in

2022 Kripto Sözlüğü: NFT’ler, Web 3.0, ve Metaverse ve Daha Birçok Terim

2022’de bu terimleri öğrenmeden kripto para piyasasında yatırım yapmakta zorlanabilir ve teknoloji dünyasına yabancı kalabilirsiniz.

2021, değişen teknoloji sahnesini yansıtmak için kelime dağarcığımızda yeni kelimelerin ortaya çıktığı bir yıl oldu. 2022’de bu terimleri öğrenmeden kripto para piyasasında yatırım yapmakta zorlanabilir ve teknoloji dünyasına yabancı kalabilirsiniz. Web 3.0 Nedir? NFT Nedir? DeFi Nedir? Ve daha birçok kavramın ne anlama geldiğini sizler için derledik. Keyifli okumalar.

Kripto Para Terimleri Ve Anlamları 2022

Kripto paralara yatırım yaparken piyasaya ve piyasanın bizlere kazandırdığı yeni terimlere hakim oldukça önemli. 2021 yılında hayatımız giren yeni kavramlar 2022 yılında da trendlere yön verecekler gibi duruyor. Bu yüzden kripto para terimlerine ve anlamlarına hakim olmak yatırım yaparken sizi bir adım öne taşıyacaktır.

2022’de İşinize Yarayabilecek Kripto Para Terimleri Ve Anlamları

NFT Nedir?

NFT (Değiştirilmesi Mümkün Olmayan Dijital Varlıklar) Nedir?

NFT veya değiştirilemez token, 2021’de Collins Dictionary tarafından yılın kelimesi seçildi.

NFT’ler, videoların, tweet’lerin veya memlerin orijinal sürümleri olabilen dijital bir öğeye sahip olduğumuzu gösteren sertifikalardır. Herhangi bir dijital varlık olabilirler, ancak dijital sanat etrafında büyük bir heyecan uyandırmaktadır.

Ayrıntıları blok zinciri olarak bilinen, halka açık ve internetteki bilgisayarlarda saklanan ve kaybolmayı veya yok etmeyi fiilen imkansız hale getiren bir dijital deftere kaydederek bir öğenin sahipliğini onaylarlar. Çoğu NFT, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır.

Daha Fazlası: NFT Nedir? Yatırım Yapmalı Mıyım?

metaverse

Metaverse Nedir?

Facebook’un ana şirketinin adını Meta olarak değiştirmesi ve sanal dünyadaki hedeflerini ortaya koymasının ardından bu kavram tüm dünyaya yayıldı.

Oxford İngilizce Sözcüğüne göre, metaverse “kullanıcıların bilgisayar tarafından oluşturulan bir ortam ve diğer kullanıcılarla etkileşime girebileceği bir sanal gerçeklik alanıdır.”

Bu, insanların kulaklıklar veya bilgisayar ekranları kullanarak dijital sanal ortamlar arasında hareket edebileceği anlamına geliyor. Metaverse, Facebook adını değiştirmeden çok önce zaten vardı ve özellikle oyunlarda oldukça popülerdi.

Metaverse, otuz yıl önce bir bilim kurgu romanı olan ‘Snow Crash’te ilk defa ortaya çıkmıştı.

Daha Fazlası: Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

IRL (Gerçek Hayatta) Ne Anlama Gelmektedir?

Sanal gerçeklik, IRL (Gerçek hayatta) kısaltmasını doğurmuştur. Gerçek bir şeye ve sanal dünyanın dışındaki bir deneyime atıfta bulunmak için kullanılır.

Decentralisation (Ademi Merkeziyetçilik) Nedir?

Teknoloji endüstrisindeki büyük bir tema, gücün hükümetlerden ve büyük şirketlerden kullanıcıların eline geçmesi anlamına gelen insan merkeziyetçi sistemi tanımlamak için kullanılan bir kavramdır.

DeFi

DeFi Nedir?

Merkezi olmayan finansın kısaltması olan DeFi, bankaların veya merkezi aracıların işlem yapma ihtiyacını ortadan kaldıran bir finansal sistemdir.

DeFi, üzerinde anlaşmaya varılan koşullar yerine getirildiğinde eylemleri otomatik olarak yürüten bir blok zincirinde depolanan programlardan oluşan akıllı sözleşmeler kullanır.

DAO Nedir? Ne Anlama Gelir?

DAO, merkezi olmayan özerk organizasyon anlamına gelir.

Genel olarak, üyelerin sahip olduğu ve merkezi bir liderliği olmayan bir internet topluluğu veya varlığına atıfta bulunur. Bunun yerine, topluluk kuralları bir blok zincirinde kodlanır ve akıllı sözleşmelerle uygulanır.

Bir DAO, yakın zamanda, kalabalık tarafından finans edilen kripto grubu AnayasaDAO’nun Sotheby’s tarafından düzenlenen bir müzayedede ABD Anayasasının nadir bir kopyasını satın almaya çalışıp başarısız olmasının ardından manşetlere çıktı.

Web 3.0 nedir

Web 3.0 Nedir?

Web 3.0, blok zinciri teknolojisi üzerinde çalışan ve merkezi olmayan internetin bir sonraki aşaması olarak adlandırılan yeni düzene verilen isimdir.

Kullanıcılar, çevirimiçi içerik yüklemek için verilerimizi değiştirmek yerine, ağın nasıl çalıştırıldığı konusunda söz sahibi olmanızı sağlayacak olan blok zinciri sisteminde jetonlar kazanarak katılımcı ve hissedar olabilirler.

Daha Fazlası: Web 3.0 Nedir? Web 3.0’ın Kripto Para İlişkisi Var Mı?

Altcoin Nedir?

Alternatif paranın kısaltması olan altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini kapsar.

Bunlar arasında ikinci en iyi performans gösteren kripto para birimi olan Ethereum en büyük altcoin.

Daha Fazlası: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri 2022

Hipersonik nedir?

Hypersonic (Hipersonik) Nedir?

Hipersonik, ses hızının beş katından daha hızlı hareket edebilen herhangi bir şeyle ilgili kullanılan terimdir.

Financial Times’ın bildirdiğine göre, Çin’in Temmuz ve Ağustos aylarında Dünya çevresinde iki hipersonik silah ateşlemesinden sonra kavram dünya çapında konuşulmaya başlandı.

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

2022 altcoin tavsiyeleri

2022’de Takip Etmeniz Gereken Altcoinler

cryptobusy 2022 yılı en iyi altcoin'ler

CryptoBusy 2022 Ocak Ayında Yükselişe Geçebilecek Coinleri Açıkladı!