar seviyesinin üstünde günlük bazda kapanışla kırılması ve test edilmesi, Bitcoin adına yeni bir boğa koşusunun başlangıcı olarak karşımıza çıkabilir düşüncesindeyim.

AnalizBTC

Bitcoin İçin İzlenmesi Gereken Seviyeler

44K dolar direncinin kırılmasıyla başlayabilecek olan boğa koşusunda izlenebilecek ilk seviyemiz 52K bandı olacaktır. Bu seviyeye kademeli olarak çıkaması muhtemeldir. Böyle bir senaryoda öncü olarak hareket eden Bitcoin’in ardından; başta yüksek hacimli altcoinler (ETH, ADA, BNB, vb.), ardından daha küçük hacime sahip altcoinlerin bu artışa katılıcağını söyleyebiliriz. Fakat 41K doların aşağı kırılması durumda 36K dolar bandı destek olarak karşımıza çıkacak ilk seviye olacaktır. Alım yapacak olanlar için bu seviyeler daha uygun olabilir. Kırılım durumda, 44K dolar seviyesinin test edilmesi de alım olarak değerlendirilebilir.

 

Binance %10 Komisyon İndirimli Referans Linkimiz:

https://accounts.binance.com/en/register?ref=YD0LZVG5

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler :

Kripto Paralarda Düşüş Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Shiba Coin’den Sert Hareket Geldi!

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by Yankı Öztürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Ethereum

‘Far More Bearish’ Anketi Bu Yıl Ethereum Fiyatının İki Katına Çıkacağını Öngörüyor!

FHUD 1.5: Bu Yıl En Değerli Stabilcoin

FHUD 1.5: Bu Yıl En Değerli Stabilcoin