in , ,

Etherscan Nedir? Nasıl Çalışır?

Etherscan, Ethereum blok zincirindeki tüm genel veriler arasında gezmek için en güvenli araçtır.

Etherscan Nedir? Etherscan nasıl kullanılır? Etherscan nasıl çalışır? Etherscan bir cüzdan mı? Etherscan gaz takip aracı nasıl kullanılır? Bu yazı tüm sorulara cevap vermek amacıyla yazıldı. Keyifli okumalar.

Etherscan nedir? Nasıl kullanılır 2022

Etherscan Nedir?

Etherscan, Ethereum blok zincirindeki tüm genel veriler arasında gezmek için en güvenli araçtır ve bazen “Ethplorer” olarak adlandırılır. Bu veriler, işlem verilerini, cüzdan adreslerini, akıllı sözleşmeleri ve daha fazlasını içerir. Uygulama bağımsızdır ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ethereum Vakfı tarafından desteklenmez ve yönetilmez.

Etherscan’ın arkasındaki ekip, Ethereum blok zincirini günlük kullanıcılar için daha kullanışlı hale getirmek için Etherscan uygulamasını geliştiren deneyimli geliştiriciler ve endüstri profesyonellerinden oluşuyor.

Etherscan merkezi bir platform olmasına rağmen, uygulama insanların Ethereum blok zincirinde arama yapmasını çok kolaylaştırıyor.

Etherscan Bir Cüzdan Mı?

Etherscan, Ethereum cüzdanı veya bir cüzdan servis sağlayıcısı değildir. Kullanıcılar Etherscan’de Ethereum blok zincirini aradıklarında bir Etherscan cüzdanı almazlar.

Etherscan.io bağımsız bir Ethereum tabanlı blok gezginidir. Etherscan uygulaması, Ethereum ağındaki blok zincir işlemlerini takip eder. Etherscan Uygulaması daha sonra sonuçları bir arama motoru gibi görüntüler. Bu, kullanıcıların Ethereum blok zincirindeki işlemlerin ayrıntılarını bulmasına olanak sağlar.

Etherscan, bir Ethereum cüzdan adresindeki etkinliği izleyebilirken, kullanıcıların bunu yapmak için uygulamayı mevcut bir kripto cüzdanına bağlaması gerekecek.

Merak edebilirsiniz, Etherscan’i kulllanmak ücretsiz mi? Evet, Etherscan tamamen ücretsizdir. 

Etherscan Nasıl Kullanılır?

Kuulanıcıların Etherscan uygulamasını kullanmadan önce bir hesap açmaları gerekmez. Ancak, bir Etherscan hesabına kaydolmak, kullanıcıların ek özelliklere erişmesine olanak sağlar. Bu özellikler, adresleri takip etme ve bir işlem gerçekleştirdiğinde bildirim alma özelliğini içerir. Kullanıcılar ayrıca Etherscan’in blok zinciri gezgini verilerine ve uygulama programlama arayüzlerine ücretsiz erişim elde etmek için kaydolabilir.

Böylece hesap sahibi kullanıcılar, yatırımlarını izlemek veya takip etmek için adreslerini blok gezginindeki “izleme listesine” ekleyebilirler. Kullanıcılar ayrıca, gelen her işlemden e-posta yoluyla haberdar edilmeleri için uyarılar ayarlayabilirler. Etherscan, geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilmeleri için API hizmetleri de sağlar.

Etherscan, tüm gelen ve giden işlemler için aşağıdaki bilgileri sunar:

  • İşlem karması
  • İşlemin kaydedildiği blok sayısı ve işlemin onaylandığı saat
  • Gönderici ve alıcı adresleri
  • Gaz ücreti
  • Gönderilen miktar
  • Toplam işlem ücreti

Etherscan Nasıl Çalışır?

Etherscan’i kullanmak için, Etherscan.io ana sayfasının üst kısmındaki arama alanına herhangi bir genel Ethereum cüzdan adresini girin. Bunu yapmak, kullanıcıların bu adresle ilişkili tüm işlemleri görüntülemesine olanak tanır.

Etherscan Gaz Takip Cihazı Nasıl Kullanılır?

Gaz, Ethereum blok zincirinde başarıyla yürütülecek bir işlemle ilişkili işlem ücretini ifade eder. Ethereum’daki işlem maliyetleri, gaz ücretleri olarak tanımlanır.

Ethereum’un ağı oldukça sıkışık olabilir. Ethereum’un açık artırma tabanlı modeli nedeniyle Ethereum’un blok zincirinde önemli miktarda trafik çalıştığında, kullanıcılar birbirleriyle rekabet ettikçe ve işlemlerini bir sonraki bloğa dahil etmek için teklif verdikçe ortalama gaz fiyatı yükselir. Sonuç olarak, işlemler ertelenir ve bazı işlemler başarısız olur.

Gaz fiyatları, kullanıcı işleminin dahil olduğu bloğa ve ağ tıkanıklığının derecesine bağlı olarak değişir. Ayrıca, kullanıcılar bir işlem başlatmadan önce ödemeleri gereken gaz  ücretlerinin doğru bir tahminini ayırt edemeyebilirler.

Etherscan gaz izleyicileri, bir ETH gaz hesaplayıcısı olarak işlev görür. Bir işlemin ne kadar gaz gerektireceğini belirlemek için Ethereum blok zincirinde bekleyen işlemleri inceler.

Kullanıcılar, yüksek ağ trafiğinden kaçınmak için işlemlerinin zamanlamasını ayarlayabilmeleri için bir tahmini gaz ücreti belirlerler. Bunu yapmak, işlem ücretlerinden tasarruf sağlar ve bir işlemin başarılı olup olmayacağını bilmemenin getirdiği kaygıyı yaşamadan daha ucuz ve sorunsuz işlemlere olanak tanır.

İlginiz Çekebilecek Ethereum Haberleri:

Ethereum 2022’de Yerini Koruyabilecek Mi? Solana Ve Cardano Ethereum’u Geçebilecek Mi?

Ethereum ve Bitcoin Kazanmanın En Keyifli Yolu: Oyunlar!

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

NFTb Coin Nedir? NFTb coini 2022 yılında ne bekliyor?

NFTb Coin Nedir? NFTb’nin Öne Çıkan Özellikleri!

Kripto Para Güvenliği Neden Önemli?

Kripto Paralar Nasıl Korunur? 2022